Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: dívka: - "A kdo vládne planetě?" chlapec: - "Nikdo a všichni. Máme schůzi planety jednou za rok se zástupci z osad na vrcholcích hor." dívka: - "Proč na vrcholcích hor?" chlapec: - "Protože když kráčíme dvě hodiny nahoru na kopec, jsme potom rozvážnější." ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Isto nie je dobrý znak filmu, ak predtým, ako film začne je reklama na Aštara a Vesmírnych ľudí, no pri mnohých ekologických témach a dobrých filmoch som to už zažil, že ich šíria aj takýto čudáci, takže som si radšej počkal na film. Ten bol skutočne s istou ekologickou témou a ohľadom nezmyslov, ktoré sme si vytvorili a ktoré ovládajú náš svet, bola to celkom dobrá komédia, akurát to okolo Spasiteľa považujem za mierne nevhodné, taktiež to s tými vyslanými ľuďmi ako Bach, či to ohľadom toho, ako im zrejme začal vadiť futbal a urobili z toho akúsi homosexuálnu šou a navyše smiať sa bezdôvodne len tak? No veru, nemusím celý film, aj keď na zamyslenie je dobrý, propaganda ani náhodou, možno trocha strelený film so svojským posolstvom alternatívy, ale inak to má dobrú myšlienku. Ohľadom toho vegetariánstva je to každého vec, je na to veľa vedeckých názorov, každý má na to svoj, tiež by som film nespájal s nejakým hnutím, aby sa dobré veci nezmyselne neškatuľkovali k nezmyslom. Je to svieža komédia z 90. rokov, ktorá rozhodne neublíži a možno len podujme zamyslieť sa nad zmyslom života a ním ako celkom. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Vyskytují se zde komentáře nadávající na přehnanou ekologickou aktivitu. Naopak. Film byl natočen jako satira na to, jak náš systém nedává smysl. Mrzí mě, že nepopsali, jak fungují peníze, jak ztratily smysl zrušením Bretton Woods. Je to opravdu zrcadlo naší společnosti. Doporučuji všem trochu víc uvědomělým, co se umí zasmát i na vlastní účet. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní hipísácký filmeček, oblíbený zejména mezi příznivci Anastasie v Rusku, kde je znám pod názvem Prekrasnaya Zelenaya. Nehodnotím kvalitu filmařské produkce, snímek je dobrý především k tomu, že nutí člověka zamyslet se nad mnoha věcmi kolem sebe a v sobě. A dělá to mnohem lépe a vědoměji než podobné filmy, které se o to snaží, jako například "What do BLEEP do we know". A za to mu patří dík a obdiv. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vyšinutý film pro vyšinutou společnost. Film nám lehce naivní formou předhazuje neduhy naší společnosti a systému. Z počátku to vypadá velmi bláznivě a možná si budete klepat na čelo. Po chvíli vám ale dojde, že ta divná není hlavní hrdinka Mila, ale my a začnete si klepat na čelo o to více. Kdo by nechtěl jít na koncert ticha, kdo by nechtěl planetu bez aut a život bez elektronických přístrojů. Já bych to všechno bral všemi deseti, alespoň na chvíli. Bohužel jsem asi připojen již dlouho a bylo by pro mě odpojení bylo obtížné. Hmm, i když třeba ne a někdy to zkusím. Čtyři hvězdy, z tak zajímavého tématu se dalo vytěžit ještě více. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)
  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)

Reklama

Reklama