Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych byl profesor na filmařské škole, tak na Raplovi bych vzorově ukazoval, jak v první sérii napsat dobré postavy a jak v druhé sérii ty postavy totálně zkurvit. Nevím, co se Honzovi Pachlovi honilo hlavou, ale nelogický přesun celé policejní party z Jáchymova do Ústí nejenom, že nedává smysl, ale ještě zkurví na co šáhne. To, že se většina postav chová v první sérii dost šovinisticky jsem přecházel s tím, že to s tou Slepicí všichni tak zvláštně koulí, ale ona si ve výsledku ten respekt vydobýt vlastně dokáže. Druhá série už se ale s tím doslova nesere a předvádí situace, které by si mohla odpustit. Třeba vztah Lupínka s manželkou způsobil, že se z Lupínka stalo příšerný hovado. Navíc chybí i atmosféra Krušných hor a vyšetřování tu rázem je na úrovni Nováckých a Primáckých detektivek. Za mě velké zklamání. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč tvůrci ustoupili s ponurosti a drsnosti hlavního hrdiny někam na hranici imbecility mě zůstává záhadou. Některý díly vysloveně volají po zveřejnění do nějakého humoristického magazínku. Občas tedy světla na konci tunelu, ale třeba tpostava kterou hrál Tomášek Jeřábek to autoři pak zazdili, kdyby tohle bylo u policie a mělo to pomáhat a chránit tak to by bylo na emigraci. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po velmi dobré 1. sérii jsem se na pokračování těšil a očekával jsem obdobnou kvalitu. Očekávání však zůstalo nenaplněno. První díl se mi sice dost líbil a přisliboval dobrou podívanou, ale s každým dalším dílem se naděje na důstojné pokračování prvního Rapla rozplývaly. Atmosféra Krušných hor je pryč, chování postav je nezajímavé a často nelogické, zejména pak během vyšetřování či policejních akcí, zápletka kolem Jugoslávců není zdaleka tak chytlavá jako ta kolem Etzlera a Dolanského v předešlé sérii. A samotný závěr? Nečekaný, definitivní... a to je jedině dobře. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmařský a herecky stále fajn, ale dramaturgicky znatelnej kvalitativní sešup. Nějaký náměty epizod (fotbalový náckové nebo migranti) byly hodně přiblblý stejně jako občasný chování hlavních postav nebo množství náhod, na který se příběh při vyšetřování dílčích zločinů spoléhalo. Ono vůbec bylo zvláštní, že měl téměř každej případ větší či menší souvislost s balkánskym gangem. Z Máchy se stal geniální detektiv, co si se všim poradí, Kuneš řešil případy velkym samospádem a věčně nacamranej Rohan by už u Policie (aspoň doufám) dávno nebyl. Kromě zmíněný solidní filmařiny a herců (který však neměli moc co hrát) ještě trochu potěšilo pár Kunešovejch hlášek, zajímavej závěr a výprava do Černý Hory, za což přihazuju třetí hodně slabou hvězdu. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Krimi parodie na Rapla je jako komediantská houpačka, jednou nahoře, jednou dole. Seriál se často neudržel v kolejích vkusné detektivky s prvky humoru a přihlouple se zesměšňoval. Multikulturní guláš, jakoby z předměstí metropolí západní Evropy, nemá s českým prostředím nic společného. Snaha být světoví působí spíše jako pěst na oko. Poslední díl vše dorazil, čekal jsem už jen na to, kdy vyskočí Bob Saint-Clare. Co dodat, snad se skvělý Hynek Čermák nebude účastnit dalšího ponižování původně skvělého seriálu Rapl. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • Scény fotbalového zápasu, kde měl hrát fiktivní klub Spartak, se natáčel na příbramském fotbalovém stadiónu. Tvůrci využili také domácích aktérů, v záběru lze vidět jako hlavního rozhodčího Michala Patáka, bývalého prvoligového a mezinárodního rozhodčího, a také bývalého ligového hráče Příbrami Daniela Huňu. Tvůrci si trochu pohráli se záběry, když hráč šel po vyloučení směrem k nedokončené boční tribuně, kde nejsou žádné kabiny. Později však vyšel z kabin k autu za jinou tribunou, a opět odjížděl vozem pod nedokončenou tribunu, kde srazil hrozícího nácka. (ydenbroy)
  • Scéna shledání Draga (Predrag Bjelac) se svými syny, začínající v čase 44:03, se má odehrávat v Černé hoře, ale je patrné, že byla natáčena v Česku. Silnice je lemována svodidly typického českého tvaru z produkce Nové Huti v Ostravě-Kunčicích a patníky jsou také typu používaného v České republice s lichoběžníkovými oranžovými odrazkami. Patníky v Černé hoře mají odrazky červené obdélníkové. Také scéna, ve které Drago telefonuje s Željkem a následně zabije řidiče nákladního vozu, byla natáčena v Česku, čemuž napovídá provedení vodorovných dopravních značek, stožárů vysokého napětí a lamp veřejného osvětlení. (Martin_L)

Reklama

Reklama