Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (175)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vědět, že zde bude Mr. Holmes prezentovat Ottův slovník naučný, Včelařův rok a jeden případ, který mohl v klidu ponechat Alzheimerovi ve spárech, byla bych ušetřena všech průvodních znaků pozdního stáří a necítila každou kost v těle... to vlastně znamená, že McKellen zahrál fakt dobře, jen, ehm, poněkud zbytečně. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přepis knihy Mitche Cullina A Slight Trick of the Mind (2005) ideálně shrnuje holmesovský fenomén. Sherlock Holmes, který stále ještě žije v roce 1947, pozvolna předává své vzpomínky a know-how mladé generaci. Ve svých 93 letech je to melancholický stařík s neuvěřitelnou škálou zážitků. Atraktivní téma, zajímavé zpracování, herecké koncerty. A cosi navíc pro ty, kteří zbožňují A study in Scarlet. ()

Reklama

VaHo 

všechny recenze uživatele

Sherlock Holmes nebojuje s Moriartym, ale se stářím a děravou pamětí. Můžu jen litovat, že McKellen dostal příležitost si zahrát Holmese až v jeho (i svém) vysokém věku. Do téhle role se totiž dokonale hodí. Příběh je komorní a vzpomínaný případ v zásadě triviální. Tempo je sice pomalé, ale sledování starého nemohoucího Holmese jak se vyrovnává s minulostí pořád strhne. Není to zběsilý a dynamický Cumberbatch, ani praštěný a hláškující Downey. Je to klidná a rozvážná hra na housle starého virtuosa, který už pár těch not zapomněl. Určitě to není pro každého. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD UMŘETE, CO SE STANE SE VČELAMI?“ … „NEMÁM PONĚTÍ. ČLOVĚK NEMŮŽE VYŘEŠIT VŠE“… /// Třiadevadesátiletej stařec a jeho svět, ve kterým se snaží léčit selhávající paměť pomocí žlutodřevu peprnýho, stará se o včely a jeho jediným posluchačem je malej kluk. Krátký flashbacky z návštěvy Hirošimy a ze vzpomínek na dávný případ, slouží divákovi k úniku z farmy, na který žije s hospodyní a jejím synkem. Pomocí nich je vyprávěn případ o záhadě lidské povahy, který tak skýtá možnost nahlédnout do duše Holmesovi… Fajn je Milo Parker, ale jinak jde o komorní a nudný drama, který je hereckou exhibicí Sira Iana Murraye McKellena. A kdyby tady nebylo těch několik fantastickejch (Sherlockovskejch) dedukcí, mohl by to bejt film vo jakýmkoliv starci, kterýho jediným posluchačem je malej kluk. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „A Slight Trick of the Mind“, kterou v roce 2005 napsal Mitch Cullin, číst nebudu. 2.) Jedu jenom senilní filmy. 3.) Thx za titule „Erza12358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem sice nečetl (zatím), takže nemám s čím srovnávat (což se brzy změní), ale tenhle televizní film se mi sakra líbil. Je tu celkem zajímavý a funkční detektivní příběh, říznutý nějakou tou lehčí romantikou a dramatem, navrch neopakovatelná, tradiční atmosféra anglického venkova, Ian McKellen jako skutečně vkusný a vynikající Sherlock Holmes a i další obsazení nezklamalo, a za zmínku stojí hlavně role (bohužel malá) Frances de la Tour. Jako detektivka to funguje dobře, stejně jako příběh stárnoucího člověka, který už nemá co ztratit, ale může hodně získat. Délka není nijak zdlouhavá, příběh nenudí, prostě velmi přijemná záležiost, které ale ta červená barva slušela přecijen víc. Navíc je to zajímavé i z hlediska samotné postavy Sherlocka Holmese, protože takhle ho ještě nikdo nenapsal. Myslím, že by Doyle měl radost. A nebo taky ne, já koaždopádně za tohle radost mám, pěkný film. 80%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Původně se snímek jmenoval podle novely Mitche Cullina "A Slight Trick of the Mind", autoři filmu však později název pozměnili na jednodušší Mr Holmes. (oje)

Reklama

Reklama