Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedený novinář Jack Taylor, do jehož péče svěří bývalá manželka na týden jejich dceru Maggie, a rozvedená architektka Melanie Parkerová, která se stará o syna Sammyho, shodou okolností zmeškají odplutí parníku na celodenní školní výlet dětí. Oba exponovaní rodiče musí v běžném pracovním dni plném povinností vyřešit, co s dětmi, ale nejjednodušší řešení – předat je na hlídání příbuzným – selhává. Situaci komplikuje jak averze dětí vůči sobě navzájem, tak nedůvěra a averze rodičů k opačnému pohlaví. Stresová situace nutí rodiče k vzájemné pomoci: Melanii čeká prezentace jejího významného architektonického projektu, Jacka tisková konference, na níž má předložit důkazy o tom, že starostovu volební kampaň finančně podporuje mafie. Hektický den, vyplněný překotnou koordinací osobních programů, dětským nezáměrným torpédováním snahy dospělých, nedopatřeními a drobnými nehodami sbližuje nejen děti, ale i dospělé… (TV Prima)

(více)

Recenze (110)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná dojemno-dramatická "romantika" cílená na nenáročné publikum. Naprosto rutinní práce, kdy režisér vrší za sebe prvoplánově slzopudné záběry postrádající smysl, přičemž vše vrcholí "úžasnou" převlékací montáží Michelle Pfeiffer před koupelnovým zrcadlem (což je už opravdu moc okaté předělávání diváka na vola)... Film sice končí o pár minut později, ale jde naprosto do ztracena. To sice může evokovat dojem toho, že to skutečně byl jen další den z mnoha, po kterém bude následovat ještě mnoho dnů dalších, ale jelikož si snímek není schopen pozornost normálního diváka udržet během jakékoliv předchozí části, může se vám lehce stát, že konec prostě prošvihnete (testováno na lidech:)). 50%, přičemž jistý kredit tomuto a podobným dílům lze přiznat jen při vzpomínce na obdobnou produkci německé nebo italské televize, se kterou se můžete rovněž potkat v první polovině víkendového odpoledne. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

To prostě musel bejt báječnej den, když nevázaný George Clooney potkal věcnou Michelle Pfeiffer a i přes jejich zklamání z romantických vztahů, celkovou rozdílnost povah a dva nepříliš hodné potomky všechno skončilo láskou. Jop, ale kéž by to bylo takhle i ve skutečnosti, hm? Tak snadné a tak opravdové. Mám rád tenhle styl romantických komedií, kde je láska brána s humorem a nadhledem, kde jsou hlavní hrdinové sympaťáci a ta osamělost jim kouká z očí, kde se nezapomnělo na staré pojetí milování jako romantického duševního naplnění. Dnešní pragmatický materialismus vztahů se mi nelíbí, ale tyhle romantické komedie mi na něj dávají zapomenout. Děti jsou sice občas až příliš ukřičené a rozmazlené, ale tempo si snímek udržuje až do nestandardního konce, který ho nepošle jako mnoho jiných filmů k ledu. Příjemné a charismatické obsazení, nápaditý scénář a několik dobrých zápichů ze života (první setkání Clooneyho a Michelle: - Jak víte, že jsem Kirstynin exmanžel?- Protože tohle je její dcera a tohle obyčejně exmanželé dělávají. - A tohle je přesně poznámka exmanželek. Tenhle film se mi prostě líbí a i to je důvod, proč jsem si ho jako jeden z mála koupil na DVD. ()

Reklama

Magneto 

všechny recenze uživatele

Jeden z najpohodovejších a najkrajších rodinných filmov deväťdesiatych rokov ktorý si vždy rád pozriem. Najlešou vecou na tom filme je herecké obsadenie u ktoprého sa zdá, že hercom boli role ušité priamo na mieru.Clooney a Pfeifferová sa k sebe neuveriteľne hodia a všetko je také milé a romantické na znesiteľnej úrovni.Prostredie je klasicky newyorské, no proste úžasne upečený filmík s ktorým zažijete one fine day :-) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Dvojice Michelle Pfeiffer a George Clooney je překvapivě sourodá, i když se v této komedii snaží diváka přesvědčit o něčem jiném. V každém případě Báječný den je nenáročný počin, ze kterého se vyklubala velmi příjemná záležitost. Ideální na deštivý a studený večer ve dvou. Co ale vyloženě film znechucuje jsou obě otravné děti. A to jsem dvojnásobný otec prosím. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

I po letech stále příjemná, svižná a zábavná romantika, která do poslední minuty neztrácí na romantickou komedii nečekaně "akční" tempo a ještě potěší závěrem, který se obešel bez tradičního polibku. A všechno spolehlivě jistí obsazení hlavních rolí. Clooney je sympaťák a neskutečný pohodář, ale Michelle, ta je nejen krásná, ale navíc jako nervní protivná Melanie herecky mnohem výraznější. A jistří to mezi nimi dokonale. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kde Jack potká Melanii v jejím bytě drží před obličejem až nápadně Mae Whittman. Maskuje tak monokl, který si způsobil při basketbalu den před natáčením. (don corleone)
  • Báječný den (1996) se mimo jiné zapsal do nekonečného seznamu filmů, které vzdaly úctu klasickému technicolorovému muzikálu Čaroděj ze země Oz (1939). (NinadeL)
  • Škola, ve které přijdou Jack a Melanie na to, že jejich děti již opustili třídu, je ve skutečnosti soukromá střední škola interierového designu v New Yorku. Vstupní dveře byly natřeny na červeno kvůli filmování. (don corleone)

Reklama

Reklama