Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (183)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozumná eko agytka (díky za to), lemovaná milým malým českým hajlíčkem. Obecně u podobných snímků postrádám měřítko: když stavím narativ o celém druhu na příběhu konkrétního zvířete, nutně je třeba doplnit sdělení o kvantitativní data (například předpokládaný počet čápů černých na našem území dnes a před 100 lety), jinak je výsledný dojem značně zkreslený a romantizující a slábne kritický rozměr díla. Záběry jsou krásné. Dále souhlas s Roverem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mnohoslibný, až nabubřele sebevědomý název a skutek utek. Radši příliš neočekávejte a budete možná spokojenější. Asi takhle - na celovečerák promítaný v kinech slabota, slabší než Krajinou domova, natož než nějaký Attenborough. Ale jako poloamatérský přírodozpytný dokument pro žactvo základních škol nakonec dobré. Zpočátku rozpaky z prolínání se přírody a civilizace, z příliš "angažovaného" stylu - městská sídliště, pásy tanků, hnědouhelné pánve... WTF?! Já chci divočinu! Postupně mě ale tahle forma docela zaujala, několik záběrů bylo hodně hezkých, několik informací hodně zajímavých (třeba vlaštovky & fotobuňka)... Jen ten komentář měl číst chlap a ne nějaký tajtrdlík s klučičím hláskem, Planeta Česko tím ještě o to víc připomíná TV film určený dětem a mládeži. Chvilkové váhání nad čtvrtou hvězdou za kameru mi ulehčil pekelný folk song v závěru. ()

Reklama

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Zkušební projekce 20.6.2017: Český pokus o přírodovědný dokument moderního stylu alá David Attenborough. Kladem je výběr opravdu nevšedních kolací, kde by divokou přírodu nikdo nehledal a dobrý výběr hlasu komentáře (Kryštof Hádek). Mínusem pak zřejmě rozpočet, kdy je znát, že na některých lokacích nebylo natočeno dostatek materiálu,a ani dobrý střih nezakryl občasné obtíže odvyprávět příběh každé epizodky. Z toho vyplývá i další nedostatek a to až přílišná doslovnost komentáře, který málokdy nechá mluvit obrázky samy o sobě. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být tak dobrý dokument, kdyby Marián Polák zůstal za kamerou a před ni vůbec nechodil, kdyby ústřední myšlenku "všechno tohle máme doma" neopakoval do úmoru a kdyby projev Kryštofa Hádka působil více zasvěceně. Záběry jsou totiž krásné a třeba mufloni na Mostecku jsou úplně magická scéna. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument. Obdivuji velkou trpělivost, péči i obětavost při natáčení a snahu autorů přiblížit lidem více naše bezprostřední životní okolí, kterého si mnozí z nás ani nevšimnou a navíc si jej ani neváží. Zcela souhlasím s komentářem Vančury ovšem s připomínkou, že profesionálně natočené a ozvučené dokumenty mě nikdy nenudí. V lese, či v horách nebo u rybníka i na pasece se vždy oprošťuji od civilizačních myšlenek a problémů a nechávám se unášet nádherou tohoto kouzelného světa viděným nejen z povrchu země, ale i ze vzduchu jako pták. Tedy, ... prosím, nezničme si ho, a děkuji pane Poláku. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • K filmu existuje ještě druhý scénář, který je zpracovaný jako hraný film. (MTHRFCKR)
  • Ve scéně s modráskem na střelnici padá v záběru po prvním výstřelu celý náboj, ne jen nábojnice, jak by tomu mělo být. (miro_86)
  • Podle slov režiséra Mariána Poláka trávil ve stanu na jediném místě kvůli pořízení záběrů až 20 hodin. (Jaroslaf)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama