Reklama

Reklama

Babadook

(festivalový název)
Trailer 1

Amelia prišla počas tragickej autonehody o svojho manžela. Ťažkú životnú situáciu jej neuľahčuje ani syn Samuel, ktorý trpí poruchou správania. Samuel ju navyše každý večer presviedča o tom, že sa v jeho izbe nachádza postava zo strašidelnej knihy, "Mr. Babadook". Je skutočným dôvodom jeho nevypočítateľného správania choroba? Alebo je Amelia natoľko unavená, že nie schopná vnímať skutočnosti, ktoré sa okolo nej dejú? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (430)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Babadook už svojou synopsou naznačuje, o čom v skutočnosti bude, teda nie o skutočnom bubákovi, ale o bubákovi vnútri tragédiou a osamelosťou zničenej duše/duší. No a priebeh filmu mi v podstate nič extra nové nepovedal. Samozrejme je to inteligentne nakrútené, s kvalitnými hereckými výkonmi a hodnotiť film podľa miery strašidelnosti ľakačiek a samotných situácií by znamenalo nepochopenie režijného zámeru. Nakoniec už výber domu, kde sa človek bojí pohybovať aj za dňa, mi stačilo k navodeniu stiesnenej atmosféry. Osobne aj pointu považujem za logické "metaforické" vyústenie predchádzajúceho deja. 70% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Matka vdova a ešte k tomu psychicky labilná, synátor budiaci chuť dupnúť mu kanadou do úsmevu. Proste film, v ktorom už po piatich minútach viete, že to bude teror, aj keby sa toho nezamiešal nadprirodzený bubák. Nečudujem sa, že film napísala a režírovala žena, toto je stelesnená nočná mora každej matky: bez chlapa, s príšerným deckom, hroznými susedkami a nudnou robotou. Uf. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Horor trochu jinak, ale pořád kvalitní dílo. Já byl nadšenej, není to ten typický horor plný lekaček, krve a sraček, jak už to v dnešní době bývá. Atmosféru to má výbornou, místy jsem byl docela fakt posranej až za ušima. Kent to zvládl dobře, za mě určitě nejlepší horor 2014 protože ta atmosféra je fakt úžasná a napětí se místy dá krájet, dokonce jsem chvílema ani nedýchal. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Babadook se mi výjimečně líbil, protože nejprve nevíte, co na vás tvůrci zamýšleli jako horor, jestli toho malého uřvaného smrada (vynikající casting, klobouk dolů, zajímalo by mě, jestli z toho malý neměl pak faktické noční můry..), nebo lehce nesmělou nestvůru Babadooka, který si pak zasedne na kloučkovu mámu. Co se mi na tom líbilo nejvíc, byla ta nádherná kniha, páni, už během sledování jsem si říkala, že by nebylo špatné si takovou nějakou vyrobit (ne teda doslovně na toto téma, ehm) a když se mi něco takového zalíbí, je pak těžko střílet průměr, i když si to konec zaslouží... I přes to, že v závěru tvůrci poztráceli koule, dech a hororový imidž, je to fajnová záležitost za 4*. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jennifer Kent sehnala dostatek drobných a dala svému původně krátkometrážnímu a povedenému bubákovi celovečerní podobu. Výsledek je ale docela rozporuplný, na jedné straně stojí slušné herecké výkony jak unavené matky, tak jejího uvřískaného "Kevina a místy velmi slušná atmosféra, na druhé na několika místech levnými triky zmršený bubák Babadook, který klidně mohl zůstat ve stínech a tragikomický závěr , při němž mi na mysli vytanul Střihoruký Edward a bylo po hororu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Postava Babadooka sa v roku 2017 stala významným symbolom LGBT (lesbický, gay, bisexuálny a transrodový) komunity. Pomohol tomu aj fakt, že ho Netflix zaradil medzi tieto tipy filmov. (Marceloo)

Reklama

Reklama