Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

Sign 

všechny recenze uživatele

nevim proč ale tenhle film mě prostě dostal je fakt že je to taky v některých věcech pěkně přetažené za vlasy včetně toho dorozumívání mezi američanem a čínany ale to vem čert bojové akce však ujdou hodněkráte se i zasměji a například jak učí mnichy tančit no prostě do chrámu vstoupí američan a nic o tom neví já ten film furt žeru ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pátý film série No Retreat, No Surrender, v Evropě známé jako Karate Tiger. Intersonic jej však u nás distribuoval jako samostatný film a tak tuto skutečnost málokdo ví., Je to však zcela jedno, protože dodržuje zásadu celé série a s ostatními snímky nijak nesouvisí. Supranaivní blbůstka pro čerstvé náctileté docela baví svou až neuvěřitelnou prostoduchostí, kdy např. chlapík dřepící několik dní na kameni se zkříženýma nohama bez problémů vstane a vydá se vstříc dalšímu dobrodružství nebo finální zkouškou pro desítky shaolinských mnichů - čekatelů je tzv. komora s dřevěnými panáky v životní velikosti, kteří Vás bijí hlava nehlava a americký frája projde způsobem , že je roztříská napadrť... a co ostatní? Kolik měli panáků na skladě? Ta zkouška musela být při přestávkách na opravy strašně dlouhá... Jinak se člověku dostane několika hlubokých shaolinských pravd, např. že život je hlava mrtvé kočky, mnichů tančících disko a několika velmi špatných soubojů, včetně toho finálního, který měl být zlatým hřebem celého filmu. Nebyl. Jedna z nostalgie. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Americký Shaolin patřil v mládí k mým nejoblíbenějším filmům. Taky jsem jej viděl mnohokrát na VHSce. Odstupem času si samozřejmě i já všímám množství chyb a nelogičností, které se zde objevují, ale v té době mi to bylo šumák. Některé momenty sice smrdí lehkou trapností, ale s tím se musí u amíků počítat a tak i já dávám za staré časy tři hvězdy. Hlavně jsem do nedávna netušil, že si tu zahrál i můj oblíbenec z Lostu Daniel Dae Kim. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jako komedie z nějaké koleje to celkem funguje. To, že to je chrám a žáci zde trénují kung fu je jen tak mimochodem. Akce je totiž tady hodně mizerná. Je to celé přitažené za vlasy a jediné, co si zaslouží pozornost je první role pro Daniela Dae Kima a celkem sympatický učitel v chrámu. Zbytek stojí za starou belu. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Asi najslabší film so shaolinskou tematikou, aký som videl. Ale sotva niekto môže čakať niečo iné od filmu, kde sa Američan ide učiť za shaolinského mnícha. Je to hlúpe ako všetky tie "pecky", čo kedysi vydával Intersonic. Ešte aj hlavný hrdina je nesympatický idiot (možno s výnimkou posledných 10 minút). No akosi mi tu chýbal tréning, lebo okrem chodenia po stĺpoch tu už boli len bitky, do ktorých sa podarilo hlavnému hrdinovi zapliesť. Tréningu sa moc nevenoval. Aspoň záverečná skúška bola fajn a ani tých pár súbojov nebolo zle natočených, ale na viac ako 30% to nevytiahli. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Při zápasu, odehrávajícím se na konci filmu, můžeme mezi visícími vlajkami spatřit i tu českou. (KangKun)
  • Britský porotce na závěrečném turnaji ve Wu-Shu má na cedulce napsáno jméno Stillwell Wylde, které je složené z příjmení hlavních hrdinů filmů Karate Tiger 1 a 2. (Divočák)
  • V českém dabingu hlavní mnich řekne „nyní je třeba přistoupit k výuce marciálního umění“. Martial Arts samozřejmě v překladu znamená bojové umění. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)

Reklama

Reklama