Reklama

Reklama

Film Joy vypráví hodně divoký příběh jedné životní cesty hlavní hrdinky, která se dokáže postupně postavit všem překážkám a překonat mnoho různě velkých průšvihů. Joy jde tvrdě a nekompromisně za svým životním snem a řídí se především svým citem. Postupně se stává nezpochybnitelnou hlavou jak své rodiny, tak i jí založené obchodní dynastie. Joyin úspěch je spojen s jejím revolučním vynálezem, „zázračným" mopem, který se stal obchodním trhákem v oblasti úklidových prostředků. A protože každý dobrý nápad a jeho úspěch mívají i své odvrácené tváře, na Joy čekají zrada, závist a svět nemilosrdného obchodu. Z přátel se stávají protivníci a z nepřátel spojenci. A to nejen v podnikání ale i v její rozvětvené rodině. Joy ale už není žádnou naivní holkou a tak si dokáže podle vlastních představ upravit jak svůj život, tak i život své více než trochu výstřední rodiny. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (299)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOTO JE PŘÍBĚH JOY…“ /// Příběh holky, která nejdřív prožije „Americkej sen“, pak zjistí, že byznys (občas) není fér a nakonec (jako v každý správný pohádce) povstane z popela (jako ten bájnej Fénix). Příběh, za kterým vidím skutečnýho člověka. Rozhodně díky Jenifer. Její trhlá rodina má zase zásluhu na tom, že to není v tý dýlce nuda. Navíc jsou tady sympatický emoce, páč tý holce přeju… a pak doufám… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Zajímám se o historii. Čehokoliv. Třeba mopu. 3.) Thx za titule „Kateřina Hámová“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nechápem, ako mi tento film sľubujúci príjemnú konzumnú zábavu mohol tak dlho unikať. Tiež nerozumiem, prečo je tak slabo hodnotený. Čo sa týka mňa, užil som si zaujímavý príbeh ženy, ktorá aj napriek nepriazni osudu, sa so svojim životom popasovala a niekam to dotiahla, stačil jeden nápad, za ktorým potom bolo treba zubami-nechtami ísť... Navyše celá životná story tejto ženy je podaná divákovi zaujímavým a neštandardným spôsobom, ktorý do tohto žánru priniesol konečne nejaký nový vietor. Dejovú linku spestrili aj výborné herecké výkony. Ja som spokojný, nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

A cenu za Nejhorší rodinu získávají... Žádné haha, myslím to smrtelně vážně. Matka závislá na telenovelách, otec střídající partnerky, sestra Marfuša JsemLepšíNežTy, otcova zazobaná partnerka Made in Italy a k tomu ex-manžel žijící v suterénu. A co teprve ta podpora! Business-plán nevyjde (ať už vinou kolektivu či jednotlivce) a zatímco je Joy právem na pokraji nervového zhroucení, matka mlčí, Marfuša s Italkou se vysmívají a otec zachraňuje situaci větami jako "ne, nechte ji, je to moje vina, nikdy jsem ti neměl dovolit chtít se stát něčím víc než ženou v domácnosti". Upřímně, být na Joyině místě, tak nevím, komu tu propisku na podepsání vyhlášení bankrotu vrazit do oka jako prvnímu. Díky bohu za babičku, kamarádku, děti a vlastně i za ex-manžela, ze kterého se nakonec vyklubal docela fajn chlap.;-) Film jako takový nebyl špatný, když se to chytí za správný konec, může i komedie/drama fungovat, na můj vkus však bylo v "Joy" až příliš absurdit (a překvapivě ne v dialozích, protože ty byly skvělé). Jennifer dobrá, nejlepší ale byla stejně Virginia. "Joy?! Voda!"XD ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

No, Vianočná klasika z toho nebude. Mimo status "Skutočný príbeh na nedeľu večer," drží Joy iba Lawrencka a slušná réžia, ktorá ide skrz ohurovanie naproti divákovi a celkom jej to vychádza. A do priemeru to zas ťahajú tie rodinné trable, alebo násilné zdramatizovanie deja úmrtím najzbytočnejšej postavy celého filmu. Možno v Tv... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom ma prekvapuje, ako "pohodovo" a "akademicky" tento film na divákov pôsobí. Russell ale ukazuje, ako namáhavé je uskutočniť svoj americký sen v krajine neobmedzených možností, pretože obmedzených, neprajúcich a bezcharakterných ľudí je všade viac než je prípustné (nevynímajúc širšiu rodinu, tu si scenár tiež neberie servítky) na "normálny" život. Joy sa nachádza po väčšinu deja na dne, až som si povedal, že prežiť život pri seriáloch je omhoho jednoduchšie ako bojovať so životom a stále sa odo dna odrážať a režisér s týmto motívom aj chytro pracuje. Ťažko povedať, či sa podbiedza americkému publiku, keďže ide o ťažký finančný prepadák a mne to veľa hovorí najmä o fakte, že súčasné publikum už nedokáže (na plátne) oceniť skutočných hrdinov, ale iba tých s nadprirodzenými schopnosťami. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (15)

  • Se svým vynálezem zázračného mopu přišla Joy Mangano roku 1990. Ve stejném roce se narodila její představitelka Jennifer Lawrence. (IlMagnifico)
  • Babička Joy Mimi (Diane Ladd) byla za vypravěčku příběhu vybrána až po natočení všech jejích hraných scén. (IlMagnifico)

Související novinky

Co čeká Jennifer Lawrence?

Co čeká Jennifer Lawrence?

14.10.2015

Jen málokdo by asi polemizoval o tom, že je teď nejviditelnější mladou herečkou Jennifer Lawrence. Hvězda Hunger Games a X-Menů se od svých 22 let chlubí Oscarem, nijak ji to ale nevede k tomu, aby… (více)

Reklama

Reklama