Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(série)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Scénář:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

První řada se soustředí na policisty Molly Solversonovou (Allison Tolmanová) a Guse Grimlyho (Colin Hanks) vyšetřující trojnásobnou vraždu, k níž došlo roku 2006 v městečku Bemidji v Minnesotě. Dvě z obětí byly zavražděny zabijákem Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), jehož si najal pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman). Ten pak vlastnoručně zabil svou ženu, která ho držela pod pantoflem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (145)

krauset 

všechny recenze uživatele

Fargo bratří Coenů patří k nejlepším filmům devadesátých let a série na něm založená byla důstojným navázáním. Původně neměli bratři s minisérií nic společného, ale když viděli pilot a uvědomili si, že se tvůrci Noahu Hawleymu povedlo napodobit atmosféru filmu a přitom stvořit něco svébytného, přidali se jako výkonní producenti. Fargo se vrací do zasněžené Minnesoty, kde ne každý je bílý jako padlý sníh. Nájemný vrah Malvo (Billy Bob Thornton) poradí při náhodném setkání v nemocnici Nygaardovi (Martin Freeman), aby se postavil muži, který ho šikanuje už od školy, což vyústí ve vraždu panovačné manželky a řadu nešťastných příhod. Minisérie tónově rozkročená mezi krimi dramatem a černou komedií a fantasticky zvládající obojí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní díl si mě omotal kolem prstu, ale nevím, jestli to bylo úplně dobře, protože ho žádná z následujících epizod nepřekonala. Hlavními trumfy seriálového Farga jsou herci, především tedy Martin Freeman, Billy Bob Thornton a Allison Tolman, a to, že nejde o obyčejný remake, nýbrž o docela mazané pokračování, které film bratří Coenů tu a tam něčím připomene. Pětihvězdičkové hodnocení ovšem nedávám z toho důvodu, že některé věci některým lidem procházely až příliš snadno a většina policejního sboru, o FBI nemluvě, se chovala vážně neskutečně tupě. A také si mohli scenáristé dát záležet s dopovězením některých příběhů, když jich tolik rozheráli - například co se stalo s Chazzem a jeho rodinou? ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Túto sériu charakterizujú 2 extrémy. 1. Extrém: Tak nudné, nesympatické, tupé a zbytočné postavy policajtov som už dlho, snáď od čias nemeckého Big Bena nevidel. Tá ich nemohúcnosť pripomína šerifa menom Ed Tom Bell z No Country For Old Men, no ten to zachraňoval hÍbkou svojej postavy, čo týmto policajtom rozhodne chýba. Síce sa to snažia v posledných epizódach napraviť, ale na šerifku z pôvodného filmu bratov Coenovcov sa ani náhodou nechytajú. 2. Extrém: Vďaka nemu sa tešíte na každú časť. Martin Freeman a Billy Bob Thornton si za svoje postavy zbabelého hajzla, čo sa naplno chopí svojej šance a precízneho, chladnokrvného zabijaka s vlastným morálnym kódexom a geniálnymi hláškami zaslúžia vytesať sochy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hltal som to ako jablkové koláče od babky. Veľmi sľubná zápletka pomaly sa rozvíjajúca a komplikujúca sa k mojej veľkej spokojnosti a k veľkej nespokojnosti všetkých zúčastnených. Thornton má veľmi skvelú postavu a berie si z nej každú minútu pre seba. Freeman dokazuje že nie je len Hobitom ale aj pekným psychopatom. Jeho premena je veľmi výrazným a funkčným prvkom. Bavil ma najviac. Inak plejáda výborných hercov, scenáristických a réžijných nápadov - mojžíšové rany - a pekne vygradované finále. Hoci pilot bol vo svojej ťarbavosti a čiernohumornosti o máličko lepší. Ale atmosféra bezchybná. Ďalší silný pilier americkej seriálovej tvorby. 1. séria - 100% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromný zklamání. První díl bomba, další 2 slušný, pak se to ale neskutečně pokazilo, úplně to ztratilo vtip, všechny postavy přišly o svoje původní charaktery, pak zmizelo tempo a nakonec se vytratil i smysl- když k tomu přičtu, že to má 92 (!) procent od publika, který si představuju jako téměř homogenní skupinu inteligentních lidí a spíše náročnějších diváků, tak zodpovědně prohlašuju- nic podobnýho jsem ještě nezažil. Tohle rozhodně není kompliment, jsem totálně otrávenej. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (9)

  • Lester Nygaard (Martin Freeman) dostane od agenta FBI Pepperse známou hádanku o farmáři, který musí na lodi přepravit přes řeku vlka, kozu a hlávku zelí. Se stejnou hádankou se musel Martin Freeman jako Tim Canterbury popasovat v epizodě The Quiz britského seriálu Kancl (od r. 2001). (boshke)
  • Poslední díl první série končí za doprovodu hudebního motivu, kterým začíná film Fargo (1996). (bohhous22)

Reklama

Reklama