Reklama

Reklama

Kolos

  • Španělsko Colossal (více)
Trailer 3

Gloria (Anne Hathawayová) je nezaměstnaná královna večírků. Když její vztah s praktickým přítelem Timem ztroskotá, je nucena se přestěhovat zpátky do rodného městečka, aby si dala svůj život zase do pořádku. Zde opráší vztahy s nejlepším kamarádem z dětství Oscarem (Jason Sudeikis), dobráckým majitelem baru obklopeným partičkou štamgastů, a pokračuje ve svém nezřízeném pití. Mezitím začne na druhém konci zeměkoule příšera v nadživotní velikosti každou noc útočit na jihokorejský Soul, což upoutá pozornost diváků z celého světa. Jednou v noci Gloria s hrůzou zjistí, že běsnící monstrum v katastrofálním měřítku kopíruje každý její krok, který udělá na místním dětském hřišti. Když Gloria a její přátelé prokouknou tajemství tohohle bizarního úkazu, objeví se druhá, ještě ničivější bestie. A brzy se začne schylovat k epickému zúčtování obou nestvůr. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (155)

noby 

všechny recenze uživatele

Námět skvělý, zejména včetně zasazení do kontextu životní situace obou hrdinů. A některé scény vážně dobře kombinují komičnost a drama - asi jako když vidíte opilce, přijde vám komický, ale zároveň víte, o jak vážnou věc jde. Hodněkrát jsem chtěl dát čtyři hvězdy, ale nemůžu. Celkově film bohužel trpí množstvím nedotažených scén a často špatným tempem. Jako zajímavá oddechovka je ale fajn. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Neviem síce poriadne vyjadriť čo sa mi tu páčilo ale môžem aspoň povedať čo by som vytkol. Ten prerod z "dobrého" spolužiaka na kreténa bol proste tak rýchly, že som sa chvíľami čudoval, že čo to. A aj keď nám pred koncom filmu dávna spomienka na dectvo veľa prezradila aj tak sa stým mohli viacej pohrať. Tento film však netreba brať vážne.... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Zanrove naprosto nezaraditelny komedio drama riznuty katastrofickym filmem s monster movie, kdy jsem fakt mistama premejslel, jestli to tvurci mysli vazne. Napad je sam o sobe perfektni, ale urcite by ho slo vic rozpracovat a dotahnout, skoro by mi tohle spis sedelo na pilot nejakyho lepsiho serialu. Zacatek je klasicka komedie o alkoholicce, co se vraci na malomesto, kde vyrustala, aby si dala zivot dohromady a samozrejme potka pritele z detstvi. Kdyby to slo dal v tomhle duchu, dostanem klasicky komedio drama s lehce predvidatelnym pribehem a fajn sympatickejma hercema. Jenze za kratkou chvili se film zacne ubirat naprosto jinym smerem, postava Sudeikise dostane taky hodne zajimavej vyvoj a clovek nestaci zirat. Ne ze by to byla nejaka desna pecka, film se misty lehce tahne a jak rikam, ten napad by spis obstal do nejakyho pilotu, ale rozhodne film dokaze celou dobu bavit a sceny s monstrama jsou super, na to, ze film vypada skoro az lehce amatersky, tak triky nejsou vubec spatny. Za me vlastne spokojenost a lepsi 3*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Španěl Nacho Vigalondo vysypal z rukávu už několik projektů (krátkometrážních i povídkových), ale zdá se, že pozornost u diváků udržet nedokáže. Colossal totiž trpí něčím podobným. Námět není špatný, ovšem tempo je zoufalé, emoce tak trochu umělé, jednotlivé situace po vyložení karet nenápadité. Tvůrci sehnali dva áčkové herce, nedávají jim ale možnost se pořádně ukázat (moje oblíbená Anne Hathaway jede tak na půl plynu). Když mám nevšední látku, titěrný rozpočet nechť jde klidně stranou, ale nemůže to dopadnout takhle. Hodně dietní tři hvězdy. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Pro mě překvapení možná minulých 2 let ! Přesně, jak tu popisují mnozí uživatelé, po přečtení obsahu jsem si myslel, že jde o nějakou prdel a parodii na Kaiju - tématiku (navíc když člověk vidí ten oficiální filmový plakát, že ano). Jaké bylo ale moje příjemné a velké překvapení - dá se říci ihned po pár minutách filmu. Je velká škoda, že tvůrci úvádějí podžánr drama až jako poslední, protože se jedná především o psychologické drama a skvělé metaforické znázornění nešvaru dnešní doby - alkoholismu, vydírání a sebevyhoření. Jedná se o herecké galapředstavení dvojice Hathaway + Sudeikis, protože dělat rádoby satiru, zabalenou ve sci-fi obalu tak, aby film splnil účel a pochopili ho masy, to je nadlidský výkon. Osobně se myslím,že se tvůrcům a hercům povedlo na výbornou, bohužel nízký rating je podle mě způsoben nepochopením většiny uživatelů, protože když čtu některé recenze typu "efekty mizerné, to byla pěkná kravina a mizerný pokus o sci-fi", tak to jednoznačně dokládá fakt,že film nebyl pochopen. Já ho pochopil a hodnotím téměř plným ratingem................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama