Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Výborný čínský historický film, tohle se opravdu povedlo. Příběh mě od začátku zaujal a byl napínavý až do konce. Hlavně tam byla spousta akce, spousta soubojů a hlavně Jackie Chan, který je fantastický, s ním mě baví každý film. Povedená byla i hudba ve filmu a hlavně ty písně, co zpívali bojovníci, ty se mi líbili. Drobné chybky byly vidět v režii a scénáři, ale celkově se jedná o kvalitní snímek. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Tak treti nejdražší cinsky film říkáte... Už od začátku není moc jasné kdo, co a proč. Dokonce jsem musel zkontrolovat, jestli mi neblbne internetová televize, protože scény na sebe moc nenavazovaly. Furt se někdo někde řezal bez většího vysvětlení. Hipisak Chan je vyhnán z ne moc jasných důvodů, vleze do nějakého města na hranici, tam je na ně velitel města hnusnej. Ale když přijdou Římané, nestrhne se bitva, ale bitka mezi Cusackem a Chanem, který nevím proč tam najednou byl a ne ten velitel. Vysvětlení proč Cusack utekl s armádou k hranicím Číny je úlet, objevení Brodyho uprostřed Asie s plány na dobytí stezky ještě větší a navrch jde Římany poznat jenom podle chocholu na prilbach, protože jinak jsou oblečení jak Jolaos ve Xene. Do toho velmi zvláštní amatérské zpomalovacky... inu, asijský bitky neutahnou všechno. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Velice dobře zprodukovaný mišmaš plný přehnané asijské tragiky a přepálených emocí. Cusack a Brody jsou v roli příslušníků římských legií jako pěst na oko, ovšem v soubojích vypadají skvěle (tvůrci HRY O TRŮNY by se mohli učit jak při souboji nasnímat totální paka tak, aby vypadali jako ultimátní killeři). 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příliš se mi do filmu nechtělo, nakonec jsem příjemně překvapený. Sedlo mi to omnohem více než Korejské historické blockbustery z minulého roku. Film má až nečekaně dobrý cásting. Skvělý Jackie Chan, John Cusack a famózní Adrien Brody, který je tak zlý a přísný vůdce, že mu přejete smrt od první sekundy. Akce je zde dostatek a je velmi slušná, potěší souboje jeden na jednoho, které jsou slušně choreograficky nasnímané, dlouhé, vkusné i poměrně drsné byť krve je zde poskrovnu. Finále je poměrně epické, kde se sejde vícero národů a kdo hrál PC hru Stronghold zažije příjemné hřání u srdce. Za mě velká spokojenost, zábava od začátku do konce bez jakéhokoliv hluchého místa. 80% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

První polovina mirkodušínovsky naivní, místy trapná a ne moc koukatelná. Jackie je starý a vypadá příšerně. John Cusack je příšerný, ale má to právě to lehké naivní kouzlo. V polovině během pěvecké "soutěže" se takřka vše v lepší obrátí. Sice je Cusack i na smrtelné "posteli" pořád stejně zábavný, ale s rádoby démonickým Tiberiem v podání Adriena Brodyho přijde krev, hrdinské boje a umírání. Škoda že za louží jsou lepší herci a filmaři, protože parametry Hedvábná stezka měla na ještě větší podívanou. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Jackie Chan ve filmu zazpívá dvě písně. V první polovině to je „Song Of Peace“ a v závěrečných titulcích jde o „Desert Hero“. Na OST zazní také „Please Tell The Wind To Bring My Father“, kterou Jackie nazpíval společně s Wei Yunxi. (Rominator)
  • Hudbu Henryho Lai natočil a dirigoval český skladatel a hudebník Petr Pololáník. (honajz)
  • Akční režii na filmu dělal Jackie Chan, byl také výkonným producentem a producentem. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama