Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zdařilá filmová variace na klasický peterpanovský syžet, který Steven Spielberg rozvíjí do podoby ryze rodinného filmu, v němž se vrací dospěvší Peter Pan coby životem unavený zaběhlý právník v podání Robina Williamse. V čase posunutý příběh je variován celkem originálně, neboť z klasické fabule o chlapci, který nikdy nevyrostl a nezařadil se do dospělého světa, vytvořil Spielberg zcela nový specifický příběh negováním jeho základních premis - Peter Pan nejenže zestárl, nejenže zapomněl létat, nejenže má sám dvě děti, ale dokonce si ani nevzpomíná, kým ve skutečnosti je. Dospělost zabíjí fantazii, kreativitu, radost. Je potřeba znovu probudit v sobě malého kluka. Tím Spielberg rozvíjí své stěžejní životní téma a potvrzuje redefinicí penzum svých životních hodnot. Co se postav týče, Spielberg oproti knižní předloze posunuje těžiště od Petera Pana k jeho dětem, které tak trochu přebírají štafetu, ale především pak k jeho hlavnímu protihráči - kapitánu Hookovi. To charismatické ztvárnění okouzlujícím Dustinem Hoffmanem je asi hlavní deviza celého filmu. Ten znuděný, rozmrzelý až dekadentní ničema s chruščovovským obočím a knírky, za které by se nemusel stydět ani Don Quijote, je zjevením, které mohu vidět znovu a znovu... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman je jeden z mých nejoblíbenějších herců a v té záporné roli byl prostě k sežrání. Ale přesně pravý opak se dá říct o Robinu Williamsovi, toho fakt nemusim (až na jednu vyjímku - Dobrý Will Hunting). Jinak není filmu co vytknout - prostě zase jedna variace na Petra Pana. A docela povedená. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Regulérně špatný film. Všechny ty věci, které se u Spielberga vyčítají (sentiment, důraz na rodinné hodnoty, infantilita), jsou zde vlastně základní kameny celého filmu. Úplně uhozená dramaturgie, díky které se děti bez přetáčení prostě nedostanou k pasážím, které jsou zase víceméně orientované pouze na ně. Všechny scény jsou delší než mají být, stejné informace jsou nám dávkovány filmem několikrát a především je to všechno tak nekrytě umělé, až si spíš připadáte, jako byste sledovali cizí lidi užívající si na atrakci v Disneyworldu. Spielberg se snaží patrně vytvořit něco jako dětská hřiště, do kterých vkládá děj, nicméně neví, nebo zapomněl, že ty nejlepší dětské hry se neodehrávaly nikdy v prostředích pro děti stvořených, ale naopak ve skutečném světě, na který lze připnout libovolné příběhy, pokud mu dostatečně nerozumíte. Dvě hvězdy za Hookovu double-špičku na doutníky. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prostě miluju. Dětské dobrodružství, se správně přidanou sentimentalitou, vtipem a vynikajícími výkony namíchané v jedinečný film. Nejvíce obdivuji scénu, ve které Peter přiletává postupně za Wendy a ona stárne. "Už s Tebou nemůžu letět, Petře. Jsem už stará. Už dávno mi není dvacet....." ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden zo Spielbergových preplácaných projektov, kde si režisér v rokoch, spĺňa svoje detské sny. Ale, ako keby film netočil dlhoročný profesionál, ale Psíček s Mačičkou. Dielo zachraňuje strhujúca vizuálna stránka, ale v tomto prípade je to málo. Veď Spielberg vie točiť rozprávky, tak nechápem tento nezdar. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • V britském filmovém časopise „Film Review“ byl Hook ohodnocen pouze jednou hvězdou z pěti možných a byl označen za první nepovedený Spielbergův film. (Locksley)
  • Jednoho z pirátů, který se pokouší ukrást Petrovi (Robin Williams) boty, když poprvé dorazí do Země Nezemě, hraje zpěvák Jimmy Buffett. (Don_Salieri)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama