Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa réžie chopil Steven Spielberg, tak to teda za veľa nestojí. Pri tomto filme musel mať jednu z výnimočných slabších chvíľ. Javí sa mi to celé akési nepresvedčivé. A aj keď hlavné úlohy boli obsadené hercami prvej triedy (D.Hoffman, R.Williams, J.Roberts), i tak sa mi ich predvedené výkony moc nepozdávajú. Rozhodne Spielberg má na svojom konte o poznanie lepšie diela ako je "Hook". *** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spielberg vsadil na svůj dobře proklepnutý klíč – natočil pohádku vhodnou pro osmileté i šedesátileté. A vyšlo to. Vrátil se k hrdinovi svého dětství – Petrovi Panovi. Milý příběh, výborní herci, pestrá výtvarná stylizace a skvělá výprava si dokonale sedli, takže se dá počítat s tím, že pár let se s touhle bandou setkám znovu. Tři až čtyři hvězdy!! ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film o Petru Panovi, který jsem jako malý viděl. Dřív jsem si toho nevšiml, ale teď bylo znát, že to točil Spielberg. Má plno záběrů, které se mohly pořešit o mnoho líp. Ten jeho styl mě moc nesedí, ale u tohodle filmu mu to odpustím. Co tenhle film dělá tak dobrý je mimo jiné hudba od Williamse. V pár písničkách bylo znát, že se inspiroval z filmu Sám Doma. Dodává filmu krásné kouzlo. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem měl tendenci tento film omlouvat, on totiž opravdu není určen pro zdravě smýšlející dospělé obecenstvo, ani zestárnutí Petra Pana nemůže změnit nic na tom, že Hook je film především o dětech pro děti. Pro děti, které nebudou řešit nekomplexnost fantasy světa, nejasnost jeho pravidel a celkovou scenáristickou improvizaci, namísto promyšlenosti... Bohužel později jsem dospěl k názoru, že takhle přerostlá klišé, emocionální otravnost a téměř až dějová nesmyslnost se nedají plně omluvit ničím. Pro dětičky průměrně zábavný pohádkový mišmaš, pro dospělé je Hook koukatelný pouze s vypnutým mozkem, popř. jako kulisa k jiné činnosti.... 5/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. Prologue [1:29] ,2. We Don't Wanna Grow Up [1:50] ,3. Banning Back Home [2:22] ,4. Granny Wendy [2:57] ,5. Hook-Napped [3:56] ,6. Arrival Of Tink And The Flight To Neverland [5:55] ,7. Presenting The Hook [2:58] ,8. From Mermaids To Lost Boys [4:24] ,9. The Lost Boy Chase [3:32] ,10. Smee's Plan [1:44] ,11. The Banquet [3:07] ,12. The Never-Feast [4:39] ,13. Remembering Childhood [11:02] ,14. You Are The Pan [3:58] ,15. When You're Alone [3:13] ,16. The Ultimate War [7:53] ,17. Farewell Neverland [10:17],, ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama