Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší novodový pirátský film. Sympatický, kompaktní, s množstvím vtipu a sebeparodie. Žánru rozhodně ostudu nedělá a tolik opěvované Piráty z karibiku hravě převyšuje a to prakticky ve všem. Snad jen Harlin trochu vyměkl a Ostrov hrdlořezů není tak razantní a krvavá akční podívaná, jako jeho předešlé filmy. To ovšem nemění nic na faktu, že akční scény jsou stále solidní, perfektně inscenované a správně dynamické. Geena Davis je fajn, Langella je naprosto geniální. Jeho hlášky patří k nezapomenutelným. Samotnou kapitolu na závěr pak tvoří jedinečný hudební doprovod. Rozhodně jeden z klenotů filmové hudby vůbec. Chce to nadhled, dobrou náladu a nekritičnost. Pak si člověk snímek užije měrou vrchovatou. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Perfektní úvodní hudba ( John Debney ) a povedené kamerové záběry ( Peter Levy ) vyzvedly snímek, hned z počátku, docela vysoko. Snad to tak zůstane alespoň 50 % filmu. Dobrodružný snímek o Morganě Adamsové ( Geena Davis ), ženě, která po smrti svého otce zdědí pirátskou loď Jitřenku i z posádkou. Ve 25 minutě je strhující pasáž. Průnik Morgany a Williema Schoa přístavem a městem Port Royal je nádherný a povedený. CITÁT - S tebou vždycky byly potíže......... Morgana navštíví i Spittfieldský přístavní město a její odchod bude opět výbušný. SPOILER : CITÁT - Gratuluji, madam, právě jste zničila další město......... KONEC SPOILERU. Dobrodružný snímek plný akce a hledání pokladů, vynikající hudba a perfektní ozvučení. Film má pár chybiček, ale jinak je to slušná plavba. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Film "Ostrov hrdlořezů" režiséra Renny Harlina je parádním pirátským dobrodružstvím plným akce a vzrušení. Příběh nás zavede na cestu za zlatým pokladem, který zdědí Morgan Adamsová po svém otci. Geena Davis v hlavní roli představuje silnou a odhodlanou hrdinku, která se musí postavit nejen proradnému strýci, ale i chamtivému guvernérovi. Film nabízí skvělé herecké výkony, zejména Matthew Modine jako podvodník Willy Shaw, který přináší do příběhu zajímavý humor a charisma. Akční scény jsou velkolepé a námořní bitva na konci filmu je opravdu impozantní. "Ostrov hrdlořezů" je skvělým zástupcem béčkového pirátského žánru, který vás bude bavit od začátku do konce. Je to zábavný film pro všechny fanoušky dobrodružných příběhů s pirátskou tematikou. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Filmy o pirátech většinou moc nemusim, ale toto je nádherný dobrodružný příběh, na který nejspíš nikdy nezapomenu. Hudba je povedená, casting výbornej, Geena Davis mi byla vždy protivná, ale tady jsem jí fandil, výprava je výborná, scénář není vůbec špatný. Možná, že to byl pro hodně lidí propadák, ale já si tenhle film prostě užil a vždy si ho užiju znovu. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tento propadák mi zase nepřišel tak strašný. A ani mi tu nevadí Geena Davis, spíše mi přijde dost bezkrevný Modine. Pravda ovšem je, že je pro mě při sledování filmu hodně podstatná hudba a John Debney zde složil jednu z nejlepších hudebních kompozic pro film vůbec. Možná proto jsem k tomuto snímku docela shovívavý. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Filmom inšpirovaná bola videohra vydaná spoločnosťou Acclaim Entertainment pre hlavné platformy tej doby (Super NES, Sega Genesis a Game Boy). Hra voľne nadväzuje na udalosti z filmu. (Arsenal83)
  • Sebevědomí producenta Kassara bylo v době příprav Ostrovu hrdlořezů na takové úrovni, že klidně začal nakupovat rekvizity a stavět kulisy ještě předtím, než byl vůbec hotový první návrh scénáře. [Zdroj: kinobox.cz] (Duoscop)
  • Problémy provázely i natáčení, které se přizpůsobovalo rozmarům režiséra a jeho hlavní hvězdy (=partnerky). Původně obsazený Oliver Reed musel z projektu odstoupit, neboť ukázal na Geenu Davis holý zadek. Kameraman si zlomil zápěstí a musel být nahrazen a Harlin se shádal se štábem takovým způsobem, že několik desítek techniků dobrovolně natáčení opustilo. [Zdroj: kinobox.cz] (Duoscop)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama