Reklama

Reklama

40 dní v poušti

  • USA Last Days in the Desert
Trailer 1

Film představuje kapitolu z Ježíšova (Ewan McGregor) života, a to čtyřicetidenní pouť pouští, kde sa modlí, potkává se s Ďáblem a bojuje s ním o osud rodiny v krizi. Tento souboj představuje dramatickou zkoušku Ježíšových schopností. (Bontonfilm)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (23)

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Viděno 27.9. 2015 na RIFF. Hodně divný film, Evan McGregor mi jako Ježíš vůbec neseděl, ďábel pokušitel si tam taky moc nezahrál. 40%. Taky přemýšlím o pouštním způsobu pohřbívání. Že by tělo shořelo na prach, když tam nebylo žádné dřevo, a taky, že by na poušti spalovali mrtvé? Celá ta rodina na poušti byla divná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V první řadě zjišťuji, že mám méně a méně rád náboženské příběhy, a to i takové, které se věnují postavě Ježíše celkem realisticky, i když zároveň trochu fantaskně, jako je tomu v tomto případě. Ta fantasknost ale plyne z toho, jak se snímek snaží vstoupit do jeho duše. Zadruhé je tenhle film prostě umělecká nuda. A toť vše. ()

Reklama

KHkomiks 

všechny recenze uživatele

Naprosto nečekaná akční zábava! Nenechávejte se mást špatnou kritikou. Jde o pohled na Ježíše v neznámé etapě jeho života. Následuje pár super akčních scén a Ewan to tam brousí na motorce, zastřelí anděla brokovnicí, na krátkou chvíli zahlédneme Auto a v něm Vína Diesla, chvíli nám zarepuje 50 cent o bohu a proč jsou na sebe lidé tak moc zlí a podobné srandy. Prostě nečekejte žádný artík, ale pořádnou dávku nadsázky a zábavy podáváné s nutnou dávkou britského humoru. 😉 ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že to má být dobrodužnej film o poutníkovi v pouštích. Úplně mi ušlo, že to má být jedna Ježíšova kapitola. Příběh je vyprávěn až moc stroze a vlažně. Není tam moc šance nějak uchvátit diváka neznalého náboženství a věcí kolem. Sice jsem neměl problém to dokoukat, ale není to prostě úplně pro každýho. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem dopředu nevěděl nic. Kdysi jsem jen viděl fotky a nějaký prvotní trailer z filmu a přišlo mi to zajímavé - přesně tak, jak mi to vyhovuje. Pomalé vyprávění o muži cestujícím napříč zemí, nějakým způsobem rozjímajícím, jemuž se začnou zjevovat věci, které prostě nejsou. O co jde? Kdo je to a kam jde a co s ním mají ty výjevy společného? A tak se mi to nyní dostalo do rukou. --- Zprvu očekávatelně pomalu se rozjíždějící příběh, ponedlouhu psychedelicky se odvíjející a hle, přichází první oslovení hlavní postavy a hned mi bylo jasné, o co tu kráčí. Až po dokoukání jsem si přečetl obsah tady z profilu - a musím uznat, jak mám na náboženství obecně svůj názor, že vědouc o čem film je, cíleně bych jej minul, náboženskou tématiku ve filmech skutečně nevyhledávám. Kupodivu musím uznat, že v tomhle ohledu by to byla škoda, protože způsob vyprávění mi tu vyhovoval - žádné fantasy a pohádky z knihy knih, ale o něco realističtější pohled na putování syna tesařova a jeho konec, krom vizí pokušitele, zrazujícího z cesty, zcela zbavený jakýchkoliv nadpřirozených či nadlidských skutků či dění a vyobrazení. Takže si pak můžete říct, že takhle to klidně nějak mohlo být. Divák nevidí nic mezi tímto začátkem a vyobrazeným krátkým koncem a spočinutím, ani nic poté. Prostě značně civilnější vyprávění o putování téhle později biblicky zprofanované postavy, což je prostě v záplavě všech těch "velikonočních eposů" přinejmenším příjemně překvapivé. --- Hodnocení: Takové lepší *** A proč ne tedy rovnou ****? Poměrně deprimující osud okolí, zjemněný jen jedním úsměvem nad miskou vody, a jakási otevřenost té hlavní dějové linky, což zjevně mělo být záměrem, nicméně po té vší, mě celkem vyhovující rozvláčnosti jsem asi přeci jen čekal trošičku víc než polouzavření jedné z v prach obrácených epizod nějaké (!) rodiny s nečekaným poutníkem. --- PS: Ewan mi tam sednul a ve své dvojroli herecky nezklamal. ()

Galerie (72)

Reklama

Reklama