Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

castor 

všechny recenze uživatele

Nevtipná, a místy doslova ubohá komedie s trapně se pitvořící Drew Barrymore (proboha, tohle děvče by si mohlo vybírat rozmanitější role), nevyužitým Benem Stillerem a silně vykonstruovaným dějem. Do černohumorných vod se vrací s chutí Danny DeVito, jeho zápal ale brzy vyprchá a odpluje stejnou odpadní rourou, kterou Stiller čistí a Barrymore se mu do ní pozvrací. No, myslím, že osmnáct let stará Válka Roseových oplývala nejen vkusem a elegancí, ale i překvapivými zvraty, na míle vzdáleným těm z Baby na zabití. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

DeVito natočil hlúpu a nechutnú komédiu, vlastne podľa mňa pseudokomédiu, ktorá s tými prdmi, zvratkami, pošmyknutiami na ľade, špinou z odtoku, sopľami, popáleninami, zasiahnutím elektrinou, či umelým dýchaním mi pripomínala detský film Sám doma spojený s nejakým o hovnách, proste niečo nechutné. Mám podobnú babku, akurát že ona to nerobí pre peniaze, najlepšie je ju ignorovať, nechať na pokoji a byť čo najďalej. Človek by chcel sa s babkou rozprávať o jej zážitkoch a podobne, mať proste nejakú ako z filmu Babička, no nie všetky babky sa podaria a to s tou vraždou bola hlúposť. Tiež ako to s tým výbuchom a zasiahnutím elektrinou. Ja som sa nebavil, Stillera a Barrymore nemám rád a aj tie ďalšie postavy boli hrozné, no tá babka sa na tú rolu hodila. Tento film nemám rád, ozaj nie, je mi nepríjemný. ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná komedie, která je ale pořád o trochu lepší, než jiný Stillerův počin - Riskni to s Polly. Tahle komedie má aspoň nějaký ten děj, člověk se u toho tolik nenudí a občas se i zasměje, ale očekávala jsem od toho poměrně víc. Navíc mě ta babka fakt hodně s*ala i když mně osobně vlastně nic neudělala. Chvílema mi to přišlo trochu jako Sám doma pro starší publikum - rozházený a rozbouraný barák a výsledek žádný. Navíc si mohli tvůrci odpustit "vtípky" založené na zvracení a podobných nechutnostech. Drew byla vcelku dobrá a Ben (jako vždy) průměrný, celý film ale byl takový až moc obyčejný. ()

July 

všechny recenze uživatele

Taková baba by byla opravdu k nesnesení. Ale jakožto mírumilovný člověk bych se snažila udolat ji silou byrokracie, to zabere vždycky :-). Pointa byla částečně jasná od počátku (resp. bylo to jasné, ale netušila jsem, že jde o pointu), jen takový "rodinný vztah" jsem nečekala. Tahle komedie mě celkem příjemně překvapila. Pobavila jsem se, párkrát i nahlas zasmála a černý humor úplně nechyběl. Příjemný průměr až maličký nadprůměr. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Baba je sice na zabití, ale film se s trochou sebezapření dá přežít. I tak ale hodnocení není jednoduché, neboť mi připadalo, že De Vito chvílemi nevěděl kudy kam. V jeden okamžik, jakoby chtěl natočit originální komedii po svém, tak jako tomu bylo u Války Roseových a do následující scény tomu chtěl dát tvář typického amerického infantilního humoru. Celé dílo tak zahodil do skupiny filmů, na které se stačí jednou podívat. 45% ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Poté, co Alex (Ben Stiller) omylem vystřelí harpunu na Nancy (Drew Barrymore) a následně ji chce uklidit, má lano namotané až příliš rychle. (dydy79)
  • Príbeh filmu sa zrodil v hlave scenáristu Larryho Doylea a bol inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sa odohrali vo Francúzsku. V roku 1965 47ročný právnik súhlasil, že bude platiť 500 dolárov mesačne za krásny byt obývaný 90ročnou pani Calmentovou až do jej smrti, a potom ho po nej zdedí. Nanešťastie pre neho sa pani Calmentová stala najstaršou ženou na svete a dožila sa 122 rokov. Zomrela až v roku 1997, rok po smrti svojho 77ročného podnájomníka. Doyle sa začal pohrávať s touto myšlienkou, premiestnil príbeh do Brooklynu, a načrtol postavy zo svojho vlastného života – hoci nevraví ktoré. (ash99)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama