Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (829)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak z Burtona je klasický rutinér, časy Batmana a Big Fish jsou nenávratně pryč, až tedy na jeden nádherný záběr s mrtvolou na pláži, který byl přesně tak oku lahodící, jako za starých časů. Celý (zřejmě již knižní) námět vypadá jako obšlehnutí Xavierovy školy pro nadanou mládež a jestli ty další díly budou, už se asi bude vařit jenom z vody. Škoda, že Asovo Ender´s Game propadlo, ty sequely bych si dal mnohem radši. Celkově mě nejvíce bavil nepřekvapivě Samuel, Evě Green jsem moc nevěřil a furt čekal, kdy se z ní stane záporačka jež tak ráda hraje a vše korunuje naprosto marný Chris O'Dowd. Ze začátku Burton nasadil dobré tempo, ale ty dvě hodiny na mě byly moc a v druhé půlce jsem se vesměs nudil. Závěrečná bitka s obživlými skeletony byla poměrně nápaditá a záživná (přesně takhle jsme si to v dětství představoval u Heroes III), ale výsledný dojem to už u mě nespravilo. Za pár let se k tomu nejspíše v nějaké repríze vrátím, ale momentálně nelituji, že jsem Slečnu Peregrinovou v kině vynechal 6/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bylo zřejmě nevyhnutelné, aby se spojil nápad Ransoma Riggse s imaginací Tima Burtona. Série věnovaná Miss Peregrine vychází z kolekce specifických fotografií, které v člověku asociují ledasco a proto Riggsův nakladatel navrhl, aby ty fotografie doplnil konkrétní příběh. V této době Burton pomalu přehodnotil svůj stálý tým a ponechal si z Dark Shadows pouze Evu Green. Výsledkem je omlazený Burton ve stylu fantasy, méně autorský, více reagující na změnu vkusu současných mladých. Ano, jistě, některé prvky pomrkávají na kdysi slavný "Burton-touch", ale tentokrát je to více Burton ve službách Riggse, i když na krátko se tu znovu setkáváme s klasickým kalifornským předměstím a s keři ve tvaru dinosaurů jako od střihorukého Edwarda. Není to prohra, ale je to kompromis. Big Eyes se mi líbili víc, mmj. proto, že to byl skutečně krok kupředu, nikoli stranou. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, nicméně Burton tentokráte příliš neodhadl, jaké věkové kategorii chce výsledný produkt věnovat. Některé záběry by dvanáctiletí rozdýchávali se zvýšenou námahou, většina vyprávění ale působí jako civilnější verze přeplácané Alenky. Prvním dvěma třetinám se nedá upřít magická atmosféra a láskyplný řemeslný kumšt, závěr upadá do tisíckrát ohrané sterilní fáze, kde je vše dopředu čitelné a ve vztahu k osudům postav tedy nezajímavé. Eva Green tu dostala trestuhodně krátký štěk a Jackson je coby záporák veskrze hodně srandovní (což je také důsledek zbytečné snahy o moderní zpřístupnění). Největší dojem tak zanechá kromě tradičně krásného vizuálu okatá Ella Purnell, tu holčinu se v budoucnu určitě vyplatí sledovat... 65% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

U filmů Tima Burtona je to vždy o hubu. Jednou u mě uspěje, podruhé ne. Na snímek jsem se celkem těšil. Přehnaná očekávání jsem ovšem neměl, protože jsem nějakou takovou pohádku pro nejmenší očekával. I přes nízká očekávání mě snímek dost zklamal. Hlavní kámen úrazu bych spatřoval v krajně neatraktivním výběru herců. Je to jedno otravné dítě vedle druhého. Nejotravnější byl právě hlavní hrdina. Na jeho neuvěřitelně odporný ksicht se nedalo dívat. Nápad s ukrýváním se před nepříliš zajímavými monstry v časových smyčkách mi přišel fajn. Ovšem potenciál tohoto nápadu zůstal tak nějak nevyužit. Film nedokázal vytvořit ani náznak své typické atmosféry, která by diváky pohltila. Strašně jsem se během sledování tedy nudil. Bylo mi úplně jedno, jak to celé skončí, jen jsem si přál, aby to skončilo brzy. Nechci si ani představovat, kterak musely trpět děti. Burtonovi jeblo. Závěrečná akce byla totálním výsměchem všem divákům. Jediné, co si zaslouží pochvalu je sexy kukuč Eva Green (věčná škoda její účasti v této sračce) a občasné příjemné vizuální efekty. V tomto paskvilu divák narazí bohužel pouze na Burtonovu psychopatickou polovinu. Ta geniální a kreativní polovina zůstala velice dobře skryta. Tu objeví zřejmě jen ti nejzarytější fanoušci, obdivovatelé a milovníci tohoto šíleného režiséra. Takoví ti, kteří by byli ochotní udělat Timovi na požádání manuálku. Zhlédnutí dalšího Timova filmu si zatraceně dobře rozmyslím. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Očekávání jsem měl o něco větší. Hlavně jsem se těšil na to co zde opět předvede Burton, ale ani mi to moc nepřišlo, jako by to režíroval právě on. Rozhodně je to dost svěží změna, která mě mnohdy i příjemně překvapila zajimavými záběry a atmosférou. Jenomže od příběhu jsem čekal trochu větší hloubku a souboj na konci mi přišel takový odfláknutý až dětinský. Jinak Eva a Ella jsou skvělými tahouny podivných dětí. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • V areálu sirotčince stojí socha dinosaura vystříhaná z keře. Jde o odkaz na jeden z předchozích filmů Tima Burtona Střihoruký Edward (1990), v němž titulní hrdina ostříhá keř do tvaru dinosaura. (Lesnik)
  • Franklin (Chris O'Dowd) sa v bare pozerá na PDC World Matchplay 2014 (profesionálne majstrovstvá v šípkach) medzi Philom Taylorom a Michaelom van Gerwenom. (belinko)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama