Reklama

Reklama

The Program: Pád legendy

  • Česko Program: Pád legendy (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

The Program: Pád legendy mapuje vzrušující příběh cyklistické kariéry Lance Armstronga z přelomu tisíciletí, kdy zápasí s rakovinou a kdy on i jeho američtí kolegové cyklistice dominují a mění tento dříve ryze evropský sport na světový fenomén. Po celkem sedmi vítězstvích na Tour de France Lance Armstrong odchází do sportovního důchodu jako jeden z největších sportovních hrdinů naší doby s miliony dolarů v kapse. Irský sportovní novinář David Walsh je nejprve okouzlen talentem a lidským charismatem Lance Armstronga. Avšak po několika vítězstvích Armstronga v Tour de France mu něco na něm nesedí a začíná být přesvědčený, že jeho výkony v průbězích závodů jsou podpořené zakázanými dopingovými látkami. Walsh, hnaný touhou dokázat svou pravdu, začne shromažďovat důkazy, které nakonec Armstronga odhalí jako největšího podvodníka v historii sportu. Lež, kterou Armstrong světu předhazoval, neměla obdoby, ale i v současnosti je stále cyklista jedněmi oslavován a druhými zatracován. Jedno je jisté - Lance Armstrong měl vítězství v krvi. (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (168)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Hodně mě tenhle snímek zajímal a sice nezklamal, jenže je pravdou, že ani nijak nepřekvapil. Prostě jen suše vrší fakta a vyloženě zajímavých momentů je zde ve finále pouze pár. A tak stopáž uteče a já nemám při závěrečných titulcích ani žádné pocity. Jednoduše prázdno. Což by u takhle velkého příběhu být nemělo. 60 % Oblíbená část- ředění krve narychlo před kontrolou ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se už hodně dlouho těšil a výsledek nezklamal. Začátek filmu byl ale špatný, zbytečně krátký a pro člověka bez větších znalostí armstrongova života byl i téměř k nepochopení. Ale pak se film rozjel a všechno to, co jsem mu vytýkal na začátku rázem zmizelo. Fakt, že film neukázal něco z armstrongova soukromého života, mi vůbec nevadí. Spíš si myslím, že to filmu pomohlo. Bylo to poučný a hlavně jsem se vůbec nenudil. Ben Foster skvělý a nechápu, že chybí v nominaci na nějaké slavnější ocenění. Bál jsem se, že to bude nezáživný a prostě špatné, ale výsledek je pro mě velké překvapení. I přes to všechno si myslím, že Armstrong a vlastně všichni cyklisté, kteří ujeli Tour de france, ať už dopující nebo ne, jsou prostě borci. 75%. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto nie je film o Armstrongovi. Je to film o dopingu, o zákulisí vtedajšej profesionálnej cyklistiky, o vyšetrovaní, zháňaní dôkazov ... očami Davida Walsha a vyšetrovacej komisie. Armstrong mi z tohto filmu vychádza ako jeden nesympatický človek a ani tých pár sĺz v jeho očiach a to jeho priznanie ma nedokázalo zlomiť, a preto nechápem, kde sa teda zobrali všetci tí jeho nadšení fanúšikovia. Film je dynamický, má o čom rozprávať, má výbornú hudbu, dobré herecké výkony a aj napriek tomu ma extra nebavil. Apropo, keby do toho tímu zobral vtedy aj Floyda, tak by sme doteraz žili v blaženej nevedomosti asi. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film nás seznámí s možná nejlepším cyklistou všech dob Lancem Armstrongem a jeho dopingem. Vidíme, jak se to všechno dělo, dozvíme se pár nových informací, i když většinu už známe. Film je určitě zajímavý a poutavý, Ben Foster hraje Lance Armstronga opravdu skvěle. Na filmu mi však vadí jedna věc a to ta, že Lance vykreslují jako největšího podvodníka cyklistiky, s čímž já nesouhlasím. Ano Lance dopoval a je to špatné, ale v té době dopovali snad všichni cyklisté. Navíc to, že si dáte doping vám ještě Tour de France nevyhraje, stejně ty 3 týdny musíte na tom kole jezdit vy. Nikdo to za vás neodjede. A Lance byl prostě nejlepší. Pro mě je sedminásobným vítězem Tour de France. Takže hlavní vada tohoto filmu je, že je natočen podle knihy toho novináře, tudíž je tam jenom jeho pohled. Ale jaksi chybí pohled Lance Armstronga. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně trefený Ben Foster, jinak ale příliš chladná a oddosobněná mozaika, která je natočená ve stylu Rush, tedy polodokumentaristické/polofilmové, především ale strhující, dravé s tahem na branku, avšak zatímco prvně zmiňovaný film je i při razantním stříhání a zkratkovitém vyprávění na úkor drajvu spektakulární právě v tom, jak na malém prostoru dokáže zprostředkovat ryzí, hluboké emoce, The Program to nedokáže. Armstrong je tu až příliš chladný a nelidský, takže s ním nelze moc sympatizovat a nelze si z něj brát to či ono. Jako dokument to pak selhává ve výpovědi, která je s nabývajícími minutami stále více filmová. I tak ale respekt před tvůrci, protože tématika je to vcelku unikátní a těžko zfilmovatelná ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Právníci Michele Ferrariho (bývalého hlavního lékaře Lance Armstronga a týmu US Postal) se snažili dosáhnout zákazu distribuce filmu v Itálii. Neúspěšně. (Pepinec)

Související novinky

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama