Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (961)

choze 

všechny recenze uživatele

Tak Singer X-MEN prvními dvěma díly udělá, pak je na dva díly opustí a pak se vrátí, aby natočil díl nejlepší a po něm... ten nejzbytečnější. To jsou zvraty. Vysloveně směšný záporák zrekrutovaný snad od Marvelu nebo od POWER RANGERS, nudně tuctová finální digi smršť a mezitím už notně okoukaná mutantská vztahovka, nepřihazující nic nového. Pusťte si na YouTube třikrát po sobě úžasnou scénu s Quicksilverem zachraňujícícím mutanty z vybuchující školy a zbytek filmu klidně ignorujte. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Pro X-Meny mám slabost, konec konců ukázali, jak sebevědomě dělat comicsové adaptace a zvládli z nich vytvořit inteligentní a ambiciózní podívanou a zbavit je nálepky zábavy pro děti. Vždycky byli chytřejší, měli lépe propracované postavy a kašlali na černobílost. Tedy donedávna, protože X-Men: Apokalypsa je ve všem, co jsem vypsal výše, krok zpátky. A sakra velký. Šestá regulérní x-menovka působí jako něco, co vzniklo na konci devadesátých let, tedy v době, kdy nebylo normou mít postavy řešící krizi víry (Nightcrawler v X2), vycházet z politické situace sedmdesátých let (Budoucí minulost) nebo uvažovat nad tím, jestli je mutace nemoc, či evoluce (víceméně celá původní trilogie). Teď tu máme modrého idiota, který chce zničit svět kvůli svému egu, a to je všechno. Singer a jeho tým jakoby se vykašlali na to, v čem byla vždycky jejich síla a natočili obyčejný blockbuster za hodně peněz. Bohužel výpravné akční scény režisérovi nikdy nešly tak dobře jako práce s hrdiny, digitální triky taky úplně nezvládá, a navíc tu má hromadu postav, které jsou buď nevyužité, nebo zcela zbytečné. Ve výsledku z toho vylezl průměrný velkofilm za čtvrt miliardy. Osobně jsem u téhle série zvyklý na víc. O dost víc. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“NYNÍ BUDEŠ VLÁDNOUT VĚČNĚ, MŮJ PANE“… /// X - Meni jako bohové… za mě jednoznačně plusko, páč oproti Avangers je to pořád suprová komiksová zábava! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pozoruju na sobě změny… (Pupínky? I ty náš Uhrátore!). 2.) Bavěj mě týmovky. Kdo s kým a proti komu neřeším… 3.) Thx za „titule“ Mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto je v podstate ešte horšie, ako Posledný vzdor (to ste nečakali, že niekedy poviem, však?), pretože v ňom aspoň behali Ian McKellen a Patrick Stewart, kým tu Michael Fassbender a James McAvoy, ktorí na McKellena a Stewarta nemajú a sú úplne bez charizmy (a to som mal McAvoya kedysi veľmi rád). Ale najstrašnejšie na tom všetkom je to, že sériu takto úspešne zavraždil muž, ktorý ju pred 16. rokmi stvoril. To bude asi nejaká karma. Tony zbytočných, nekvalitných a vyložene hlúpych počítačových efektov, jednu blbú a nesympatickú postavu strieda druhá blbá a nesympatická a od istej chvíle som mal silnú túžbu zabiť sa, len aby som toto digitálne peklo nemusel dopozerať. Smiešny (až nulový) záporák je len smutnou čerešničkou na skazenom koláči s prvými náznakmi zeleno-fialovej plesne. Biednymi plusmi sú pomerne drsné úmrtia, Wolverineovo (zbytočné, ale pútavé) cameo a úžasná Quicksilverova scéna, ktorá sa dá pozerať štyri razy po sebe (prišla mi ešte vydarenejšia, ako tá v Budúcej minulosti, keďže teraz pridali pesničku). ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Teď budu trochu provokovat. Tmavý digibordel BvS a nelogičnost, které uráží vaše myšlení, nebo raději bezzubou zápletku, při je vrcholem občanské války zlomená nožka Cpt.? Tady je osudovost, vážnost, byť se zase zachraňuje svět a přibyl místy nadbytečný humor pro mladé, který však koresponduje právě s mladou generací X-Menů, která zkrátka chce hangouvat v mallu a říkat Auf wiedersehen před zasazením rány protivníkovi. Fassbender je skvělý, i kdyby hrál rezavý hřebík. I slabší repliky podává se shakespearovskou grácií, že to ani nemusí doprovázet destrukce Osvětimi nebo podobná, na efekt vymyšlená scéna. Atraktivní oproti BvS, kde se okatě upozorňovalo, že v místě bojiště nejsou lidé, je to, že zde se skutečně hroutí celá civilizace a Káhira se mění v prach. Chybí však záběry z ulic a domovů. Miliony umírají a režisér nad tím mávne rukou jako Mauglí nad půlkou sežehnutého pralesa. Odbýt to jednou scénou s generály je trestuhodné, nehledě na další následky, kdy se spoluviník vykoupí postavením domu a odchází s úsměvem pryč. Celkově to samozřejmě na předchozí díly nemá, ale je to solidní zábava na jedno kino-odpoledne a na zoufalé nářky to vskutku není. [Kino, 2D s titulky] ()

Galerie (115)

Zajímavosti (48)

  • Scéna s Quicksilverom (Evan Peters), který v superrýchlosti zachraňuje obyvateľov školy, je odkazom na obdobnú scénu v animovanom seriáli Futurama (od r. 1999) - v epizóde Tři sta babek (2003). (Piri)
  • Když Apokalypsa (Oscar Isaac) čerpá informace z televize v Káhiře, mihne se na obrazovce obří socha sedícího Buddhy (Tian Tan Buddha), která je vysoká 34 metrů a nachází se na ostrově Lantau v Hongkongu. Její výstavba začala v roce 1990 a dokončena byla v roce 1993. Děj filmu se však odehrává v roce 1983, socha nebyla v té době tedy ani rozestavěna. (JardaBauer)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama