Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (221)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Po všech těch chvalitebných slovech, vynášení do nebe jsem čekala asi nemožné, a proto jsem po zhlédnutí skončila naprosto zklamaná. Čekala jsem něco nového, ne inovátorského, ale nového v rámci Makoto Šinkaie. Ale bohužel jsem nic takového nedostala. Zase je to pěkně naanimované, obloha, vlaky; dojemný příběh kluka a holky... Je to i veselé a hravé. Ale že by to byl takový zázrak, jak to všichni hlásají... Samozřejmě pokud je to první zhlédnutý Šinkai, chápu to okouzlení, ale pro mě je to jen další Šinkai z řady poměrně obdobných snímků, a tak to nemůžu hodnotit lépe než 3*. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je vždy úžasné pozerať filmy z ázijskej kinematografie. Nakoľko sú úplne iné, než filmy, na ktoré som zvyknutý. A opäť môžem povedať, že tu máme úžasný romantický a súčasne aj katastrofický film, ktorý je tak veľmi silný a efektný a využíva známy koncept tak originálne a netradične, že sa z toho stáva niečo maximálne kreatívne. Pre mňa jeden z najlepších filmov, čo som videl za posledné roky a som šťastný, že som sa mal možnosť k nemu dostať. Postavy sú úžasné, ich vzťahy sú úžasné, komédia funguje, vizuálne je "Your Name." nádherný film. Okrem toho je to téma, ktorou sa zaoberá len veľmi málo filmov. Občas je to možno komplikovanejšie, než by to mohlo byť, ale na druhú stranu som sa v tom orientovať dokázal. Len bolo treba občas správne sledovať niektoré detaily a postupne si ich vybavovať. Ak máte radi anime, alebo filmy, ktoré sú inovatívne, originálne a kreatívne, tak jednoznačne si film pozrite. Nebudete ľutovať. Hodnotenie: A+ ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Záleží, jak jste na tom se zamilovanými anime postavami, co na sebe dojatě hledí přes pláně rozvlněné trávy, zatímco se nad nimi po nebi táhnou dlouhé čáry expolodujícíh komet, to všechno na podkresu sladkého k-popu. Jestli dobře, tak jste in for a good ride. Nutné ale trochu vypnout hlavu a asi na šesti místech scénáři odpustit lenivé psaní, kdy si říkáte "proč si to postavy nevygooglí/proč si nezavolají a všechno nevyřeší hned?" Pořád se to neděje, jako by taková zjevná věc nikoho nenapadla, pak si to po hodině filmu konečně vygooglí a zavolají, a všichni jsou najednou surprised Pikachu z toho memu, jen vy si řikáte: Jsem rád, že se příběh posunul, ale omg, co vám trvalo tak dlouho? ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Od začiatku mi to učarovalo. Asi sa ani nebojím už po prvom pozretí označiť film ako jedno z najlepších (možno aj to najlepšie) anime aké som kedy videl. Odvážne slova ale nemôžem si pomôcť, takto emocionálnu jazdu som dlho nezažil. Animácia je odzbrojujúca, vyhranie sa s farbami a tienmi nádherne, no a ten príbeh. Pohlcujúci, podnetný, bohatý na myšlienky, plný silných scén a odrozprávaný krásnou formou. Ak chcete zážitok čo si budete dlho pamätať, toto je správna voľba. Makoto Šinkai sa práve stal režisérom ktorého filmy si začnem postupne napozerávať a je mi ľúto že som ho doteraz obchádzal. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Film vypráví příběh o chlapci a dívce, kteří se míjejí a až po delší době jim dojde, že se milují. Nejspíš si teď řeknete, že tohle jste už viděli, ale to byste se unáhlili. Taki a Mitsuha se totiž nejen sblíží, ale jejich pouto je o to silnější, že nejen že znají život toho druhého, ale vzhledem k tématu výměny těl život toho druhého sami ochutnají. Příběh se z odlehčené komedie o dvou teenagerech překlopí ke vizuálně zajímavé drama a je jenom důkaz umění Makoto Šinkaie, že změna tónu vyprávění proběhne hladce. Příběh protkává japonská poetika a občas se v něm objeví skoro pohádkové prvky. Kimi no na wa hodnotím jako nejlepší animovaný film roku a cením si ho o to víc, že vznikl formou klasické animace a rozhodně to není film zaměřený na děti. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Stužka, kterou nosí Mitsuha, reprezentuje nit osudu, která podle japonské pověry spojuje člověka s jeho osudovým protějškem. Tuto pověru dále zpracovává seriál Doteky osudu (od r. 2012). (fallanga)

Reklama

Reklama