Reklama

Reklama

Válka o planetu opic

  • USA War for the Planet of the Apes (více)
Trailer 2

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (824)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce zavŕšenie vynikajúcej trilógie. Je to tak excelentne zrežírované (každý záber premyslený) a príbehovo a emocionálne silné, že ani nevadí, keď si scenár párkrát pomôže náhodou či idiotsky konajúcou postavou (ľudskou, samozrejme). Mám rád filmy, ktoré nemusia tlačiť na akčnú pílu, aby mali neustále tempo a napätie, a triky v nich pokorne slúžia príbehu a neprehlušujú dej. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

(POZOR komentář může obsahovat potencionální spoiler ) Tak to byl masakr, nechce se Ceasar přihlásit do služeb jejího veličenstva a vyučovat 007 kurzy nesmrtelnosti ? Přitom začátek byla tak chutná libůstka, že jsem blahem mlaskal až za ušima. Ovšem pak přchází na řadu ten zatracenej rodinej prvek a mě pomalu, ale jistě přecházela chuť, ale i tak se ještě dalo vše docela usledovat, především díky famozní hudbě Michaela Giacchina a když už už začnou převažovat rodinné pohledy s dialogovou vatou, objeví se na scéně Mr. Woody jehož plukovník mně připoměl jak moc miluju vůni napalmu po ránu a všechno mně najednou začalo děsně bavit i když to mohlo jít klidně do většího psycha. Bohužel pak přijde smrtící KO v podobě finále ze kterýho se asi ještě dlouho budu vzpamatovávat, protože takovej kravinec by nevymyslelo ani společenstvo minusového iq. Kdyby se příběh odehrával v srpnu 1945 v Hiroshimě nebo Nagasaki tak bychom měli prvního opičáka co by přežil výbuch atomovky na svý hlavě. Vlastně když si uvědomím tu ohromnou vojenskou převahu, kterou disponovali lidé, říkám si, že by ten opičáckej lesíček srovnali se zemí, my měli pěti minutovej destrukční minidokumentík a opice by byli rádi, kdybych jich přežilo alespoň jedenáct, aby měl Danny nový parťáky. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Apes together strong!..." Záverečný diel mimoriadne kvalitnej série je o niečo slabší ako jeho dvaja predchodcovia , ale stále ide o veľmi kvalitný film, ktorý ma bez problémov vtiahol do deja, čo sa v dnešných časoch už vôbec nestáva často. Príbeh veľmi zaujímavý, rovnako obsadenie Harelsona v roli tvrdého plukovníka. Triky sú jednoducho úžasné, toto je presne ten druh filmov kde je ich miesto. Trochu som sa pousmial pri pohľade ako si gorily spokojne sedia na koňoch. no myslím, že kone až tak spokojné neboli...Pobaví roztomilá postavička menšej opice zo zoo, ktorá sa vie aj štýlovo nahodiťdo outfitu- čiapka s bombuľou, super. Vojna v názve dosť zavádza, pretože akčných scén s výnimkou úvodu tu mnoho nie je, mne to však vôbec nevadilo a film som si užil aj bez nich. Celkovo veľmi kvalitná a mimoriadne vyrovnaná trilógia, ktorá zanechala v dejinách kinematografie silnú stopu. 80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vojnový western s opicami? Prečo nie. Veľmi pomalý, veľmi neakčný, veľmi pôsobivý a fakt veľmi dobrý blockbuster. Trikovo neuveriteľné, herecky užasné a najmä v prvej polovici takmer dokonalé. Škoda prepálenej dĺžky a občas nie úplne ideálneho scenára. Kvalitatívne niekde medzi jednotkou a dvojkou. 9/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Ľudstvo si nezaslúži prežiť. Po toľkej temnote svet na najbližšie desaťročia potrebuje ticho a predať nadvládu opiciam. Matt Reeves "novú" opičiu ságu vo Vojne o planétu opíc nenápadne, ale o to šikovnejšie prepája so starou (najviac asi v súvislosti so skvelou Novou). Výsledné pocity sú pozitívne a nadpriemerné. Je to temné, dojemné, nie príliš akčné, ale v podstate to nevadí, pretože napätie dostatočne vytvára neustála, všadeprítomná vyhrotenosť konfliktu ľudstvo/opice. Dokonca je prítomný humor, ktorý funguje a pritom nenarúša celistvosť pochmúrne ponurej atmosféry (to je v príbehoch vždy strašne ťažké docieliť, tu sa to podarilo). Plusom sú prepracované postavy (opičie aj ľudské, spomenúť samozrejme musím Harrelsonovho plukovníka). Vadil mi však jemne odfláknutý scenár. Armádu sveta rozprášila jedna lavína? Stovky opíc stráži jeden chlap so samopalom, ktorý sa ako bonus nechá vyprovokovať bobkami? Prečo sa na konci Cézar ukazoval vojsku? Prečo plukovník šiel k vodopádu, keď sa uspokojil len so zabitím dvoch anonymných opíc a ušiel? Alebo si myslel, že dostal Cézara? Čudný bol i absurdný nápad profesionálneho vojaka obrániť sa pred nepriateľmi (ľudskými, vybavenými najšpičkovejšou vojenskou technikou a v niekoľkonásobnej presile) postavením kamenno-dreveného múra? Ako v jednotke a v v dvojke, aj tu mi vadí, že sa nedozvieme, ako je to so zvyškom sveta. Nezabúdajme, že sledujeme len čisto USA (resp. dokonca ani to nie, v každej časti sledujeme prehnane povedané len život na priestranstve pár štvorcových kilometrov z územia USA) a vôbec netušíme, ako to vyzerá v Texase, Severnej Kórei, Afrike alebo v Maďarsku. A môže niekto prosím vás odpovedať mojej manželke na otázku, prečo bol vo filme len jeden orangutan a asi milión šimpanzov? SPOILERY ()

Galerie (93)

Zajímavosti (22)

  • Válka o Planetu opic nabídla 15 pojmenovaných opičích postav. To je z celé novodobé trilogie vůbec největší číslo. [Zdroj: NaFilmu.cz] (Duoscop)

Související novinky

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Příští Planeta opic našla režiséra

Příští Planeta opic našla režiséra

04.12.2019

Studio Disney před časem naznačilo, že hodlá nadále rozvíjet filmovou sérii o Planetě opic, kterou získalo díky nákupu studia 20th Century Fox. A svůj slib teď zdá se dodrží. Najalo totiž režiséra… (více)

The Batman se začne natáčet v listopadu

The Batman se začne natáčet v listopadu

06.01.2019

Chystaná sólovka s Batmanem od režiséra série Planeta opic Matta Reevese The Batman se zatím vyznačuje tím, že kolem ní panuje naprosté ticho. Částečně za to může fakt, že se Reeves filmu chopil… (více)

Reklama

Reklama