Reklama

Reklama

Reportérka

(seriál)
  • Česko Reportéři a ti druzí (neoficiální název)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Série vypráví o dvacetileté Hedvice (Tereza Voříšková), která se chce stát novinářkou. Po přijetí do vydavatelství je přidělena k ostřílenému reportérovi Vlachovi (Jiří Bartoška), který "hulí jak fabrika", počítače považuje za nutné zlo, jezdí ve staré "kraksně", žije v paralelním vztahu s manželkou a milenkou, ale jinak je poctivý až k sebezničení. Scenárista Josef Klíma vybral pro televizní cyklus jeden z nejpozoruhodnějších osudů, s nimiž se jako dlouholetý novinář setkal, přičemž podobnost se skutečnými postavami současného mediálního prostředí je opravdu čistě náhodná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vraj podľa skutočných novinárskych káuz. Vcelku dobré s vynikajúcim Bartoškom. Čo však vadilo bolo to prevedenie. Pozerania sa hercov do kamery a tuhé odovzdávanie repliky, prípadne odreptanie toho, čo si myslia a nikto iný to nepočuje, to dosť kazilo dojem. Seriál mal potenciál stať sa niečím dlhodobejším, mohol odhaľovať zaujímavé prípady z prostredia skutočnej novinárskej investigatívy. Lenže všetko premárnil na nezvládnutej forme. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

To, že má Tereza Voříšková milion náušnic a piercing všude, kde ho jde vidět, z ní větší tvrďačku neudělá stejně spolehlivě, jako mizerný scénář neudělá z této minisérie nezapomenutelný zážitek. Nuda, šeď a bezvýraznost jsou jediná slova, která mě v souvislosti s tímto počinem ČT napadají. Viděla jsem všechny 3 díly a asi není náhodou, že jsem každou neděli musela dlouze přemýšlet, o čem to vlastně bylo minule. No a nakonec se mi pokaždé v paměti zjevil jenom hulící Bartoška, což při vší úctě k jeho výkonu, asi nebyl tvůrčí záměr. Tak stará, abych už trpěla pokročilou sklerózou, přece jenom zatím nejsem, takže obávám se, že problém nebude před obrazovkou, ale za ní. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Pana Klímy si jako novináře velmi vážím, a protože studuji obor, který s žurnalistikou úzce souvisí, ze zvědavosti jsem to s touto minisérií musela zkusit. S Terezkou Voříškovou jsem nikdy neměla problém, ale její výkřiky typu "Ses posral!" už mi po třech dílech docela lezly na nervy. Poslední dobou mám hodně v oblibě Jaroslava Plesla (a doufám, že s takovým ukázkovým slizounem se v zaměstnání nepotkám :)), ovšem tou hlavní hvězdou celého projektu byl pochopitelně pan Bartoška, kterému přeji hodně sil a mnoho dalších takhle skvělých rolí. Herecké výkony bohužel nejsou všechno, samotné novinářské kauzy nejsou příliš zajímavé a ve výsledku ani důležité, což je velká škoda. Mínus taky uděluji nevhodným promluvám do kamery, jejich smysl asi unikl nejenom mně. Pokud vzniknou další díly, podívám se ráda, ale jedině s Bartoškou v čele. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu je příliš brzy na hodnocení, zatím tedy 2 hvězdy za výkon pana Bartošky (kliky zvládá líp než já :-)) a neuvěřitelně slizkého Jiráčka. Doplnění po shlédnutí druhého dílu: děs běs, třetí díl nedám, ubírám hvězdu. Při pohledu protagonistů do kamery je mi úplně trapně. Ne, celé je to omyl. Mrzí mě to o to víc, že pana Klímy si jako novináře vážím a pan Bartoška patří mezi mé oblíbené herce. Škoda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Holka objevila Watergate." A já jsem objevil celkem nudnej seriál o nevěrohodným přerodu přerostlý puberťačky v úspěšnou reportérku. Navíc mě ani moc nebavily jednotlivý kauzy, neboť z dob přívalu "úžasných" objevů Josefa Klímy jsem byl připraven na trošku ujetou investigativní zábavu, ke který však nedošlo. Abych však jen nehaněl, tak mě zaujal vedoucí reportér Vlach se svým harémem a taky tradičně nečestnej boj mezi staromódně seriózním a útočně bulvárním pojetím novin. Ale celkově je to spíš nic než moc. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • Dan Svátek o svoje motivácii natočiť tento seriál: "Lákají mě příběhy, které mají reálnou bázi a které vnáší mezi diváky nějaký reálný konflikt. Třeba ve svém debutu Zatracení, což byl snímek o klukovi, co pašoval z Thajska drogy, jsem chtěl ukázat kontrast mezi veřejným míněním, které se pomalu obracelo v jeho prospěch, když tvrdil, že byl jen volavkou a nevěděl, co dělá, a skutečností. Protože ta byla podle mých informací opačná. O něco podobného se snažím často." (Arsenal83)
  • Svátek pochválil audiovizuálny výstup diela: "Já jsem hrdý, jak ho Jakub Šimůnek nasnímal, a díky dobře připravovanému prostředí pak měli herci prostor předvést co nejlepší výkon. Vizuál a děj zkrátka musí být na úrovni funkčního kompromisu." (Arsenal83)
  • Minisérie má díly tři, napsáno jich je ale celkem třináct. Natáčení přerušilo onemocnění Jiřího Bartošky. (rakovnik)

Reklama

Reklama