Reklama

Reklama

Paterčata

(seriál)
TV spot

Epizody(13)

Obsahy(1)

Saša s Tondou chtěli holčičku a mají paterčata. Z obyčejných lidí nejsledovanějším párem v zemi. A porodem to jen začíná. Třináctidílný dokumentární seriál České televize zachycuje unikátní osud rodiny, do níž se v červnu 2013 narodila historicky první česká paterčata. Jde o případ, který je naprosto bezprecedentní zkouškou pro všechny: lékaře, politiky, úředníky i český sociální systém. Nejvíc ale pro mladý pár, který chtěl svému synovi pořídit sestřičku. Jejich příběh sledujeme na velkorysé ploše jednoho kalendářního roku, od porodu paterčat po jejich první krůčky.
Jsme svědky toho, jak se pod tlakem okolností mění vztahy v rodině, vztahy s pečovatelskou službou, sousedy a veřejností. Seriál zároveň upozorňuje na diskriminaci dosud přehlížené menšiny – rodin s vícerčaty, jejichž jsou paterčata extrémním reprezentantem i symbolem. Právě jejich případ totiž rozpoutal celospolečenskou debatu, na jejímž konci snad čeká změna zákona o podpoře rodin s vícerčaty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (76)

netahlo odpad!

všechny recenze uživatele

Muze mi nekdo rict, pro mi byl odstranen komentar?!? Copak je spolecensky neprijatelne na tom, ze jsem se po shlednuti upoutavky na tento "skvost" zeblil jak amina??? Treba mi jenom nesedlo jidlo, ktere jsem chvili predtim pozil a jako na potvoru to muselo ven zrovna v inkriminovany okamzik ... Nicmene nevolno se mi udelalo i po peti minutach druheho dilu, kdyz jsem na to narazil v prestavce fotbalu. Takze jidlem to asi nakonec opravdu nebude. Apeluji na studenty filozofickych fakult a podobne humanisty - dostante tento majstrstyk do cervenych cisel, mate na to! ()

Ydrosten odpad!

všechny recenze uživatele

" Právě jejich případ totiž rozpoutal celospolečenskou debatu, na jejímž konci snad čeká změna zákona o podpoře rodin s vícerčaty. " - - Takže jen proto, že se to narodilo hnědočechům, se začne konečně něco dít ? A co do té doby dělal stát pro ty, kterým se narodilo více dětí ? NIC !!! Kolik té holce sakra je, že už má x děcek ? ( aby bylo jasno, tak mně nevadí že má dítě v 19. Vadí mi to, že ve 25 už těch děcek má 5. Stačí se podívat na jakoukoliv hnědotinu, které je kolem 18. Za ruku vede děcko, je v 7 měsíci nejmíň a hadry má Adidas. Na pracáku a na mateřské je prostě dobře že ? Lůzo černá ) Je todle fakt normální, aby se " menšina " která sem přilezla bůhví odkud, neustále přiživovala na nějakých přízpěvcích, které jim platíme vlastně MY ?? Je mi šumák, jestli budu za rasistu, ale tohle by mnělo být ošetřeno zákonem, jako je třeba v Japonsku, kde se už šikmoočci nesmí tolik množit. Už teď se hnědočeši mají na sociálkách líp a mají větší a lepší možnosti k životu, než my hrdí ČEŠI, kteří musíme makat každý den, abychom mněly alespoň na ten chleba ( nejgeniálnější mi přijde situace, kdy Já za celoživotní práci, dostanu důchod 6 000, ale takovej xindl jako je todle, dostane za celoživotní sezení na pracáku 12 000 ) Znám jednu rodinu, které se narodily trojčata a od státu dostaly akorát balení plínek asi na měsíc. Tomu se říká rovné jednání. Jenže když si budeme na takové " rovné " jednání stěžovat, budeme všichni za rasisty. Oni dostanou za darmo 90% věcí, které si musí normální rodina ( i třeba s trojčaty ) platit sama ze svého a ještě držkujou a je jim to málo - xindl zkurvenej. Tenhle stát jde opravdu všem takovým vyžírkám, příkladem ( na co chodit do práce, když si stačí ve 20 letech nadělat 6 dětí a jsem za vodou - což ale neplatí pro všechny ) ODPAD, za typ dokumentu, který není oběktivní, a z rodilých ČECHŮ, dělá rasisticky zaujaté hajzly, vůči přistěhovalecké menšině, která se ani nesnaží ČESKY mluvit, z odúvodněním, že je to jejich mateřský jazyk a nechtějí ho nechat zaniknout. Ať táhnou tam kde se tak mluví. PS : zajímalo by mně, jak dlouho vydrží ten kluk v práci, kde bere pár korun, než zjistí že na pracáku dostane 2x tolik a nemusí dělat nic. Odhaduju tak půl roku. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dokument mi zabral poměrně dost času, jelikož ono se to nezdá, ale je to 13dílů a jsou tam věci, které stojí za to si vrátit a podívat se na to znovu :D :D Je to psycho. Jako 5 dětí samo o sobě je šílené a mít je stejně staré?? A mít všechny pohromadě? Ne! :D :D Hooooodně z dálky :D :D Jelikož jsem vůbec nesledovala, že se něco takového u nás v Čechách stalo :D byla jsem tím zcela nepolíbená, tudíž pro mě každá informace byla novinkou :) Dobře natočené, chtěla bych taky slyšet deníčkové poznámky kameramana, jelikož ten tam taky musel zažít plno věcí, které nevíme :D A být s nima tak dlouhou dobu, to muselo být šílené. Přítel Tonda mi přišel ze všech nejlepší, jelikož dost makal a zapojil se ostošest. A jen doufám, že pečovatelka, která byla proplesknuta to té babce vrátila taky dobře :) ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Stát by měl platit jen na první dvě děti. Jakékoliv další by si měl každý živit sám, pokud se tedy nenarodí všechny najednou, jako v tomto případě, což nelze ovlivnit. Pokud ale dotyčnou rodinku z tohoto dokumentu v budoucnu napadne dělat další děcka, pak už by to mělo být absolutně bez peněz od státu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu štábu natočit alespoň pro vyvážení pár výpovědí sousedů, lidí z města, ale i ošetřovatelek, které to nezvládly psychicky. Jinak ale to jde rovně v linii oslavného dokumentu, ačkoliv tedy se celá rodina chová stylem „máme na to právo a nárok, dávejte a starejte se, když máme paterčata“, vlastní snaha něco dělat je minimální, a jak z toho čpí ty snahy ze všeho vytřískat co nejvíc (dostanete dva kočárky pro trojčata a dvojčata, a ne že je dáte dál, prodáte je, jasně). Časem už je skoro za trest na to koukat. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama