Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 1

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (478)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Technicky úžasně zmáknuté (např. animace oceánu v jeho přirozené formě).. Ale jinak je to v zásadě jen další disneyovský výplach mozku.. Ty animáky jsou napsané všechny jako přes kopírák.. Hrdinové mají pořád ty stejné problémy, dilemata, krátkodobé rozepře se svými blízkými (mění se jen prostředí/svět ve kterém se pohybují).. vždycky je tam nějaký jakože "hrozitánsky vtipný" zvířecí sidekick(debilní kůň, debilní osel, debilní kohout..).. Vždycky je to banální moralitka..A z těch nejsprostěji podbízivých muzikálních vložek, útočící silou sborového zpěvu a symfonického orchestru na ty nejnižší emoční čudlíky, by jeden snad až blil... Má to své momenty, ale ty jsou vždy výsledkem donekonečna recyklovaných, psychologicky funkčních triků.. o nějakém zásadnějším vkladu imaginace nemůže být řeč.. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tuctová Disneyovka se lehce vymyká z průměru krásným zobrazením oceánu a zejména tvárnosti vody. Naopak, podmořský svět je odbytý. Potěší vtipná komunikace prostřednictvím stylizovaného tetování. Kromě toho nabízí příběh jen průměrný a stokrát viděný děj o iniciační cestě, pěknou přírodu a typicky podbízivou animaci. Hlavně v první polovině děj zdržovaly nudné písničky bez pořádné choreografie. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Obecně nemám rád filmy, kde se zpívá. A ještě víc nemám rád filmy, kde se zpívá i když to není vůbec potřeba a standardní dialogy či vyprávění a posun děje jsou praktikovány právě zpěvěm. Osobně mi to hodně kazí dojem a zážitek z celého filmu. Toto je přesně ten případ. Děj moc hezký, originální, zajímavý. Příjemné postavy s krásnou animací a namluvením, ale ty songy jsou faaaakt otravný! ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Vaiana je vizuálne prepracovaný a nádherný animák plný tropickej atmosféry a tyrkysovo modrej farby, ktorý mňa osobne nikdy neomrzí a môžem si ho pustiť kedykoľvek. To, prečo je tento film pre mňa neopozerateľný sú neskutočne vtipné a trefné hlášky, výborný scenár, premyslený príbeh a (v neposlednom rade) geniálne a chytľavé piesne, ktoré do filmu zapadajú úplne presne (no aj tak si stále myslím, že v Coco boli piesne a ich texty ešte o niečo lepšie). Toto všetko sú dôvody, prečo nemôžem dať tomuto animáku menej ako päť hviezd. Za mňa 9 drevených vesiel z 10 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Mě ten příběh moc nezaujal, jako začátek celkem fajn, ale pak mě to přestávalo bavit až mě to úplně přestalo bavit. Ale musím ocenit písničky, ty byly celkem dobré. Vaiana také nebyla špatná, ale ten Maui se mi nelíbil. A nevím jestli to je úplně vhodné pro děti, ten ohnivý démon je fakt děsivý, takže bych jim to raději nepouštěl. Jinak jako všechny animáky, i tady je úvod strašidlený. Nevím proč u všech animáků je prvních 5 minut strašidelných. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Moana (Vaiana) je teprve druhou Disney princeznou, jejíž příběh se nezakládá na pohádce a rovněž při něm nedojde k milostné zápletce. (P. J. D.)
  • Jméno Moana znamená v maorštině a havajštině oceán. (Kiisaki)
  • Lalotai – říše příšer, je místo plné fantazie pod mořským dnem. Jeho jméno vzniklo na základě polohy – v polynésštině znamená Lalo pod a Tai znamená moře. (CrypzzXD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama