Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 1

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

misterz 

všechny recenze uživatele

Za poslednú dobu pre mňa jedna z najlepších drám a určite jedna z najlepších Kingovských adaptácií. Som v šoku z toho, ako niečo tak jednoduché, tak priamočiare, môže byť tak hutné, tak ťaživé a tak geniálne. Studený filter farieb v obraze prítomnosti dejovej linky tu ostro kontrastuje s tým teplým z minulosti, čo považujem za perfektnú pomôcku na dosiahnutie uceleného obrazu, ľahkú orientáciu v príbehu a emotívne zvýraznenie už aj tak veľmi veľkého dramatického náboja. Ide o príbeh dvoch ťažko skúšaných žien (matka a dcéra), ktorý postupne odkrýva desivé udalosti a dramatickým spôsobom sa odmotáva klbko súvislostí, kde nič nie je tak ako sa na prvý pohľad zdá. Koniec príbehu ma emotívne zrazil na kolená. Jednoducho úžasné dielo, veľkolepá dráma par excelance. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Až na dílčí přešlapy (předlouhý terapeuticko-vyšetřovatelský závěr s přehrávající Leigh) moc hezky napsaná mystérie, ve které se zdařile setkává étos pozapomenutého ostrova na kraji světa s nejedním tajemstvím, které v sobě skrývají jak postavy, tak samotné místo. Akorát ta snaha o feministickou rovinu selhává s obvyklou berličkou 90. let, kdy sice protagonistka je schopná, individuální a nezávislá postava, nicméně jakoby jí tato role neseděla, tak je neurotická, podléhá panickým atakům a závislosti na práškách. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaný, vymyšlený a natočený film. Nejdříve jsem si říkala, že mě to asi nebude bavit, ale nakonec mě to hodně mile překvapilo. To nejlepší na celém filmu jsou herecké výkony. Kathy Bates je dokonalá, Jennifer Jason Leigh úžasně divná, Christopher Plummer skvělý hajzlík na facku a David Strathaim tomu jsem věřila všechno. Herecké obsazení tomu dává laťku hodně vysoko. Atmosféra filmu je ale taky velké pozitivum. Příběh samotný je super, líbí se mi to retrospektivní prolínání s přítomností, hodně to pak vysvětluje chování postav. Vážně jsem moc mile překvapená a věřím, že film nevidím naposledy. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film, pokud neznáte knižní předlohu. Dolores Claibournová je asi nejlepší Kingova knížka, možná i proto, že to není klasický horor. Nabízí spíš neurčitý strach, skvělé charakterizování postav a do detailů "vymakané" scény. Bohužel podle ní vznikl jen lehce nadprůměrný film, který zamrazí jen těžko. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Při tak velké produkci děl, kterou legendární S. King má, se nepochybně najde dílo, které nese punc průměrnosti. Dolores Claiborne, ač zastíněna mnohem úspěšnějšími filmy (Green Mile, The Shining, Shawshank apod.) však po právu patří mezi díla, která jsou hodna pozornosti. Nosným pilířem je bez diskuze fenomenální Kathy Bates, která místy připomíná mrchu Annie... Zbývající ansámbl je zdatným sekundantem v tomto pochmurném, místy dosti temně laděném a nepředvídatelném příběhu, jehož silné finále se postará o to, aby vám jméno Dolores doznívalo v hlavě dlouho po projekci... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Autor předlohy Stephen King upravoval postavu Dolores podle Kathy Bates, která ho ohromila při natáčení Misery. (D3VIL)
  • V konečné verzi filmu nebyla zahrnuat scéna, v níž Dolores (Kathy Bates) rozbije celou sbírku nádobí její tchyně. Dalším rozdílem oproti knižní verzi je také počet dětí Dolores. V knize má 3, zatímco ve filmovém zpracování má pouze jedno. (Dlee)
  • Trajekt objevující se ke konci filmu nese jméno "Joshua Slocum", podle prvního člověka, který sám obeplul zeměkouli. (D3VIL)

Reklama

Reklama