Reklama

Reklama

Proti vlastní krvi

  • Velká Británie Trespass Against Us (více)
Trailer 1

Tři generace nechvalně známé rodiny Cutlerů žijí jako psanci uprostřed krásného anglického hrabství Gloucestershire. V jedné z nejbohatších části Británie bydlí v karavanovém táboře a svůj čas vyplňují bezcílným poflakováním, občasným pytláctvím, příležitostnými zlodějinami, plánovanými loupežemi a potyčkami s každým, kdo se jim nelíbí. Neustále se pohybují za hranou zákona, jejich okolí je nesnáší a policie po nich tvrdě jde. V čele klanu Cutlerů stojí Colby (Brendan Gleeson) a pevnou rukou udržuje ve své kočovné komunitě tradiční životní styl a zvyky. Colby by rád časem předal své vůdcovství synovi Chadovi (Michael Fassbender), ale ten z této vidiny není úplně nadšený. Chad se totiž na svět dívá i jinou perspektivou než jeho táta. Začíná být rozpolcený mezi rodinnou tradicí kočovníků a chmatáků a s tím spojeným drsným životním stylem a touhou se z tohoto vymanit a postarat se svým dětem a manželce o lepší život a budoucnost. S tím je ale spojený konflikt s otcem, který o ničem příliš nesmlouvá a navíc připravuje loupežnou akci, jejímž cílem je honosný dům plný cenností. Chad zjišťuje, že osud a možnost volby nemusí ležet v jeho vlastních rukou... (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (97)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že všech 86 diváků se snímek rozhodlo vidět zejména kvůli Fassbenderovi. Pokud se někdo těšil, že opět uvidí jeho výbavu nevelkého vzrůstu, tak bude zřejmě dosti zklamán, neboť v tomto filmu se jí nepochlubí. Nicméně malou satisfakcí může být divákům to, že bude zastoupen. Celkově je snímek dost divný. Pojednává o dosti prapodivném rodinném gangu kočovných hegešáků či retardovaných dementů (jak kdo chce), kteří obývají jakousi lesní osadu a ze všeho nejraději zamořují přírodu. Velký problém jsem měl zejména s tím, že ať se Fassbender snažil sebevíce, tak jsem mu roli analfabeta prostě nesežral. Vypadá na to příliš inteligentně. Jediné, co ve snímku za něco stojí jsou offroadové automobilové honičky. Děj je krajně nezajímavá záležitost. Neměl jsem závratná očekávání. Přesto jsem velmi intenzivně zklamán. Maximální ztráta času. Kdybych měl na snímek koukat sám, tak jej možná ukončím předčasně. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film má slušné herecké obsazení, což by se solidní příběhovou nadstavbou mělo dát dohromady slušný výsledek. Bohužel, Trespass Against Us trpí zejména u dynamičnosti a návaznosti některých scén, což má za následek zmatenou a roztříštěnou filmovou podívanou, u níž budete po většinu času kroutit hlavou nad tím, čemu se to proboha Michael Fassbender (zase) upsal. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Niečo mi to mu chýbalo, aby som mohol zdvihnúť hodnotenie, celý film sa nesie v jednej rovine, no napriek tomu ma to zaujalo a obzvlášť ma bavil skvelý Fassbender na ktorom stojí celý film. Žáner je trochu zavádzajúci, pretože sa jedna prevažne o drámu, tak pozor na to prečo sa na to pozriete. 70% - 3* ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Špinavá britská záležitost, která by takovýhle odér nemohla nabrat jinde. TRESPASS AGAINST US vás během svižných 98 minut nechá číst mezi řádky, ale minimálně charakter otce Cutlera (Brendan Gleeson) bych chtěl poznat trochu víc. Standardně výborný Fassbender a po CALVARY další zářez od Brenda Glesesona, jehož postava nikdy nerozkvete naplno, ale tušíte, že kdyby k tomu došlo, tak zešedivité hrůzou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No čo na to povedať? Dvaja špičkoví herci utopení v totálne nezáživnom scenári, ktorý sa chce tváriť ako sociálny krimi thriller. No čo to vlastne bolo veruže neviem. Vzťah otec a syn spolu s udalosťami okolo nich mi prišli nezáživné až strach. Do toho tí policajti, ktorí sa tvárili len ako také smiešne karikatúry... Dve hviezdy, obe herecké hviezdy po jednej, ale aj tak mi je ľúto, že mi mrhali časom v takomto "nič" filme. 30/100 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama