Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Hudba je hezká, kapitan Hook v podání perfektního Jason Isaacse náležitě šílený a děsivý, avšak to je vše, co lze pochválit. Kýčovitá výprava lahodící oku dítěte do 12 let, nijak přesvědčiví dětští herci soutěží o titul "Nejsladší úsměv roku" a nebýt souboje Hooka a Petra, tak si ten film dobrovolně nepustím. Ten souboj je totiž ďábelský:-) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* nedávno jsem viděl film o stvořiteli Petra Pana, tak jsem si řekl, že bych si měl zkouknout něco i o samotném díle (které je o dospívání či naopak jejímu bránění), které se mi číst nechce. Tak jsem si tu našel disneyovský animovaný muzikál a mnohem mladší hraný rodinný film. Sice na CSFD má starší kousek vyšší hodnocení, tak mě moc nebavil - vlastně skoro vůbec. Zub času za to podle mě nemůže, ale nejspíš forma a přílišná infantilnost a zkratkovitost, která se chvilkami blížila groteskám na způsob Tom & Jerryho. Myslím, že dětským divákům by byla přijatelnější a bližší hraná verze, která vyvolává mnohem víc fantazii a je celistvější. Dokonce se mi líbila natolik, že jí dám 4 hvězdičky, abych jí pomohl zvednout rating, i když ke konci dost tlačí na pilu po sentimentální stránce. Rodiče budou možná skřípat zuby, ale děti by si užít měli, pokud nejsou už příliš rozmazlené ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla v kině na Panovi, v celém sále se mnou byla jen kamarádka a tři maminky s maximálně šestiletými dětmi. Když jsme opouštěly s kamarádkou kino, obě dvě jsme byly ubrečené. Jeremy Sumpter byl strašně krásný Petr a já ho zbožňovala, s Wendy/ Rachel se k sobě výborně hodili a Jason Isaacs byl dokonalý Hook. Velmi sympaticky na mě působil pan Smee. Asi kvůli všemu tomuhle jsem měla jediné přání k narozeninám: originál kazetu Petra Pana. Takže shrnutí: mně se to moc líbilo. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Největši problém téhle překvapivě nedisneyovské podívané spoléhající na inteligenci i toho dětského diváka je její nevyrovnanost, kdy se film potácí mezi poučenou postmoderní podívanou (ten film moc dobře ví o pohádkách, které předcházaly a jak skončily, odkazuje na ně a zmiňuje se o nich) cílenou na dospělé publikum znalé pravidel vyprávění a zákonnitostí pohádek se všim tím psychoanalytickým přistupem, jenž se na ně dá aplikovat, a na dětského diváka, jemuž jsou určeny kýčovité výjevy s nepovedenými digitálními triky a slapstickové, obstojně vypointované sekvence._____ Jason Isaac, jak je v petropanovských adaptacích zvykem, zde hraje postavu otce i Hooka, a v obou připadech jde o předtím nevídané uchopení postavy (zatímco otec je stylizován jako jednorozměrná postavička, Hook je trojrozměrná postava s emocemi a pochybami a divák si k němu vytvoří i určitý, nejenom záporný vztah). To stejné se dá napsat i o ostatních postavách, předevšim o Peteru Panovi a Wendy, mezi nimiž to jiskří a chemie je nepřehlédnutelná, jejich věk a pojetí některých scén dají vzpomenout, že o autorovi pohádky J.M.Barriem se šuškalo, že byl pedofil._____ Jenže film, který si je vědom toho, že Peter Pan je přiběhem o sexuálním probuzení a dospívání a který má spoustu zcizovacích prvků ve vyprávění a vypravěč je dokonce oslovován a je mu řečeno, že umře, má nevyrovnané pojetí fikčního světa Země Nezemě (když už kýčovitost, tak pořádnou a i s přepísklými a nepovedenými, lacinými triky, když už temnotu, tak nekaširovanou a původní) a přepálenou stopáž, i když slušné tempo. A hlavně ve zvoleném přistupu (dětský svět plný infantilního humoru a stylizace postav do jednorozměrných figurek a kýčovité výpravy, ten dospělý plný temnoty, nejednoznačnosti a emocí, s dvousmyslnými narážkami a znepokojujícími sekvencemi) jsou tvůrci nedůslední. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná pohádka, která pochází z knižní podoby notoricky známé v anglicky mluvících zemí. Počítám, že u nás se film nesetká s úplně kladným přijetím, protože přeci jenom pohádky české jsou hodně odlišné od všech ostatním a také jsou o dost kvalitnější. Tenhle film je ale řemeslně výtečně zvládnut a působí výtečným dojmem... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Režisér P.J. Hogan pozval představitele hlavních rolí ještě před začátkem natáčení do „džungle" na speciální zkoušku, aby se mezi sebou lépe poznali. Ludivivne, představitelka Zvoněnky, popsala zkušenost slovy: „PJ nás všechny odvedl do džungle. To, co se tam dělá, sice nazývá zkouškou, ale my jsme se hlavně s Jeremym honili po lesích a hráli si, abychom se doopravdy poznali, protože jsme věděli, že během natáčení na place spolu moc času nestrávíme." (wendy221)
  • Jen ta místa na Černé vlajce, na nichž se odehrávají filmové scény, jsou skutečná. Zbytek vizuálně zpracovala společnost ILM. (JARDAHONDA)
  • Košilka Wendy (Rachel Hurd-Wood) musela být dvakrát vyměněna, protože její představitelka Hurd-Woodová během natáčení vyrostla. (JARDAHONDA)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama