Reklama

Reklama

Bába z ledu

Trailer

Obsahy(1)

Po setkání s otužilcem Broňou (Pavel Nový) začíná ovdovělá Hana (Zuzana Kronerová) pozvolna měnit svůj stereotypní život, který se doposud točil výhradně kolem jejích synů (Marek Daniel, Václav Neužil), snach (Petra Špalková, Tatiana Vilhelmová) a vnoučat. Zatímco šedesátnice Hana prožívá love story, tradiční víkendové obědy v rodinné vile ztrácejí na idyličnosti a postupně vyplouvá na povrch, že každý z hrdinů má nějaké tajemství. Haniným nečekaným spojencem se stává vnuk Ivánek, který si zamiloval nejen svérázného Broňu, ale i jeho slepici Adélu a otužileckou komunitu na břehu Vltavy. Příběh rozkrývající nelehké vztahy mezi třemi generacemi přináší naději, že život lze vzít do vlastních rukou v jakémkoli věku. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (499)

malylada 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka je člověk, se kterým musí každý soucítit, s jakou trpělivostí snáší rodinné problémy a především čecháčkovské, nechutné charaktery. Náhodu se jí do cesty připlete banda otužilců a především sympaťák Broňa. Drama je pojímáno velmi vtipným způsobem a nechybí zde mnoho silných okamžiků. Hereckému duu nelze nefandit, díky upřímnosti, herectví a jejich obdivuhodnému otužileckému výkonu. Moc se mi líbilo vykreslení jednotlivých charakterů lidských povah a to v příjemně utíkajícím dramatu, bez zbytečných dialogů, s nadsázkou a vtipem. V některých momentech je tempo vlažnější a trošku toho barvitého klišé nechybí, ale nikdy to není přes čáru, aby se divák nudil. Zdálo se, že vše směřuje k očekávanému závěru, který však svým hořkým finále hodně překvapí a Bába z ledu dokonale vystihuje název filmu. Mimo jiné ta slepice byla boží !!!! .......7/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehčí romantická dramedie, která v závěru dostane melodramatický punc.  V mnoha ohledech typická česká záležitost "ze života", kde postavy znamenají spíš předkreslené šablony než skutečné lidi, zejména Hanina rodina je v tomhle ohledu naprosto česky dramaticky nevýjimečná. Byť  musím přiznat, že Marek Daniel či Tatiana Dyková dokážou v podobných rolích i pobavit.  Postupnému "ledovatění rozměklé báby", tedy přerodu uťáplé matky rodu ve svobodnou a svobodymilovnou ženu, se dalo ale vcelku v pohodě uvěřit (respektive chtělo se tomu věřit) a závěrečný veletoč v podobě konečně! skutečných lidí v podobě Broňova tajemství mne vede až k spokojeně namrzlým čtyřem  hvězdám.  A to i za tu partu mrznoucích bláznů. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bohdan Sláma je svůj a je to velice dobře. Netočí filmy pro masové publikum a díky tomu jsou ve většině případů výjimečné. Stejně tak Bába z ledu, která určitě není pro příznivce standardní české kinematografie (Špindl a spol.) a ne každý bude chtít koukat na nahou Zuzanu Kronerovou. Na druhou stranu její herectví je dokonalé a i díky ní je Bába z ledu tak dobrý film. K tomu jí ještě dopomáhá výborný Pavel Nový a jako vždy civilní Slámova režie. Víc takových film u nás. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Adélo, potvoro žárlivá. Mezi lidi se neser." Bába mě začala nudit po dvou minutách příprav oběda a do pěti minut jsem nenáviděl celou její rodinu. Sláma mě prostě umí zaujmout. Pak se naštěstí objevili otužilci a slepice v depresi, kteří mi umožnili snímek dokoukat. Jenom s bábou v plavkách, bratry alias "noblesními pičusy" a jejich dvounohými slepicemi bych to do závěrečných titulků nevydržel. Takových "syrových" příběhů ze života kolem sebe totiž vidím spoustu, takže když před životem utíkám k filmu, tak doufám, že mě nedostihne. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Skromný film, který má co říct a říká to tak, že i kdyby člověk ne úplně se vším souhlasil, musí to respektovat. Těžko vydrží v kinech rok a půl jako křečovitá slátanina Všechno nebo nic, ale přál bych Slámě malý tuzemácký zázrak. Novýho Pavla jsem tuhle potkal v metru na eskalátorech a zdálo se mi, že má na sobě kraťasy z filmu. Tomu se říká vžití do role! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • Když se Kateřina (Tatiana Vilhelmová) vrátí domů, zhruba v 15. minutě, tak si Ivánek (Daniel Vízek) hraje na tabletu. Podle zvuků lze poznat, že se jedná českou hru „Botanicula“. (Bediverecs)
  • Marie Ludvíková je otužilkyní i v soukromém životě. Česká televize jí věnovala jeden díl pořadu Náš venkov (od r. 2000) s podtitulem Otužilá Maruna. (awful)

Související novinky

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

12.09.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) každoročně mimo udílení národního ocenění Český lev vybírá i potenciálního filmového kandidáta na prestižní cenu Oscar, jenž by na jaře příštího roku mohl… (více)

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Filmoví fanoušci na filmovém festivalu v Cannes

Filmoví fanoušci na filmovém festivalu v Cannes

03.03.2018

Program Kreativní Evropa letos v lednu už podruhé vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví nadšenci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama