Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (297)

Tereza_T 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá řada byla velkolepá, akční, emotivní, vizuálně až neuvěřitelně nadupaná, hudebně výborná, herecky skvělá a kdybych znala víc vychvalujících přidavnejch jmen, tak ještě mnohem více. Při scéně v Suziině domě jsem měla upřímnou dětskou radost a při scéně Eddieho (btw Eddie byl parádní postavou od hlavy až k patě, od začátku svojí linky až do konce) hrajícího Metallicu jsem si říkala, kurňa, to je fakt dobrý. Skupinu Steve/Robin/Dustin naprosto miluju a dala bych svou ledvinu za to, bejt s nima kámoška. Vtip a atmosféra osmdesátek, kostýmy, účesy, insidejoky a vývoj postav je to, co dělá Stranger Things unikátem a naprosto chápu celý ten hype kolem a podílím se na něm. Proč mám teda ze čtvrté série nejvíc smíšený pocity? Není to kvůli ničemu jinýmu, než samotnýmu ději a zápletce téhle série. Upřímně bych byla ráda, aby to touhle sérií skončilo, páč mám strach, co přinese série pátá. Nebojím se, že by nebyla pořád tak skvěle vizuálně ujetá, tak nerdovsky rozkošná a vtipná, ale bojím se, že by prostě byla utahaná, poněvadž přesně to bych řekla už i to téhle, čtvrté sérii. Navzdory vší akci mi přišla nejvíc zdlouhavá a nejvíc jsem měla tendence se nudit. Celá dějová linka s El v laboratoři mi drásala nervy, což bylo teda většinou rychle zapomenuto v důsledku následný výměny za lepší scénu. Mike a Will byli v těhle sérii smutně nevyužitý, stejně tak i Johnatan, ten si to ale aspoň se svým pizza boyem vykompenzoval občasným vtipem. Co mě dopálilo asi nejvíc byl konec, a to konkrétně Maxin osud, když už se rozhodli, že bude čtvrtou obětí, měla jí i zůstat. Nemám tohle „zázračné“ oživování postav ráda a akorát mě to pak nutí bejt naštvaná nad tím, proč teda tenhle magic oživovací trik nepoužili i na někoho jiného (jediný trochu logický vysvětlení jejího oživení je možnost využití oživený, leč nějak poznamenaný Max UpsideDownem do další série, ale to uvidíme za pár let). Finální celkové shledání mi přišlo hrozně rychlý s paradoxně málo emocema s plno otázkama kolem. A zamést nakonec takovouhle událost pod nálepku „zemětřesení“ se taky nemůže dělat do nekonečna ne?  Shrnuto podtrženo, Stranger Things jsou fenoménem na velmi vysoký úrovni a to včetně čtvrté série, která ale, dle mého, už pár much má. Doufám, že bratři Dufferovi udrží tenhle standard i v páté sérii a neskončí zamotaní v spletitých chapadlech Vecny, MindFlayera, Demogorgona nebo čehokoli jiného, co si na příště vymyslí. Pls dejte v další řadě Stevovi už nějakou tu lásku ať může začít pracovat na těch 6ti prccích. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tato séria nejde v duchu predošlých časti, práve naopak. Rúca všetky zaužívané praktiky, na ktoré som bol v tomto seriály zvyknutý. A to, že sa tu príbeh nesústreďuje na jednu linku, ale na viacero. El hľadá svoje schopnosti a tak partia si musí poradiť i bez nej. Takže jedna sa sústreďuje na El a jej začiatky, ďalšia zas nás zavedie do ruskej väznice, potom je tu tá, kde partia pomaly odhaľuje čo je vo veci a nemôžem zabudnúť ani tú, kde sa hľadá El a popritom sa cestuje v dodávke s pizzerie. Je tu niekoľko nových postav, ale ten zahulenec je najlepší, aspoň čo sa týka odľahčenia situácie. Najviac ma bavil príbeh okolo Ruskej väznice, ale inač všetky mali svoju úroveň. Pripadalo mi to, ako keď sa spoja temne svety Freddyho Kruegera, Pinheada a Pennywise  a spolu stvoria veľkolepe temné monštrum a dali mu meno Vecna. Každý si tu niečo môže nájsť, ja som tu skoro našiel Riddicka ci Alice z Resident evilu. Je tu veľkolepý temný a prepracovaný svet a v nom zaujímavé beštie. Ale čo ma hlavne privádzalo do extáze bola vynikajúco mierená hudba, kdekoľvek zaznela, neskutočne splynula s dejom a i keď niektoré tie odrhovačky nepočúvam, tam mi prišli geniálne. Troska sklamanie bolo v tom, že i kej El sa prejavila až v poslednej epizóde, tak na strane dobra neboli skoro žiadne straty, to bolo trocha divne, ale asi praktické. Je to taká dospelacka temna rozprávočka, kde nenápadný princ v hodine dvanástej vyzná lásku umierajúcej princeznej a tá mu tu lásku od srdiečka vráti a jasne, že  prežije. Samozrejme, že tu nebolo len toto, ale spomedzi boja dobra so zlom, sa myslelo i na toto. Škoda toho konca, ale Happy end nemôže byt stále, tak sa teším na ďalšiu sériu. Silne 4*. ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět vysoce nadprůměrná sezóna, kdy se kvalita drží každého aspektu. Můžeme polemizovat o jistých věcech, ale je třeba si přiznat, že řemeslněji lépe zvládnutý seriál Netflix nemá. Jednu hvězdu ubírám klasicky za plantavý cliché linky a jednotlivé debilní postavy (Will, Eleven a vlastně všichni parchanti). 4* a.k.a 80% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. sezóna posílá Eleven na lavičku a snaží se předat moc do rukou ostatním, což je pochopitelné, protože ve třech sériích byla El tou jedinou, kdo vůbec něco zmohl proti nepříteli. Za mě to už ale dávno není TO Stranger Things. Děti dospěly, děj se víceméně opakuje po čtvrté za sebou s malými obměnami a vzhledem k obrovskému množství postav se rozjíždí příliš dějových linek. Nemluvě o tom, že žádná z důležitých postav nikdy skutečně nezemře. Ve 4. sérii vstane z mrtvých Hopper a i když se nás tvůrci snaží přesvědčit, že některé postavy se nedočkají konce epizody, opak je vždy pravdou. Když se nad tím zamyslím, tak tahle série byla spíš jen oslím můstkem pro další sérii, protože děj byl mnohdy hrozně natahovaný a bylo jasné, že na konci zůstane mnoho nezodpovězených otázek. V jistém smyslu jsem si víc užíval předchozí sérii, kterou obecně nemám v oblibě. Co sem opravdu nesnášel, tak toho boyfrienda, co se za každou cenu snažil chytit všechny členy Hellfire klubu a toho věčně zhuleného borce s dlouhými vlasy. Což mi připomíná problémy s celkovým tónem... chvíli to byl horor, pak zase komedie. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dufferovci odhalují historii, vysvětlují a objasňují, šokují i udivují. Čtvrtá řada se přes šikanu rituální sérii vražd dostává ke grandióznímu finále, které propojuje všechny rozjeté linie s neskutečnou koncovkou, která nechává dveře naplno rozkopnuté dalšímu dobrodružství. Překvapil mě počet mrtvol, děsivých zranění a psychické duely jsou zvládnuté na jedničku. Perfektní hudební doprovod doplňují osmdesatkové pecky, kde je špičkou ledovce Master of Puppets. PS: Navíc je tu spousta drobností ať jde o Conanův meč, Kingův Talisman nebo různé plakáty a série konečně dohnala můj rok výroby 1986! ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Ve scéně odehrávající se na kluzišti (Rink-O-Mania) zazní písně „Rock Me Amadeus“ od Falca a „Psycho Killer“ od Radiohead (Karlosik_4)
  • Když Robin (Maya Hawke) ukazuje seznam Ricků s účty ve videopůjčovně, pod číslem 10 je uveden Rick Sanchez, což je odkaz na populární animovaný seriál Rick a Morty (od r. 2013). (KGBelik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama