Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 1

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 162)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jestliže byl první díl originální, vtipný a velmi zajímavě zpracovaný, a druhý díl z prvního těžil, ale stále měl šťávu, tak třetí díl je vyprahlý, suchý a ničím nezajímavý. Přestože je ze všech nejdelší a skoro tříhodinový, nenašel jsem jediný silnější moment, dá se říci, že to jsou tři hodiny nudy. Jen konec je trochu lepší, ale předchozí velké nic nezachrání. Snad se tvůrci nepustí do čtvrtého pokračování, skončilo by to nejspíše katastrofou. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejočekávanějších filmů našlapaného léta 2007, ve kterém jsem dostal hodně Deppa, bojovnou Keiru, dopředu proklamovaného Chow Yun-Fata a nakonec po jasně daném happyendu jdeme domů. Nebo ne? Piráti se ukázali jako nečekaně nevyzpytatelný kousek. Věci, které se zdály jasné a předem dané, skončí přece jen trochu jinak a tvůrci se i po několikanásobném zaseknutí v úvodu nakonec vytasili s nezapomenutelným finále. Přiznávám, v první polovině jsem byl zklamaný a několikrát jsem se sám přistihl s myšlenkou, že jestli v podobném duchu skončí celý film, budu považovat třetí díl série za zpackanou šanci. Dialogy byly občas silně úsměvné a polopatické, chování Sao Fenga nelogické a všechno zachraňoval Depp, který potvrdil, že nezklame nikdy. Jenže Verbinski točit nezapomněl a navíc si ke spolupráci přizval poloboha Hanse Zimmera, který svou variací na Morriconeho soubojové skladby rozpoutal peklo, které pak trvalo skoro hodinu. Finální bitva ve víru je neskutečnou podívanou, která bere dech a vůbec veškeré události, které ji rámcují, drží Verbinski na uzdě i tam, kde by si jiní režiséři snadno vylámali zuby (Elizabethin projev k pirátům). A že mě zrovna konec téhle trilogie dojme k slzám, tomu bych před projekcí nevěřil. Bludný Holanďan tak stále pluje a Piráti z Karibiku se nestanou trilogií, která změní kinematografii. Málokdo ale napodobí její zábavnost. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po příšerné dvojce jsem čekal skoro odpad a jsem v podstatě překvapen, že to nebylo tak hrozné. Všechny chyby předchozích dílů, jako jsou překombinovanost, pitvořící se a skoro už otravný Depp, zůstávají, ale pro závěrečný díl hovoří nepatetický, "halfhappyend" a závěrečná bitva, natočená o mnoho lépe, než předchozí dva a třičtvrtě dílu dohromady. Ale čtyřku ať netočej, proboha!!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Človek by povedal, že pirátske nápady boli zrelé na odpočinok už po druhom diely, posledný diel trilógie tento fakt vyvracia. Kapitánu Jack Sparrow natiahol svoju dobrodružnú, bláznivo akčnú výpravu na takmer tri hodiny, pridal na komplikovanosti deja a ja som myslel, že tak so svojou Čiernou Perlou rýchlo klesne ku dnu. Na moje prekvapenie a dobrý pocit sa tak nestalo. Pribudlo postáv, dej je trošku zváštne zmixovaný, no nie až tak neprehľadný akoby sa na prvý pohľad zdalo. Čo ma však trošku vytáčalo, bola zvýšená pozornosť na Elizabeth Swann (Keira Knightley). V predchádzajúcich dieloch inteligentne a vkusne dopĺňala chlapské zloženie, no jej hrdinské črty v tretej časti mi liezli krkom. A pri predvojnovom príhovore posádke (v porovnaní s povzbudzovaním Mela Gibsona v 'Braveheart', v ktorom mi po chrbte behal mráz) som sa cítil až trapne. Ale to je asi tak všetko, efekty bravissimo a Verbinskemu môžem vďačiť za ďalšiu vydarenú (fantasy) trilógiu. 85%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jo ho hó, kup si lístek a figurku Davey Jonese, jo ho hó…Trojka pirátů se údajně začala natáčet bez hotového scénáře a myslím si, že se v podobném rozpoložení i dokončila.. Bukanýrská sága vyvrcholila přesně v intencích svého nejapného megalomanského stylu, vytratily se i poslední zbytky nějaké dynamiky a Jack na dvanáctou se stal posledním trapným výstřelem z Bruckheimerovy zvlhlé bambitky. Za takových deset, patnáct let zůstane z Pirátů z Karibiku jen korály obrostlá bárka někde na dně divácké paměti, ale každý investovaný dolar několikanásobně cinkl a ještě chvíli i cinkat bude v truhle mrtvého muže jménem Disney a o to tady v téhle komédii s příchutí pančovaného rumu šlo především. Jinak jsem došel k zjištění, že Malpa kapucínská je o dvě třídy lepší herec než ohoblovaný trám Orlando, ale šokuje to tady vůbec někoho..? ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2007 v Anaheimu (stát Kalifornie). (Varan)
  • Ve své době s oficiálním 300milionovým rozpočtem nejdražší filmový projekt v historii kinematografie. O správnosti investice studia Disney svědčí i americké tržby, které se za první víkend promítání (25. – 27. 5. 2007) vyšplhaly na 114,5 milionů amerických dolarů a po Spider-Manovi 3 (151,1 milionů) to byl druhý největší "opening" v dějinách. Oproti pavoučímu superhrdinovi ale Piráti drželi rekord v počtu kin uvádějících snímek s neskutečným číslem 4 362. Piráti se udrželi na první příčce amerického žebříčku i následující víkend a přes vysoký propad se celkové tržby nakonec dostaly na 307,6 milionu. První díl Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003) v USA utržil 305,4 milionů dolarů a druhý díl Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006) 423,3 milionů. (imro)
  • Herci a štáb natáčeli kolem posledního týdne v srpnu roku 2006 u pobřeží Jižní Kalifornie v oblasti South Bay. Přítomní mohli vidět, jak se Černá perla plaví do přístavu a z přístavu Palos Verdes Estates a u mola na pláži Redondo. Hvězdy filmu si tehdy vzaly volno, aby se pozdravily s fanoušky a rozdaly autogramy. (warhammer)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama