Reklama

Reklama

Delirium

  • USA Delirium (více)
Trailer

Přesně tak je na tom náš hlavní hrdina (Topher Grace). Vrací se z psychiatrické léčebny na rodinné sídlo, které zdědil po svých rodičích. Ale protože je jeho propuštění z ústavu jen podmínečné, po dobu třiceti dnů se musí pravidelně hlásit své probační dohlížitelce a nesmí opustit dům. Jinak mu hrozí další internace na psychiatrii. A tam zpátky rozhodně nechce. Na rozloučenou dostal od svého psychiatra léky, které musí pravidelně užívat a jednu radu: „Věř rozumu, ne svým očím.“ Jenže v opuštěném domě zaplněném vzpomínkami na něj číhají nečekaná překvapení. Zprvu nenápadná, ještě celkem vysvětlitelná normálním rozumem. Ale když se začnou zhmotňovat vzpomínky a odehrávat další paranormální jevy, začne o svém zdravém rozumu pochybovat. Je v domě doopravdy sám? A pokud není, skrývají se v něm skuteční lidé, nebo to jsou nějaké děsivé přízraky, které si vyvolal ve své hlavě? Co z toho všeho je vlastně skutečné? (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Sorry jako, ale budu fakt nadávat. Jedna hvězdička za těch prvních zábavných čtyřicet minut, než se tam objevil ten bratr a začlo se rádoby hrát na vážnou strunu. Tenhle film se celkově vůbc nepovedl, protože atmosféra je znát dohromady tak pět minut, příběh to mělo v podstatě úplně idiotský a vůbec se z toho nemuselo vyklubat tohle nefunkční rodinné drama s hororovými prvky, ale mohlo se aspoň zabrousit do psychiky hlavní postavy. Kdyby byla alespoň ta strašidelná stránka jakž takž, dám tomu ty dvě, ale v Deliriu nefungovalo absolutně nic. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost, která neurazí a ani nenadchne. V napětí dokáže diváka udržet, téměř až do samotného konce se dá pracovat s tím, že příběh bude mít dvě varianty rozuzlení, což je také plus. Hororové prvky ušly, nebyly přehnané a ani příliš děsivé. Myšlenka celého počinu není k zahození a tudíž hodnotím čistým středem. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Ovládni strach a když budeš na pochybách věř mozku, né očím... Delirium má za mě blíž spíš k psychologickýmu thrilleru než k hororu. Příběhově jde o takovou tu klasiku kdy hlavní hrdina Tom Walker(Topher Grace) je propuštěn z psychologické léčebny na 30denní zkušební podmínku. Stále bere silné prášky(Antipsychotika) a tak neví a tápe a spolu s ním i divák jestli o co vidí jsou jen vidiny, halucinace nebo je to realita. Tip na tenhle film jsem dostal od uživatele HorrFi za což mu tímto děkuju. Sice nejde o žádnej trhák ale dokázal udržet moji pozornost po celou svoji stopáž bez toho abych se začal nudit. A o je hlavní. 3hvězdy ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nič, viac ako priemer by som tomu nedal ani za boha. Úvodných asi 40 minút sa mi páčilo, pretože aj keď je to klasika, v ktorej hlavnému hrdinovi tradične dobre drbe (snáď nikto neuverí, že v tom dome straší naozaj), má to atmosféru, na toho chudáka sa valia podivné prízraky a asi dvakrát ma fakt dobre zamrazilo. No odkedy sa tam zjaví jeho brat, už bez ohľadu na to, či je mŕtvy alebo nemŕtvy a začnú medzi sebou viesť jalové dialógy, ide to celé z kopca. Vôbec ma nezaujalo, kam napokon celý film vyústil a dopozeral som ho len zo zotrvačnosti. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Popravdě - pokud by v tom nehrál Topher, tak se na to nedívám :D Ale na něj se prostě moc ráda dívám :D Je to příjemně rozjeté, ale pak to za mě spadne do takového "céčkového" stylu, že jsem už nevěřila svým očím a vůbec jsem se nechytala a jen jsem se děsila, co se tam dalšího objeví...Za mě velký propadák a mám z toho akorát tak guláš v hlavě...hmmm...guláš :D ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Více než 7 milionů hospitalizovaných Američanů každý rok trpí deliriem. (griph)
  • Podle aktivity Deliria dělíme na tři druhy: furibundní – s velkým motorickým neklidem, bladní – bez neklidu a musitující – na základě pohybů vykonává pacient drobné automatické pohyby (třebaže si myslí, že „čistí“ povlečení). [Zdroj: upsychiatra.cz] (Varan)

Reklama

Reklama