Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale i třetí pokračování dokázalo do jednoho z nejzajímavějších hororových námětů posledních let vnést novou krev a formální jiskru. Jede se tentokrát od začátku na plný plyn, z nočních ulic plných zvrácených násilnických duší chvílemi opravdu tuhne krev v žilách a příběh kolem nežádoucí senátorky "na odstřel" má od začátku hlavu a patu. Plus sympaticky umanutý klaďas Grillo, přitažlivá Mitchell a parta podpůrných hrdinů, kterým také smrt rozhodně přát nebudeme. Všechny mínusové body posílám vinou závěru, který možná zbytečně nafukoval původně čistě ekonomický podtext Očisty do ujetého náboženského zanícení a nakupil tolik klišé co se týče hlavně samotné akce, že do té doby slušně budovanou atmosféru a jistou nepředvídatelnost zcela rozstřílel... I tak ale, i vzhledem k nulovým očekáváním, dost příjemné překvapení, dlouho jsem uvažoval dokonce o vyšším hodnocení... 70% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Komornejší survival charakter dvojky ma bavil viacej než tento temný akčňák o záchrane senátorky, ktorá chce všetku tú "srandu" ukončiť. Hoci je svojou MILFkosťou tým najlepším na filme (Grillo už sa stáva opozeraným a banda herecky nezaujímavých černochov navôkol môže byť cool iba pre černošských divákov). DeMonaco je každopádne skúsenejší a odvádza svôj džob lepšie než v jednotke. Má to spád a nie úplne predvídateľný dej. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne. V Očistě by postavy neměly přecházet z jednoho dílu do druhého. Nechtěl jsem ve trojce koukat na postavu z dvojky. Jen o to víc to kazí celý dojem a pocit. Původní nádech hororrového strachu a napětí je naprosto úplně pryč, už zůstal jen akční thriller se silně politickou zápletkou. Škoda těch nasraných holčin z obchodu, ta mladá černoška s drdoly byla jediná postava z celé série, které jsem její zlobu a vnitřní temnotu opravdu věřil. Škoda, že to byla jen bezvýznamná vedlejší linie. Takhle série je prostě k hovnu. 0.5* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Stejně sračkovité jako dvojka, nicméně s jedním kulantním estetickým vytuněním. Já vím, asi to bude znít kapku gerontofilně, ale ještěže je Mičlovic Bětka i v jejich šestatčtyřiceti taková Vulva dei (pro klasicky nevzdělatelné pozn. překladatele: „Boží kunda“) a totálně katalogová MILFka. Teď docela váhám, jaký vhodný verbální kvantifikátor použít, aby to vstřebali i všichni ti erudovaní filmoví teoretikové, co to oproti vynikající jedničce procpali do červených čísel. Nuže, tak to opět zkusíme vědecky. Těch nezáživných, nudných, špatně natočených a omšelých pasáží je tam prostě pokokot, a vůbec bych se nebál sáhnout ani k daleko sofistikovanější terminologii a prohlásit, že až tři piče. Naštěstí se však dá v tomto pokračování během nich docela slušně zabavit přemítáním, jak nejúčinněji Bětušce zamlžit ty její SEKSY yntelechtuální brýle, přeleštit kastli a co nejefektivněji vystříkat dutiny, aby už dále nekorodovala a zůstala pořád tak atraktivním materiálem pro každý autobazar. Neméně povznášející je také přemýšlení nad praktickými dopady onoho zde vizuálně vcelku zkurveného primárního nápadu. Taková představa brutální předvolební očisty Pičího hnízda od samozvaných „poctivých“ maďarských miliardářů vyloudí jednomu na tváři stejně lascivní úsměv. Marginální efekty takového počinu by byly nesporným přínosem pro lidstvo. Jen si představte svět bez řepkou zasviněného půdního fondu, registračních pokladen a kontrolních hlášení, svět, kde si člověk v klidu zahulí u piva a kde by evropské dotace opravdu končily ve veřejně prospěšných projektech a nesloužily jen k tomu, abychom tu záhy všichni žrali jen amarouny od Trikatela. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rok se s rokem sešel a zas máme v Americe svátek, za kterým stojí lobby NRA, výrobců zabezpečení domů, truhlářů, vazačů smutečních květin a James DeMonaco. Jeden by si myslel, že se od minule poučil a on ne. Politicky nebývale korektně rozloženým postavám rozdal průhledné karty, omotal je vánočními světýlky idealismu či nesnášenlivosti a z fungujících pouličních výjevů apokalypsy nakonec zbaběle prchl k podzemní armádě spásy a přehnaně akčnímu kostelnímu finále. Frank Grillo je bourák, to je jasné, stejně jako skutečnost, že floridští důchodci, nahřívající si své staré klouby, budou pro očistu - ale maximálně svých genitálií za použití žínky. Pořád ale nevím, Donald, nebo Hillary..? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Každý díl Očisty v době uvedení tohoto filmu celosvětově vydělal víc než jeho předchůdce. To je v tomto žánru velmi vzácné. (Dr Lizal)
  • Ve scéně, kdy dívky, které přijely k obchodu v autech obalených vánočními světýlky, srazí sanitka, je vidět, že jedné z nich spadnou z nohou boty. Když se však změní pohled kamery a ona leží, boty má opět na sobě. (hansel97)
  • Severoamerické tržby byly 79,2 milionu dolarů, celosvětové pak 118,6 mil. (NIRO)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama