Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (484)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bych nejradši poslal hned zpátky do Ameriky s dopisem, že o takovýhle filmy fakt zájem nemáme. Ústřední námět mohl být docela fajn, ale TŘI evidentně neschopní scenáristé z něj vytěžili maximálně další hrdinský epos o záchraně a důležitost rodiny a nepravděpodobnosti jednoho pravděpodobného vztahu. Mnohem lépe mapovat těch 5 vln, by nebylo vůbec špatné, ale zaměřit si jen na jednu z nich, tu nudnou, docela je. Jsem schopen odpustit hodně, ale když už posrali příběh, mohli trochu zapracovat na akci a vizuálu. Akce je slabá a skoro není a ty efekty? Měl jsem pocit, že sleduje spíš nějaký mockbuster, jak otřesné byly například ty vlny, výbuchy a vesmírná loď. Hvězdička za Chloe a za to, že to nebylo nejnudnější. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

A to jsem se zařekl, že se na podobné chujoviny dívat nebudu. No, stalo se. Levný klon všech těch Divergencí, HáGéček a Bludišťáků, které mají tisíckrát omleté a stejné myšlenkové pochody. Tady se hraje na trochu realističtější notu v podobě celkem obyčejné středoškolačky, která má chutě na jednoho mládence. Pak se ale s příletem mimísků vše změní a začnou se odehrávat děsivé skutečnosti. Potud docela dobrý aj i napínavý to bylo. Jenže pak už se opakují jen klasické události alá young adult - nenávidím ho, miluju ho, vykousnu se s nim, a zase ho nenávidim, abych ho znova na konci vyhlížela. A do toho tady běhá ještě ten druhej týpek, kterej taky neni uplně k zahození. Jako akční scény celkem super, v rámci low-cost nemůžeme čekat nějaké super CGIčka, záporák Liev Schreiber evidentně hraje jen proto, že nikdo jinej záporáčtější nebral těch pár šestáků, co za to herci dostali a Moretz má opět větší botoxované pysky. A tak všechno kolem a kolem. Vzhledem k finančnímu krachu to na pokračování nevidím, ostatně, asi bych se hodně přemáhal, kdybych se na to měl podívat... 45% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO BYLA PRVNÍ VLNA A TEHDY JSME SI MYSLELI, ŽE TO BYLO VŠECHNO…“ /// Chloe se školním batohem (na zádech) a bouchačkou (v ruce) vypráví vo příletu galaktickýho objektu, kterej jednoho (možná krásnýho) dne vypšoukl elektromagnetickej impuls. A za pár dní…Konec světa? Apocalyptický záběry sice 2012 nepřekonaj, ale účel plněj, takže to má šmrnc. Chloe se pomalu zbavuje lidskosti páč ji žene touha přežít a dodržet slib – napsáno dramatičtěji, než je filmově předvedeno. Týnejdři řešej píčoviny (což nás starší trochu sere, nemluvě vo těch zbytečnejch kydech…) a ti (mladší i starší) v hledišti zaslintaj při pohledu na děravý, ale vobnažený stehno hlavní hrdinky. Ovšem to není nic proti pasáži, ve který střídá jedno (skandální!) odhalení druhý, což mě vede k úvaze, proč se s teen katastrofickejma bijákama rozerval pytel. Snad ho někdo zašije dřív, než si každej hollywůdskej mlaďas sejme svýho (opravdovskýho) emzáka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2011 napsal Rick Yancey neznám. 2.) Potřebuju zjistit, že lidstvo může sejmout emzáky tím co má (třeba vagínou? Nevím… ale dobrej námět na péčko…) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slabé. Už len to, že s otrepaným motívom invázie (INVÁZIA LUPIČOV TIEL, INVÁZIA, FAKULTA...) sa tu narába ako s niečím novým, filmu podráža nohy. Celý film je totálne nudne natočený a príbehovo strašne slabý. Horšie ako LABYRINT aj ALIANCIA. A to máme všetci radi Chloë... Fanúšikovia HOSTITEĽA, toto je film presne pre vás... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zjevně nejsem cílovka, nicméně: Jedná se o jakýsi mashup z War of the Worlds, Invasion, Wayward Pines a Twilight (grin), nicméně jedenkaždý provedený hůře než originál. A to není dobré a není dobré. Má bodová shovívavost je krom měkkosti dána jen spokojeností s Moretz a tradičně oblíbeným Schreiberem. Fakt nevím co jinak dát k dobru, nemělo to hlavu ani patu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • V knižní předloze je seržant Reznik muž, ve filmu je to žena (Maria Bello). Poundcake (kterého ve filmu hraje Nadji Jeter) je v knižní předloze obézní sedmiletý chlapec. V knize má Ringer (ve filmu představovaná Maikou Monroe)  černé vlasy a je asijské národnosti. Podle knižní předlohy se příběh se odehrává v Daytonu v Ohio. (willy1)
  • Zbraně, které používá Cassie (Chloë Grace Moretz) jsou: M4A1 Carabine a Colt 1911. Přeživší, kterého zastřelí, drží v ruce Smith & Wesson Model 64. Lovci v lese mají lovecké pušky .308 Winchester. Armáda používá Digital Woodland uniformy a mají zbraně typu M4A1 a pistole M92FS. (UncleMorty)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama