Reklama

Reklama

War Machine

  • USA The Operators (pracovní název)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Afghánistán, rok 2009. Stávající americký velitel koaličních sil generál Whelan je odvolán, protože válka s Tálibánem a import demokracie osvobozovaným Afgháncům nepokračuje dostatečně rychle, resp. nepokračuje vůbec. Prezident Obama tedy posílá nového velitele amerických a koaličních sil, absolventa West Pointu a kurzu Rangers generála Glena McHamona (Brad Pitt). Generál nepřijíždí sám, doprovází jej jeho osobní tým armádních důstojníků - specialistů na vše. Dle jeho názoru válka v Afghánistánu trvala doposud tak dlouho, protože ji nikdo neřídil. To se teď změní. Glen je mistrem optimalizování a zefektivňování. Svému poslání věří a zároveň si uvědomuje, že tohle je jeho válka a že další už možná mít nebude. Miluje uznání i obdiv. Nelibě nese, když se mu pod nohy pletou vlivní politici včetně afghánského prezidenta Hamída Karzáího (Ben Kingsley) a říkají mu, co a jak má dělat, protože on to ví nejlépe. On ten ,,binec'' konečně uklidí... Jenže Afghánistán a jeho lid je něco, co nechápe ani jako voják ani jako Američan. Věci tam fungují jinak už celá staletí. To poslední, co Afghánci chtějí, je zavádění jakýchkoliv změn. Oni chtějí jen jediné, aby Američané odešli... (Big Bear)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (102)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zhruba do půlky jsem chtěl dát War Machine bez větších problémů 4 hvězdy.Do té doby to totiž byla zábavná podiváná na hranici komedie,místy skoro až parodie,která spíš rozesmívala a rozhodně nenudila.Pak ale přišla půlka druhá,která je spíš hořko sladká až smutná,plná politiky a vlastně je v ní i docela dost pravdy.Bohužel je ale natočena tak,že pocitově je asi 2x delší než polovina první.Výsledek se tak motá kolem průměru.Neurazí,ale vidět bych ho chtěl znova jen kdyby byl celý film jako první polovina.Z herců krom štěku Bena Kinglseyho a finálního pidi camea jasně vládne Pitt,který svého generála hraje někde na pomezí parodie a já celou dobu nevěděl jestli ho vůbec můžu brát vážně...60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

War Machine budu charakterizovat poměrně jednoduše, a to i přesto, že půjde z mé strany o docela silné prohlášení, nicméně já tento snímek zkrátka považuji za jednoznačně nejlepší válečnou satiru vůbec. Sice tedy upřímně konkrétně tento žánr ani trochu nemusím, tohle je ale vážně neuvěřitelně zábavná jízda, která přesně vystihuje veškeré absurdní poměry panující ať už v samotném afgánském konfliktu, tak i v armádě, v politice, ve veškerých přítomných vztazích, rozhodnutích, prostě ve všem a já se na střídačku opravdu upřímně fantasticky bavil, ovšem hned následně jen nechápavě zíral, co se ve filmu vlastně odehrává, což když se nad tím vším tak zamyslí, tak by mě mělo ale především primárně děsit, fakt šílený. Každopádně, War Machine funguje skutečně jako perfektně namazaný stroj, se strhující zápletkou, plnou opravdu vtipných situací, zároveň ale i napětí, působivých dramatických okamžiků, emocí, perfektních postav a dech beroucí atmosféry. Na vrcholu všech těchto pozitiv se nicméně tyčí jeden jediný prvek, a to fenomenální výkon Brada Pitta, ze kterého jsem byl naprosto unešený, který tu strhává na sebe veškerou možnou pozornost a opět potvrdil, že už dávno není jen filmovým sexuálním symbolem, ale především nehorázně přesvědčivým a dokonalým hercem, jehož škála ztvárnění svých filmových postav snad nemá ani meze. A když k tomu pak připočtu i další borce, jako Kingsleye, Halla, a vlastně i všechny ostatní, tak i v tomto ohledu se jedná o mimořádný filmový zážitek. War Machine je zkrátka bohužel vážně neprávem dost opomíjený a kvalitativně podhodnocený snímek, pro mě se ale jedná skutečně o ojedinělý zážitek, který musím každému doporučit. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak ako je Netflix zarukou pre kvalitne serialy, tak sa stava zarukou pre nepodarene filmy. Jak keby u nich skoncili namety, ktore nemali potencial pre uspech v kinach. War Machine mala byt vtipna satira na zahranicnu vojensku politiku USA a ich zmätene vedenie vojny, ked sa americania niekam natrepu, destabilizuju miestnu krajinu a nasledne si nevedia rady, co s tym. Takze len menia generalov ako na beziacom pase napriek tomu, ze im nedaju ziadnu moc nieco s tym urobit. Urcity potencial na kvalitny film tu bol, ale to by musel byt ovela vtipnejsi. Pritom vtipnych momentov tu je ako safranu a väcsinou sa film nezazivne vlecie k ocakavanemu zaveru. Ale aspon potesilo cameo generala, ktory nahradil Pitta. Samotny Pitt ako jediny tu nieco predviedol. Cely cas hadze divne xichty jak z nejakej grotesky. Ale obcas to je vtipne. Ostatni su len do poctu. Stopaz sa v tom pomalom tempe zdala nekonecna. Takze ani kvôli par vtipnym scenam by som film neodporucil. 4/10. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Můj vztah k Bradu Pittovi se vyvíjel od despektu k romantickýmu slaďoušovi ( Legenda o vášni), přes uznání ( Fight club, Sedm...) až k despektu plastikového obličeje jako v tomto filmu. Brad se sice zamračil a nakřivil ústa, vypiloval komický styl chůze, běhu, držení těla, ale to ještě pravou parodii nedělá. Je mi líto, ale já mu tuhle postavu vůbec nevěřil nehledě nato, dělat parodii na válku v Iráku v roce 2017 mi přijde otrava ( kdyby to natočili v roce 2004 tak by si to zasloužilo Oscara) . Nebavilo mne to a nepřišlo mi to ani vtipný. Při srovnání parodií s Leslie Nielsenem je tahle kravovina naprosto impotentní. Osobně si myslím, že hodnocení tohoto filmu spíše závisí na postoji k USA jako takovým. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tohle by tak strašně chtělo být jako Burn After Reading, až mi z toho bylo za režiséra stydno. War Machine má vysoké ambice, jenže mu k jejich naplnění chybí jak mazaně vymyšlený scénář, tak smysl pro humor. Většina vtípků by jinak pointovaná a méně křečovitě podaná fungovala mnohem lépe, a ten zbytek je vyloženě trapný. Vyznění bloudí od břitské satiry, přes válečné drama, vážně míněný komentář až po úsměvnou výpověď o absurdní situaci. Schopnější scenárista by dvě z poloh vyškrtal a ze zbytku poskládal slušný film. David Michod se zaměřil na všechny směry a výsledek je proto roztlemený jak vrata od chlíva. K alespoň trochu silnějšímu dojmu snímku nepomohl ani příhodný výběr data v němž jsem si ho pustil. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikl podle knihy "The Operators" spisovatele Michaela Hastngse. Tato kniha mapuje autorovy cesty spolu s generálem Stanley McChrystalem v dubnu 2010. (ČSFD)

Související novinky

Válečná mašina nabírá herce

Válečná mašina nabírá herce

23.08.2015

O satirické komedii War Machine jste možná ještě neslyšeli a je to chyba. Streamovací služba Netflix na ní totiž hodně sází a hodlá ji příští rok uvést souběžně v kinech i na internetu. Kdo tenhle… (více)

Reklama

Reklama