Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi rád by som tentoraz dal lepšie hodnotenie, ale nemôžem. Na to, že sa jedná o americký komerčný horor, ktorý sa objavil v kinách a ešte k tomu ho nenatočil James Wan má až prekvapivo kvalitné hororové scény. Zase určite sa nejedná o nič desivé a navyše aj tento základ, keď sú postavy v bezpečí len vo svetle už bol použitý viackrát, ale aj tak mi všetky tieto hororové sekvencie prišli výborne zvládnuté, sú dostatočne napínavé a aj rozmanité a síce vrchol dosiahne film hneď vo svojom úvode, táto sekvencia sa mi páčila najviac, ale ani ostatné moc nezaostávajú a napríklad finále je tiež dosť úderné. Ale film nanešťastie úplne zbytočne sklamal v ostatných aspektoch. Aj na pomery žánru je až príliš krátky a tak sa vôbec nestihne plnohodnotne rozvinúť zápletka a celé pozadie ohľadom samotného ducha, ktorý je inak tiež vzhľadom dostatočne nepríjemný. A podobne sú na tom aj postavy, všetky sú sympatické, pričom ich ešte k tomu tvoria slušní a známi herci, hlavne ženské duo Teresa Palmer a Maria Bello, no dosť ma bavil aj priateľ hlavnej hrdinky a nesklame ani chlapec, ale opäť nedostali taký priestor, aký by som chcel. A režijne a technicky je to samozrejme úplne bez problémov a som veľmi zvedavý, s čím príde David F. Sandberg nabudúce. Takže Lights out si kvôli hororovým scénam s radosťou pozriem znovu, toto je úplne iná liga, než drvivá väčšina konkurencie, ale jednoducho celé je to tak nahustené a zbytočne rýchle, že som si to nestihol ani poriadne užiť a už prišlo finále a koniec. Keby sa na to išlo pomalšie, napríklad po vzore japonských ducharín, ktoré tento žáner poriadne nakopli a v Hollywoode z toho ťažia dodnes, mohla to byť výborná žánrovka. 68% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Povedený kousek, kterých se zase tolik za posledních 5 let neurodilo, ale pokud vzniknou každý rok jeden až dva takovéto kousky, nebudu se vůbec zlobit. Malinko zamrzí že i pod tohle se podepsal současný Král hororu James Wan. Přejdu k filmu. Hned od začátku nás tvůrce seznámí s čím budeme mít co do činění a tenhle odvážný tah musím uznat že vychází, protože přestože často platí známé rčení bojíme se neviděného, tady je Bytost tak působivě děsivě navržena, že pokud by ji tvůrci skrývali, vlastně bychom se neměli čeho bát. Svítící oči a dlouhé prsty jednoznačně vládnou. Nechce se mě prozrazovat děj filmu a také jsem spokojen s tím že strach jsem opravdu měl. Před spaním mě v ložnici zablikala lampička, aby asi o 5 sekund později zhasla. Asi tušíte že jsem v ten moment měl ne zrovna příjemný pocit :) 80% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že i když film od počátku jasně nastaví, že nebezpečí postavám hrozí pouze ve tmě, tak aspekt nebezpečí a strachu stále funguje. Film tímto rozehrává hru o vyhořelou žárovku, vypadlé pojistky, zfouknuté svíčky atd., což je jednoduché a efektivní. Problémem je, že lidi ve filmu se vůbec nechovají logicky. Pocit strachu v hororovém žánru by měl pramenit z toho, že se divák ztotožní s postavami a prožívá jejich strach. Jenže pokud postavy dělají a říkají blbosti, nelze se do nich vcítit. Už jen to, že desetiletý kluk projevuje jen pramálo známek strachu tak nějak kazí zážitek... 5/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Sandberg se dostal do podvědomí svými originálními hororovými kraťasy s děsivým bubákem. Jenže atmosféra, která dokázala tak výborně fungovat na prostoru pouhých 3 minut, to v tomto celovečerním snímku bohužel nedokáže v takové síle, jako v kraťasu. Poznáváme historii Diany a její charakter má dobře vystavěný i fungující příběh. Herecky kraluje Teresa Palmer, která nejen, že je fakt nádherná, ale je i skvělá herečka. Líbil se mi její styl drsné metalistky a zájem o "dark arts." Plus plakát Avenged Sevenfold:) V roli její matky se představí výborná Maria Bello. Celkově však snímek funguje více na principu lekaček, než na vystavěné atmosféře. Lights Out za mnohé vděčí právě Terese a Marii. S méně schopnými herečkami by snímku zůstalo jen Dianino pozadí (příběhu samozřejmě:) a jen s tím a předvídatelnými lekačkami by Lights Out těžko obstálo. Závěr se asi inspiroval Klubem rváčů:) Žádný otevřený konec, žádné "o pět let později..." Měla jsem dojem, že filmu příliš nepomohl Hollywoodský přínos. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal pro mě 100% hororu.Sandberg se po několika schopných krátkometrážích ukázal jako dost možná největší naděje současného hororu a nástupce Jamese Wana, kterému dochází dech, hlavně kvůli druhému Conjuringu, kde Wan nesmyslně tlačí na příběh přepálenou stopáží na úkor strašení.Sandberg dokázal v 81 minutách perfektně, trefně a zcela jednoduše díky pár fotkám, záznamům a pohledům do minulosti vysvětlit vše podstatné a zbytek filmu se soustředil jen na strašení...efektivní a neskutečné strašení.Hlavní potvora je naprosto dokonalá, atmosféra svazující a lekačky infarktové a i když mají neskutečnou kadenci, prostě se neopakují a neomrzí.Každý záběr v rodinném domě je děsivý, i když jen koukáte do rohu pokoje, kde je trochu tma.Všichni jsme se někdy báli tmy, nebo ještě bojíme a tady víte, že tam ta svině prostě číhá, ukrytá ve tmě aby vás z nenadání dostala třeba ze stropu (geniální scéna).Najde se určitě pár chybiček, otazníků a předvídatelnost děje je bohužel taky poměrně vysoká a velice rychle uhadnutelná, jenže...scénář je dobrý, herecké výkony všech skvělé, Teresa Palmer je neskutečná kočka, hlavní příšera nemá obdoby a Wanovu jeptišku strká do kapsy a celé je to podpořené údernou stopáží a vynikajícím zvukem a hudbou.Nemám až na pár drobností k tomuhle hororu jedinou výtku a z kina jsem odcházel velice, velice bledý.Pro mě horor roku, možná i několika let a opravdu přemýšlím nad další návštěvou kina.Pro mě je Sandberg teď tvůrce, od kterého hodně čekám a věřím, že Annabell 2 vyšperkuje, stejně jako pokračování Lights Out.99%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Teresa Palmer (Rebecca) v jednom interview priznala, že v dobe natáčania filmu Lights Out (2016) spávala s rozsvieteným svetlom. Sama si tento fakt neuvedomovala až do momentu, keď ju na to upozornil otrávený manžel. (Marceloo)
  • Režisér David F. Sandberg je zvyklý si vypomáhat při produkci a vymýšlet nejrůznější způsoby, jak udělat věci jednoduše a levně. Například aby bylo vidět, jakým směrem se bubák dívá, měl mít mírně svítící oči. To by bylo jako vizuální efekt moc drahé, a tak prostě přilepil herečce na oční víčka odrazky. Některé vizuální efekty si ale dělal režisér sám. (Gypaetus)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama