Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (337)

lamps 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemůžu mluvit o nějakém zklamání, na to je celá série pořád až moc dobře odvyprávěná a formálně strhující. Jen mi už některé prvky zkrátka vadily - především je znát, že nejsilnějším se seriál stává, když se plně věnuje svým postavám, zatímco záchrana světa už zde vyznívá tak nějak nuceně a neoroginálně. To zčásti omlouvám tím, že tahle série je značně vystavena kolem parodování osmdesátkových vzorců a zesměšňování neschopných iracionálních Rusů (s výjimkou jejich Terminátora, jemuž musí dát na držku až tlustý Rambo). Ale pak jsou mezi to nadnesené putování supertajnou podzemní základnou a road trip s usměvavým ruským dezertérem vklíněny ty smrtelně vážné a někdy až dost brutální scény, které jsou sami o sobě většinou skvělé, ale nějak mi to dohromady nepasovalo. V součtu to ovšem nejsou drastické výtky, pořád si to drží autorský ksicht a unikátní atmosféru a každá epizoda má co nabídnout, nemluvě o jejím promyšleném komunikativním uspořádání a informační návaznosti. Na další nášup se těším, ale už nevěřím v tak čisté a originální schéma jako v prvních sériích. 85% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Star Wars. - A New Hope? - A New... what?" Dva roky čekání u konce a bratři Dufferové mi opět dávají narozeninový dárek. Stranger Things u mě opět boduje. Ta atmosféra jakou seriál funguje je prostě naprosto vynikající. 80tá léta na vás dýchají a tentokrát se dočkáme Terminátora, Návratu do Budoucnosti a Nekonečného příběhu. Každý díl si užívám a tak jako předloni a rok předtím jen žasnu jak dobrý tento seriál vlastně je. Herecky je to stále stejně opojné. Navíc se už k tak velkému ansáblu připojila Maya Hawke, která je sexy má mámě a sympatická po tátovi. Do party zapadla jak se patří. Ovšem i toto léto je v Hawkinsu o zábavu postaráno. Temný přízrak se vrací a tentokrát sebou bere živé i mrtvé. Staví armádu a líbí se mi, že třetí řada nekopíruje ty předchozí, ale jde podle jiné šablony. Skupinky hrdinů po dvou, po třech pátrají na vlastní pěst a až na konci se vlastně sejdou. Zápletka mě baví, opět je správně tajemná, slizká a hororová. Navíc samozřejmě i zábavná. Tento rok mám navíc poprvé pocit, že se o svoje hrdiny bojím. A každý z nich může umřít. Nakonec si i s tímto problém Dufferové poradili. Já prostě zase nemám slov. I tentokrát je Stranger Things něco výjimečného a baví mě to každým coulem. Klenot od Netflixu se opět překonal a já se strašně moc těším na čtyřku. Sice po epickém finále nevím, kam to chtějí tvůrci směřovat. Ale mají mojí plnou podporu. Už teď se mi po Lucasovi, Dustinovu, Mikovi, Willovi, Stevovi a Eleven stýská. Šup jsem s další řadou ať dlouho nečekám. Opět seriálová událost roku. (98 %) ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fuck. 4. řadu už nechci, páč další umírání bych asi nezkousnul, a to jsem si v polovině této sezóny stěžoval na nesmrtelnost postav. Celkově mi to oproti posledně přišlo sice slabší, ale finální dvě hodiny jsou tak neskutečnej nátěr, že zas musim napálit maximum. Do Stranger Things se lejou nehorázný prachy a jde to vidět, a to nepočítám výborný komediální prvky (dlouho jsem se takhle několikrát v kuse nerozesmál nad running jokeama, situačníma gagama a hláškama) a skvělý dětský herce, který už prostě přirostli k srdci. P.S. Romantický vyznání na záchodcích, Never Ending Story a finální monolog považuju za jedny z top věcí, který sem zatím letos v seriálech viděl. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žijeme v prapodivné době přátele. Kdyby jste mi čtvrt roku zpátky řekli, že Stranger Things 3 bude mít mnohem smutnější konec než GoT Final Season, tak bych se vám asi vysmál. A přeci se to stalo. Duffer brothers ví co mají diváci na Stranger Things nejradši a rádi jim to dávají stále dokola. Samotná kostra se nemění, je to v mnoha částech hrozně podobné minulým sériím až vám to přijde funny. Každopádně se mi trojka líbila o ždibec víc než dvojka, asi hlavně kvůli tomu, že se odehrává v jinou roční dobu. Nejoblíbenější postava opět Dustin, bez kterého je dějová linka ostatních děcek o poznání slabší. Konec mě hrozně překvapil a myslím, že jsem nebyl jediný. A 4. série? Ta bude na 100%, avšak tvůrci ji musí buďto natočit v zimě a nebo překvapit fakt něčím novým. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série osmdesátkového nerdgasmu mě přiměla poněkud odpustit druhé sérii, ale zároveň bez okolků říkám, že třetí série je lepší než první. Byť je pravda, že se stárnoucími hrdiny dostává vedle temné atmosféry mnohem větší prostor i mladistvá romantika a láska a poměrně značně přitlačili tvůrci, co se humoru týče. Velice jsem se bavil a těším se na čtvrtou sérii, která bude mít patrně dost těžkou pozici navázat, zejména po tom srdceryvném loučení v poslední epizodě... ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • Noah Schnapp (Will Byers) měl po celou dobu natáčení 3. série paruku, neboť si před začátkem filmování nechal zkrátit vlasy. (Kacitr)
  • Planckova konstanta měla po odvysílání epizody hodnotu 6.62607015. Hodnota 6.62607004, zmíněná v epizodě, platila do 20. 5. 2019 a byla změřena experimentálně. Nová hodnota byla stanovena a má přímou souvislost se změnou definice kilogramu, k níž došlo také v roce 2019. (Jirka_Šč)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama