Reklama

Reklama

Sindibád: Legenda sedmi moří

  • USA Sinbad: Legend of the Seven Seas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sindibád, jeho věrný psí společník Spike a odvážná princezna Marina, bojují se zlou bohyní a jejími stvůrami. Klasický animovaný snímek a pohádka inspirována starořeckou mytologií, splňuje všechny předpoklady dobrodružstvím nabitého příběhu. Cílem Sindibáda je ukrást Knihu smíru. Stejný cíl má také bohyně zla Eris. Když se jí nepodaří Sindibáda přemluvit, aby knihu ukradl, ukradne ji sama převlečená za něj. Před trestem smrti zachrání Sindibáda jeho přítel z dětství Proteus, ale za podmínky, že knihu získá zpět – jinak bude sám popraven. Dokáže Sindibád, že přátelství stojí za všechny útrapy nebo zbaběle uprchne? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekala něco jiného a lepšího. Už ze začátku mně to nijak neoslovilo, ale říkala jsem si, že v průběhu filmu to přijde, ale nepřišlo. Je pravda, že na rozdíl od jiných animáků je tohle od začátku do konce nabité akcí, ale tím pádem nezbývá moc prostoru pro hlubší příběh a já jsem ten příběhový typ. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jako fandu původních filmů o tomhle muslimském loupežníkovi mě animák velmi mile překvapil. Od kresby, které bych vytkl jen trochu nepěkné počítačové animace, se mi líbily snad všechny aspekty filmu. Pokud se dá mluvit o choreografii při zápasení, tak byla super. Příběh lehce pohádkový, příjemně romantický, plný nereálné akce a vtipných hlášek, občas infantilních rozhovorů ale v zásadě s morálním dilema a dalšími klady, takže tomu odpustím i ten lehce patetický konec. Pohádka, jak má být. ()

Reklama

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Počátkem 90. let byly americké kreslené filmy, ať už pod záštitou Disney nebo jiných studií, na svém vrcholu. Po nástupu prvního Toy Story v roce 1995 bylo jasné, kam se bude ubírat jejich podoba. Kompletně 3D animované filmy pak zažívaly svůj Zlatý věk okolo let 2001 - 2004. ,,Klasické" kreslené filmy v této době prožívaly jakousi krizi středního věku. Přesto jich několik vzniklo. Já vyrůstal na Lilo a Stitch či fantastické Planetě pokladů - kde se již hojně pracuje i s 3D prvky. Kompletně mě však minul Sindibád, což jsem nyní zpětně odčinil a musím říct, že kdybych Sindibáda viděl jako dítě, tak je to dodnes asi jeden z dalších pilířů mého dětství a příjemná nostalgická vzpomínka. Sindibád je velmi zvláštní právě v oné kombinaci 3Dčka a klasického kresleného vizuálu. Formou 3D modelů jsou zde vytvořena všechna monstra, moře a plující lodě, když je sledujeme zdáli, a také některé krouživé pohyby kamery. S údivem musím říct, že toto propojení stylů funguje a zaplaťpánbů za to, neboť nyní po 20 letech je to skvělá kuriozita - a to v pozitivním a ne v bizarním slova smyslu (jako je třeba CGI Dwayne Johnson v Mumie se vrací). Jsem zvědavý, jak na to bude nahlíženo za dalších 20 let - možná nás to bude udivovat stejně jako těch několik part-talkie filmů v čele s Jazzovým zpěvákem z roku 1927, který vycházel z estetiky němého filmu, ale občas nějaká postava něco řekla a pasáže byly kompletně zpívané. Nebo když se točilo vícero jazykových verzí stejného filmu, jak to známe u filmů s Burianem... Zpět ale k Sindibádovi. Je to skvělé od první minuty. Hudba nás krásně provází dějem a scénář je zkrátka jiný a netradiční - ani mě nepřekvapuje, když si nyní všímám, že jeho autorem je John Logan. Má to přesah a hlubší myšlenku, se kterou se ztotožní i dospělý divák - což je ostatně devizou animovaných filmů této doby. Na tomto projektu se zkrátka sešla esa svých oborů - herecké (hlasové) obsazení nevyjímaje, byť jsem si dopřál film v českém dabingu, který lze všeobecně do roku 2005 označovat za nadprůměrně kvalitní. Hlasy Vladimíra Brabce či Pavla Rímského jsou prostě unikum. ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Bolo obdobie, keď sme doma túto rozprávku pozerali stále dokola a neviem, či to bolo preto, že sesternica sa zaľúbila do rozprávkovej postavičky, alebo preto, že tá rozprávka bola fakt dobrá. Až na pár drobných chybičiek je to vážne asi tá možnosť číslo dva. Mám rád tento druh rozprávok, lebo sú pútavé aj pre starších a nie len pre deti. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení a nezasloužený komerční propadák. Jistě, příběh je jednoduchý až na samé hranici snesitelnosti. Sindibád má někam dojet, něco přivést a poznat jaké jsou ty správné morální hodnoty, ale celé je to zabaleno do neskutečně akčního balení s tempem, které marně hledají mnohé hrané Hollywoodské akční spektály. K tomu si přidejte hlasy slavných osobností, které postavy tak trochu formují (ano opravdu nestojí český dabing za nic) a absenci písniček, která film smršťuje ke stopáži, jenž jen těsně přesahuje tu krátkometrážní. I ten uslintaný pes je tentokrát legrační a skvělá hudba jen podtrhuje dojem z krásného pohádkového dobrodružství, ve kterém se sice dvě animační techniky trochu bijí, ale pokud si na to zvyknete, tak vám odměnou bude vůně dalekých moří a časů, ve kterých ještě bohové ze své marnotratnosti zasahovali do lidských osudů. A že zasahovali zatraceně stylově..... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Brad Pitt se s Catherine Zeta-Jonesovou potkal až na premiéře. (Hal_Moore)
  • Spike, Sindibádův pes, se testovacímu publiku líbil vce než samotný Sindibád, a tak tvůrčí tým přidal do filmu sedm dalších scén se Spikem. (Hal_Moore)
  • Sindibád je ve "skutečnosti" z Bagdádu a ne z Řecka. (Hal_Moore)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Reklama

Reklama