Reklama

Reklama

U moře

  • USA By the Sea (více)
Trailer 2

Do malebného francouzského přímořského letoviska přijíždí americký manželský pár. Spisovatel Roland (Brad Pitt) tu chce nalézt sílu, klid a inspiraci k napsání své další knihy, naopak jeho žena Vanessa (Angelina Jolie) vlastně ani netuší, co tu dělá. Jejich manželství se během let proměnilo v poněkud toxický vztah, kdy jsou raději sami než s tím druhým, Vanessa na lehátku na terase jejich letního bytu, Roland v baru s místními štamgasty. Partnerské dusno rozčeří až příjezd mladých novomanželů (Mélanie Laurent a Melvil Poupaud), kteří se usadí v sousedním bytě a Rolandovi s Vanessou připomenou, jaké to mezi nimi bylo na začátku. Brzy se ukáže, že oba mladí lidé se mohou stát katalyzátorem, který vztah Rolanda a Vanessy buď definitivně zničí, nebo ho pomůže vyléčit. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Přesně tak jak se píše v popisku. Dvě legendy, které sice hrají kvalitně, ale film je tak nějak úplně o ničem, nudný, vyčpělý, bez momentu překvapení.. Koukáno jen tak večer v TV, a celou dobu koukáte na to samé úplně dokola - opalování, četba, šmírování, chlastání, žvatlání a nic víc. Velmi málo, šlo to udělat o x tříd lépe. 40% za respekt k ústřední dvojici a zachycení francouzského venkova. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jako milovník pozitiv jsem se vydal hledat klady v tomto filmu, no moc toho není, ale ospinkalá atmosféra se mě docela líbila, Brad v rámci toho co mu scénář umožnil nebyl taky úplně marný a zbytek ? Vztah Rolanda s Vanessou byl vyprávěn tak nudným způsobem, že pro mě znamenal to samý, co dřevěná noha Johna Silvera. Pokud jde o herectví Angeliny Jolie v tomto filmu, tak my v Čechách máme na koulení očima Hurvínka a to nám bohatě stačí. ()

Reklama

aquiver 

všechny recenze uživatele

Artové drama o manželství po letech, které poznamenala jedna událost, o které se dovíme až v závěru snímku. Angelina mi sympatie nepřináší, a ani režii v sobě spíš nemá. Kamera je v pořádku, ale nezkušený divák se bude pravděpodobně nudit, ten zkušenější také nebude nadšen, o hloubku se snímek jen pokouší. Výborné Odnikud někam se zde nekoná. 60 % ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi letní přímořské prostředí, ve kterém se příběh o jednom vyhořelém manželství odehrával, ale na další klady tohohle filmu nějak nedokážu přijít. Ještě by možná stál za zmínku poměrně zdařilý hudební doprovod. Námět měl zřejmě vzbuzovat emoce, nicméně já se jen čím dál víc nudila a s přibývajícím časem odpočítávala minuty, kdy už tomu trápení bude konec. Nehledě na to, že pohled na odkvétající a místy dost přehrávající Angelinu Jolie nebyl zrovna dvakrát příjemný. A co si budeme povídat, samotný Brad Pitt toho taky moc herecky nepředvedl. (40%) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vleklou krizi 14letého manželství, kterou nezpůsobilo jen opotřebení časem, ale i jakási neblahá událost, (ne)řeší frustrovaný muž alkoholem a neúspěšnou snahou něco napsat, vyprahlá žena pak zádumčivým uzavřením se – do sebe i na pokoji, odkud dírou ve zdi šmírují kontrastní vášnivou zamilovanost mladých novomanželů. Pomalý, intimní průnik do nitra vztahu zadržuje emoce pod povrchem, nicméně jejich síla a tíživost proniká na povrch (a přes určité nudnější části se dostává pod kůži) i díky uvěřitelnému výkonu ústředního páru (Angelina vypadá ve tváři fakt zničeně a zranitelně). 3+ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Režisérka, scenáristka aj predstaviteľka Vanessy, Angelina Jolie povedala k obdobiu, v akom sa dej filmu odohráva: "Pre 70-te roky som sa rozhodla nielen preto, že ide o farebnú a príťažlivú éru, ale aj preto, že táto doba dokáže vytrhnúť zo súčasného života a umožní zamerať sa na emócie, ktoré charaktery zažívajú na svojej ceste." K tomuto obdobiu sa viaže aj logo štúdia Universal Pictures, ktoré sa predstaví v úvode filmu. (Real Tom Hardy)
  • Režisérka filmu a zároveň i představitelka hlavní role Angelina Jolie se nechala slyšet, že prací na tomto filmu se snažila zachránit její vztah mezi ní a Bradem Pittem. To se však nepodařilo a po dokončení snímku se rozvedli. [Zdroj: iDnes.cz] (Ganka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno