Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh, který se nesnaží nutně o to, aby byl za každou cenu líbivý, ale stejně budete mít celou dobu pocit, že je to tak nějak schválně na emoce. Je zde dost vidět z amerického, trochu patetického způsobu natáčení, ale je to snímek, který tenhle tradiční příběh přinese i nové, mladé generaci. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zklamalo, že z původního Sebastiána, kterého znám z knížky a seriálu, zbyl jenom chlapec, pes a hory. Dokonce je děj zasazen do jiného období. No, ale je to takový příjemný, i když trochu naivní dětský film. Plný záběrů na klukovské a psí dovádění, na krásnou horskou přírodu od jara až do zimy, kdy začíná to největší dobrodružství. Malý Félix Boussuet působí v roli Sebastiána stejně mile a bezprostředně jako jeho předchůdce v seriálu z roku 1965. ()

Reklama

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Alpy jsou kouzelné, Bella je krásná, Sebastian je roztomilý. Ale příběh je otřesný a nebude bavit ani děti, ani dospělé. Pro dospělé bude příliš naivní, pro děti moc složitý, hlavně události okolo 2. světové války. Vadili mi i hlouposti a v zásadě drobnosti, které ale byli až příliš patrné. Zejména pád Belly do propasti (u psa bych to zrovna nečekal) nebo lavina, která zavalí jen hodného Němce a přes všechny ostatní se jen převalí. Takže kdyby bylo na mě, na válku bych se vykašlal (hlavně závěrečný přechod) a nechal bych tam jen Alpy, Bellu a Sebastiana. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem dobrodružství Belly a Sebastiána hltal na stránkách knih. Popravdě si to již moc nepamatuji, ale nejsem alespoň zatížený srovnáváním. Film samotný je ... ano je velmi dobrý. Obsazení je výborné, všechny postavy jsou správně (ne)sympatické a obstojně zahrané. Kulisa Alp snad ani komentář nepotřebuje. Příběh je jednoduchý a místy lehce naivní, ale je to film pro děti, tak se to dá pochopit. Pro mě to byl fajn tříhvězdičkový večer, ale klidně se může stát, že se do filmu zamilujete a něco mu přidáte. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Film má sice jen 95 minut, ale působí tak, že má čtrnáct hodin, a to díky tomu, že člověk v podstatě čumí na kluka a psa jak pobíhaj po horách. ty hory jsou krásný, to se musí nechat, dokonce bych řekla, že je příroda jednou z hlavních postav, pak tam máme podivně (ne)zamilovaný milence, vožralýho dědu, druhou světovou a její představitele přísný němce, z nichž jeden během filmu představí takovej plot twist, že asi podstoupil lobotomii, samozřejmě se mu líbí půvabná nedobytná pekařka Shoshana. Ve filmu je taky spousta zvířátek, co chvíli záběr na sviště, kance, kozičku, ptáčka, zkrátka: dítě + obří pes co se umeje a je bílej jako sníh + drámo + láska + hory + šansónovej soundtrack, prostě film, kde je všechno. Mrzelo by mě ho nevidět, to nemohu říct. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Celý film sa natáčal chronologicky počas troch ročných období, od leta do zimy. (MikaelSVK)
  • Ve filmu si zahrál i představitel Sebastiána z původního seriálu Mehdi El Glaoui, tentokrát však postavu Andrého. (Domin1359)
  • O rolu predstaviteľa hlavnej detskej úlohy, ktorým sa stal Félix Bossue, sa uchádzalo až 2400 chlapcov. Po zúžení okruhu adeptov na finálnu dvanástku vzal režisér Nicolas Vanier uchádzačov do svojej vlastnej horskej chaty vo Vercors, kde chová ťažné psy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama