Reklama

Reklama

That Sugar Film

Trailer 1

Obsahy(1)

Damon Gameau se vrhá vstříc experimentu, ve kterém hodlá dokumentovat účinky potravin s vysokým obsahem cukru na zdravé tělo. (geklon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (44)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl několik zábavnějších dokumentů, ale výpovědní hodnota tohoto počinu mě fakt nakopla do zadku a doufám, že nakope ještě dlouhé řádce lidí. Super, že si Damon Gameau nepředepsal každý den talíř sušenek a nezapíjel to rozteklou zmrzlinou, ale vybírá si potraviny, které jsou obecně vnímány jako zdravé (müsli tyčinky, přírodní ovocné nápoje, nízkotučné výrobky atp.) a stejně je na konci značně přežvýkaný. Dokument je to krásně natočený, zpracovaný, poutavý a tímto ho doporučuji úplně VŠEM! Parádní 4*. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě mě úplně zhrozilo, kolik (lžiček) cukru normální "zdravé" potraviny obsahují. Zajímavý dokument o stravovacím experimentu sem tam příliš tlačil na pilu v takové té estrádní, trikovo-klipové zábavnosti, a ke konci vedl vyloženě zaujatou křížovou výpravu proti ziskuchtivým potravinářským společnostem sponzorujícím studie o (ne)škodlivosti fruktózy, ovšem důležitou zprávu s varováním srozumitelně předal. Shodou okolností mám doma zrovna koupený Mountain Dew a nějak mě přešla chuť. :-) ()

Reklama

Tosinek 

všechny recenze uživatele

Cely dokument jsem se dobre bavil, Damon srsi vtipem a nekdo odvedl uzasnou praci v postprodukci. Skvele napady, vhodne volena hudba a famozni zaverecny klip. I kdyz mi pro vetsi objektivitu chybel pohled druhe strany a napadaly me kacirske myslenky jako "driv se bojovalo proti tukum, pak proti kaloriim, ted proti cukru, a priste mozna proti piti cukru brckem", petku si That Sugar zaslouzi. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Potkal jsem v životě hodně lidí, co si ujížděli na zdravém stravování. Většinou do dvou minut stočili řeč na tohle téma a pak jsem si vyslechl dlouhý upjatě sebestředný, povýšenecký monolog. Průvodce tímhle filmem je přesně takovej exhibující egoistickej idiot a dělat mu 90 minut společníka mi bylo utrpením. Dokument je silně manipulativní bez jakékoli snahy o objektivitu, přímočaře a zábavnou formou vysvětluje , co cukr v těle dělá a dokola stále opakuje, jaký že je to Satan. Zdravým lidem tohle strašení bude asi protivné, pro fanatiky se možná stane kultem a pro nás tlouštíky, kteří si cukrem zničili zdraví a snížili tak kvalitu svého života, slušnou motivací ()

Othello 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, jsem Damon a dřív jsem hodně kouřil, pil a žral trash, protože jsem měl všechno v píči a nic mi nechybělo. Pak jsem poznal afektovanou čůzu, která mě zasvětila do kouzla alternativní výživy, takže teď pořád dlabu avokádo a jsem plný nově nalezené radosti a energie. A protože změna životního stylu mě nepřekvapivě vybavila mesiášskym syndromem, povím vám něco o tom, proč jsem uvědomělejší než vy ostatní a jak byste měli žít jako já. Vím, že dokumenty Murdocha mají úspěch a já jsem přesvědčen o tom, že moje hyperaktivní demence se dá zaměnit se smyslem pro humor, servíruju vám tak tento srandovní pop-dokument, který dozajista upoutá vaší pozornost, a to zejména tím, jak nejsem schopný do filmu přidat záběr bez nějakého post produkčního stock nesmyslu. Poučíte se v něm, zjistíte, jak si trávíte své vlastní tělo a proč jste vy všichni, kdo žerete cukr tlustý. Včetně těch, co žerou cukr a tlustý nejsou. A vůbec." ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama