Reklama

Reklama

Beyond the Edge

  • Austrálie Beyond the Edge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pred 60 rokmi, 29. mája 1953, sa po prvýkrát postavili na najvyšší vrchol sveta.
Beyond the Edge dokumentuje skutočný príbeh hrdinského a triumfálneho výstupu na vrchol strechy sveta Mt. Everestu. Sir Edmund Percival Hillary, skromný včelár a horlivý horolezec z Aucklandu na Novom Zélande a Tenzing Norgay z Nepálu ako jeho skúsený šerpa podstupujú túto strastiplnú výpravu. (ito7)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

elimS 

všechny recenze uživatele

65% - komentář 20ti slovy: Bohužel jsem čekal drama, napětí a stísněnou atmosféru, ale přece jenom je to dokument a né akční film, každopádně na kvalitě to neubírá. ()

Pantata 

všechny recenze uživatele

Složení: hrané scény z "výstupu" s "němými" herci (prostě koukáte na týpky v dobovém vybavení, jak se drápou nahoru, vypadá to věrně, ne trapně) + záběry na zasněžené pohoří + pár dobových fotografií + grafika postupu prvního výstupu na Mt. Everest + nahrávky výpovědí Hillaryho, jeho syna, syna Tenzinga, vedoucího expedice a pár dalších borců. Je to jak sedět na přednášce - ale na kvalitní přednášce. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Příběh o horolezci, kterého každý zná, společně se šerpou, kterého také každý zná, o výstupu na horu, o které každý všechno ví. Avšak pravé okolnosti cesty, podrobnosti o výpravě a další věci zajisté znají jen ti nejzasvěcenější. Tudíž toto považuji za velice naučný a zajímavý dokument, který jsem si příjemně užil. Být v něčem první, to Vám prostě nikdo nevezme a zapíšete se nesmazatelně do historie. Velký respekt před Edem a Tenzingem za to, co v té době dokázali, každopádně tady je potřeba hodnotit zpracování daného snímku a ne heroické výkony těch dvou chlapíků, proto musím dát pouze 3*. ()

ladyDOOM 

všechny recenze uživatele

Sice mi trochu vadily ty němé nahrané scény, ale stejně jsem klukům fandila, aby to zvládli. Líbil se mi záznam vyprávění Sira Edmunda Hillaryho. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Autentický hraný dokument o prvom úspešnom výstupe na Everest. Po viacerých horských filmoch pozretých toto horúce leto bolo z tohto výstupu cítiť jedinečnú charizmu. Ťažko povedať, či to bolo podané zidealizovane, no je to v podstate jedno. Film detailne mapuje výstup, stratégiu, jednotlivých účastníkov výstupu, všetko dotvárané autentickým komentárom a zábermi. Keďže sa ale hovorí, že výstup na Everest začína v momente, kedy človek z neho začne zostupovať, tak jedna hviezda dole za hoc letmé nespracovanie zostupu. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama