Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 5

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 5

Recenze (201)

stration 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nudně natočený film, který celou dobu čeká, aby nám předvedl šokující pointu. Ta je sice fakt dobrá, ale celý děj před tím probíhá způsobem "už ho skoro máme - zase nám utekl". Ejiofor hraje dobře, Nicol je půvabná, Julia strhaná a všichni se snaží. Ale režiséra si mohli všichni vybrat podstatně lépe. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Podhodte to Akademikom, oni to určite zožerú. Vo vzduchu sú už cítiť Oskari, preto sa začínajú vynárať takéto filmy. Prechod medzi dvoma dejovými líniami podobný ako u Otcov a dcér, ale tam to dokázalo držať v napätí a zároveň baviť podstatne dlhšie ako tu. ďalší mínus sú jarmolantné dialógy medzi tým škaredým negrom, na ktorého som sa musel zase dve hodiny pozerať a Kidman ( ktorá tam ma jednu jedinú fakt dobrú scénu!), ktoré mi liezli na nervy prakticky už od začiatku. Spomínal som už toho Afričana, ktorý sa oslobodil spod biča otrokára a začal hrať?? Tak ten tam má pre zmenu asi tak tri dobre zahraté scény, aj s emóciami a tak. A hviezdne obsadenie uzatvára "nikdy nestarnúca" Roberts, ktorá nemala čo hrať, chodila nenamaľovaná a jej jediná dobrá scéna bola hneď na začiatku. Spraviť z toho devedesiatku, zostrihať, zrýchliť, spraviť akciu akčnejšou, mohol to byť mladší súrodenec Zmizením. Ale to by nesmel natáčať Ray, lebo on proste toho Oskara chce. Má to aj svetlé chvílky, má to aj desné chvíky, pri trochu rozmýšľania Vás scenár neprekvapí. Neviem, čo ešte by som k tomuto viac dal. Proste ďalší film, ktorý vieme prečo vznikol a v ktorom sa určitá skupina ľudí nájde, ale pre bežné diváka mierne utrpenie. A bradatého nominujte, veď sa snažil. 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Reklama

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Film, který vás v začátku slušně rozseká, v jeho průběhu dokonce řádně pobaví, abyste na jeho konci dostali palicí rovnou mezi oči, a pak měli o čem přemýšlet ještě následující den. Docela mě pobavil komentář mého velmi oblíbeného uživatele, Vančury, který psal o tom, že Julia Roberts by měla jít už do hereckého důchodu, neboť vypadá příšerně. Tomu jsem se musela jen smát, protože aby vypadala příšerně, byl přece záměr, a po tom, co její postava musela prožívat, se ani není čemu divit. Dost by mě zajímalo, jak by ten zástup mladých a talentovaných hereček ztvárňoval role ztrápených matek, tetiček a babiček. Dobře zvoleným protikladem jí byla Nicole Kidman, kterou tady upravili tak perfektně, že vedle ní jinak půvabná Julia ještě tím spíš vypadala jako nějaká bezdomovkyně. Naproti tomu i sama Nicole v některých rolích vypadá tak, že by to podle výše zmíněného uživatele asi také měla rovnou zabalit. Nesmíme však zapomínat, že to je přece pro roli. Stejně, jako by někdo řekl o Charlize Theron, když hrála ve Zrůdě, že by měla zhubnout, a opatřit si obočí, protože jí to už vůbec nesluší. Slušný počin, který rozhodně stojí za zhlédnutí, hlavně pro ty, kteří jsou až příliš humánní. Budou mít rozhodně o čem přemýšlet. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Reklamná kampaň pri Secret In Their Eyes láka na to, že sa v ňom po prvý krát zišli pred kamerami Julia Roberts a Nicole Kidman. A ja pýtam, a čo ako?! Po pozretí filmu je však jasné, že na nič iné sa tu lákať ani nedalo. Je totiž škoda, že sa takéto herecké mená museli zísť práve v takejto až televízne pôsobiacej kriminálke/dráme, v ktorej ani jedna nedostala možnosť nič predviesť. Kidman hrá vyslovene mdlú a zbytočnú postavu bez jedinej zaujímavej scény a Roberts má za celý film jednu silnú scénu (s nájdením dcéry). Inak je Secret In Their Eyes nevýrazný film s nevzrušivou kriminálnou líniou a nefunkčnou drámou, kde aj napriek slušnému námetu vám nie je ľúto ani jednej postavy, respektíve sa o ňu nie je možné výraznejšie zaujímať. Samotný príbeh, ani jeho rozuzlenie by nemuselo byť v rukách lepšieho režiséra (viem si predstaviť napríklad Finchera, ktorý by z toho dokázal urobiť majsterštyk) zlé, ale v tomto podaní to nedokáže ani raz strnúť. Nakoľko ani pôvodný argentínsky film El Secreto De Sus Ojos nepovažujem, aj napriek získanému Oscaru, za žiadne veľdielo, na americký remake som sa celkom tešil. Ten však nakoniec neponúkol nič, akurát teroristickú líniu zbytočne a prvoplánovo napasoval na udalosti z 11. septembra, pretože nič originálnejšie tu nikoho evidentne nenapadlo. CELKOVO: 2* (4/10) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Jako jediné negativum, jinak velmi dobře napsaného, mrazivého a ve finále i překvapivého námětu, považuju táhlost děje. I když to nemá ani dvě hoďky, tak to díky tichým a někdy i zbytečným dialogům a dlouhým záběrům působí velmi místy pomalým tempem. Jinak je to velmi napínavé, atmosférické a tak trošku to mimo hlavní linku (velmi reální námět) odkrývá praktiky federálních úřadů, které někdy, pro větší dobro, mohou být proti srsti. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Film se kompletně celý natočil v Los Angeles, v Kalifornii. (herr_carter)
  • Postava, která se musí vyrovnat s těžkou osobní ztrátou, byla původně mužská. Ovšem ve chvíli, kdy o roli projevila zájem Julia Roberts, vrátil se Billy Ray (režisér a scénárista) k psacímu stolu, hotový scénář ještě překopal a roli změnil na ženskou. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama