Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (271)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Florence na mě zapůsobila jako blesk z čistého nebe a jistě byla božská, to nepopírám, ale to Meryl Streep je taky nebo tedy její herecký výkon. Měla jsem strach o její hlasivky, protože nám několikrát dokázala, že zpívat umí. Tady ten zpěv byl fakt dílo. Musím před Meryl smeknout. Florence do toho šla srdcem. Milovala hudbu, tak si plnila svůj sen. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....pozrite si tento film a potom film Julie a Julie a zistíte,že M.S. tu vlastne "okopčila" svoj predchádzajúci výkon z filmu Julie a Júlie...ako cez kopirák..iste vynikajúca herečka,ale tu to zahrala tak isto - t.j. : -a la Julia s  lahkou mozgovou dysfunkciou....mňa tento výkon-film nezaujal -nuda. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Strašne statické, jednotvárne, strnulé - jedným slovom Nudné! A to podľa popisu a hereckého obsadenia vyzeralo celkom sľubne. Meryl (resp. postava Florence) mi išla po celú dobu neskutočne na nervy, a akosi to nezachránil ani Hugh Grant, ktorý patrí inak medzi mojich obľúbencov. Čakal som v tom viac dôvtipu, ale ten sa akosi stratil v tej Florencinej vážnosti. Neviem, ale celý film bol vlastne dokola o tom istom, akurát veľkosť publika sa čím ďalej tým viac stupňovala, a tým pádom aj náročnosť presvedčiť publikum k predstieranej spokojnosti. V podstate mi bolo Florence ľúto, ale tým profesionálnym škrekotom sa vlastne stala slávnou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem v tomhle případě zase ovlivněn tím, že jsem viděl nejprve hru na divadle, kde mi přišla naprosto skvělá. Rozhodně jedna z nejlepších her Jihočeského divadla. Meryl Streep je opět úchvatná, Hugh Grant stárne, ale pořád je dobrý, Simon se oprostil od své seriálové role a šlape jim to, ale ten film je tak nějak jinak obyčejný. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Božská Florence v podání božské Meryl, které dokonale sekunduje Wol..eee, Simon (místy ji až zastíní) a perfektní trojku uzavírá Hugh Grant (maskéři za 1 s *). Film neuvěřitelně rychle uteče a člověk při prvním titulku jen s otevřenou pusou hledí s nápisem na čele: "A to je jako vše?!" Tak nějak tomu filmu chybí více pozadí..snesl by s přehledem i nějaký pohled do Florenčina mládí, 15-20 minut navíc by neuškodilo, možná právě naopak.. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (25)

  • Florence Foster Jenkins byla jednou součástí autonehody taxíku. Nezaznamenala žádná zranění, ale taxikáři věnovala karton cigaret, protože díky svému výkřiku při srážce zjistila, že dokáže dosáhnout ještě vyššího tónu než mohla před nehodou. (jezurka42)
  • Kostýmní výtvarnice Consolata Boyle musela do všech kostýmů Meryl Streep (Florence Foster Jenkins) přidat vycpávky, aby herečka vypadala objemnější. (Streeper)
  • Cosmé McMoon (Simon Helberg) nebyl přijat na základě konkurzu. S Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) se seznámil už v průběhu dvacátých letech a práci získal poté, co předchozího klavíristu vyhodila, když ho přistihla, jak k publiku vysílá „chápavý úsměv“. (kenny.h)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama