Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Foma 

všechny recenze uživatele

90%. Musím říct, že Leopardí žena nedosahuje takových kvalit jako My man Godfrey nebo Lady Eve nebo Lubitschovo komedie a možná, že i His girl Friday zase od Hawkse je o něco lepší, přesto je to komedie ohromně půvabná, fakt vtipná a se spádem, kterej je určitě jeden z největších v dějinách filmu. Skvělá a krásná je Katharine Hepburn, vtipnej a milej je Cary Grant a leopard je taky sympatická kočička. Myslim, že Hawks se u tohohle filmu bavil a nás baví dodnes. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Komedie, která naprosto obstojí v současném měřítku. Spíš bych řekla, že zadupává většinu současných komedií do země svou inteligentní srandou, fajn postavami a slovními přestřelkami hlavních hrdinů. "Ve chvílích klidu jsem k vám zvláštně přitahován. Bohužel chvíle klidu nebyly." Má rád psy. To jako že je má rád nebo je žere?" Asi by ještě lepší bylo původní znění. Nevím proč jsem si před tím vždycky myslela, že Leopardí žena je gangsterka nebo špionážní drama :-). O to víc jsem se pobavila. Ve druhé půlce to začalo být trochu jednotvárné, ale do svých oblíbených starých amerických filmů si ho určitě zařadím. Ve své katogorii a při pohledu na rok vzniku si pět hvězdiček rozhodně zaslouží. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je to až moc střelené, navíc druhá půlka filmu se už poněkud vleče a nebýt leoparda a policajtů (a cirkusu), tak by asi z meritu samotného příběhu nebylo o co hrát. A popravdě, natrefit na tak bláznivou ženskou, asi bych si soudně zařídil, aby ke mne nesměla na půl kilometru. Ale jinak je minimálně první třetina filmu skvělá zábava, trošku upomínající na Evu, co tropí hlouposti (i když Eva mi seděla víc díky tomu, že sice taky tropila hlouposti, ale racionálně podložené), ty eskapády jsou vtipné a protiklad akademického vědce a bláznivé holky funguje. Zápletka s leopardem ale už jen nastavuje kaši a jde o - pro mne - slabou zápletku, navíc humor už se přenáší do trochu jiné roviny, než jaká byla v úvodu (Grant v ženském negližé, ha ha) a spíše se blíží humoru němých grotesek, až jen čekám, kdy se policajti začnou mlátit mezi sebou pendreky. Když Susan začne hrát holku s kriminální minulostí, říkám si, že třeba nějaký kousek racionality v sobě má, ale ne, vše je vlastně zabito poslední scénou, kdy je mi jasné, že čtyři roky práce padnou, ale tady se mi to prostě nelíbí a nesedne mi to. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tak totalne naspeedovanou zenu jakou zde predvadi Katharine Hepburn uz jsem dlouho nevidel. K tomu krasne zmatkarsky Cary Grant a 1 pekny leopard. Vyborna crazy komedie z 30. let, ktera ma tak rapidni tempo a promakane dialogy, ze na to drtiva vetsina soucasnych komedii muze jen nevericne cumet. "The love impulse in man frequently reveals itself in terms of conflict." 7/10 ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Velice pokleslá americká crazy komedie, jak verbálně, tak vizuálně. Tohle je opravdová "smrt Hollywoodu". Hepburnová a Grant zde nejsou víc než potrhlí šašci, necvičení klauni bez půvabu. Film nesnese srovnání ani s českými méně podařenými komedii této doby. Uklidňuje mě jen to, že nikdo z mých deseti "oblíbených" na čsfd tento film nehodnotil, tedy pravděpodobně ani neviděl. Škoda, že v tomto případě nepatřím mezi ně. Tady jsem opravdu potřísnil hollywoodským exkrementem. Dosud cítím jak se na mě lepí, i když jsem bez košile. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Leopardi jsou ve filmu dva. Ochočeného leoparda Baby i toho zlého, co uteče z cirkusu, ale hrálo jedno zvíře. (Hans.)
  • Příběh „Leopardí žena“ napsal spisovatel Hagar Wilde a poprvé ho zveřejnil v časopise Colliers 10. dubna 1937. Režisér Howard Hawks se po jeho jediném přečtení rozhodl tento film natočit, jelikož, jak říkal později, se u čtení smál nahlas. (Pavlínka9)
  • Na herečku Katharine Hepburn skoro zaútočil leopard, keď mu stála chrbtom otočená. Zachránilo ju len prasknutie bičom, s ktorým včas prišla zvieracia trénerka. (classic)

Reklama

Reklama