Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se to odhaluje ve chvílích, kdy se to pokouší moralizovat - když pochopíte, co je podle Kolečka správně a co za vším tím výsměchem stojí. Obecně mi není blízké vysmívat se slabším, a to je základ Kolečkova resumé. Plus všechny ty klišé a stereotypy, z nichž většina je odkoukaná z amerických komedií, takže v českém prostředí působí extrémně nepřirozeně. Když se k tomu připočtou špatně vedení dětští herci, kteří by to měli táhnout... ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Rádoby komediální seriál, který má jednu vadu a tou je skutečnost, že není vtipný a na to, aby byl něčím jiným, je příliš hloupý. Podobně jako nedávné Kosmo se snaží o jakousi sondu do hlubin české společnosti, bohužel to opět dělá tím nejjednodušším a nejpohodlnějším způsobem neboli tím, že si z ní bude dělat srandu. Proti tomu samozřejmě nic nemám, ale musí to být založeno na něčem jiném než na pouhé vulgaritě a několika proláklých stereotypních vtipech. Pro mě jednoznačně nejhorší dílo mistra Prušinovského a doufám, že to byl pouze ojedinělý krok vedle. Moje hodnocení 25%. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Trpaslík měl skutečně našlápnuto k tomu, aby se stal velmi kvalitním na naše poměry – ovšem nakonec zůstalo jen u průměru, který měl skvělý potenciál, ovšem poněkud zabrzděné tvůrce. Tuna vulgarismu, rasistické narážky – to vše pobavilo jen zpočátku. Postupem se z toho však jen už poněkud vyčpělý stereotyp, který naštěstí kořenily jednotlivé postavy se svými přáními a následnými trampotami. Nejlepší byl asi strejda s pérem místo frňáku a Suchánek a stará Šulcová s jezevčíkem. Malá holka – encyklopedie na všechno a její černý brácha a „sexbomba“ matka postupem času ztratili dost na „kráse“ – jejich alkoholická teta alespoň ukázala kozy a Abrahám mi taky moc nesedl – jeho role. Pobavili někteří důchodci, sexy dceruška ředitele a chlupatá učitelka (lesba) tělocviku – tak ta byla na ránu. Všechny díly se pohybovali na hranici průměru – některé trošku lepší průměr – takže já zůstávám u třech hvězd… ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jsem se těšil - Jakkoli název maličko mate, když jednomu slibuje dokument o Michalu Suchánkovi..;) - a doufal, že se kluci vrátí v plný síle.. Ale tady je vidět, že právě absence jakýchkoli tvůrčích mantinelů, může být, a ve většině tuzemských případů taky je, jen na škodu.. Takhle to vypadá, že Prušiňák přijel zase bohužel na Kolečkovém invalidním vozíku, se zábavou sice zhusta nekorektní - Sama osoba Michala Suchánka už dost naznačovala předem.. - zato však silně jaksi nekonkrétní, bez síly Kober a užovek, neživou a dost povrchní.. Slaboučká satira a bizarní hybrid žánrů i poetik.. Byť tedy nezřídka na samé hraně korektnost.. Jakkoli často znovu hlavně zdánlivě.. Suchánek ovšem výtečný, zvlášť když se nedrží scénáře.. Stejně jako třeba nevyužitý Nárožný či už léta svůj potenciál skrývající Martin Hoffman.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to celé připomíná vtip o té rodince jak hluboko v lese na paloučku najde trpajzlíka a on jim každému slíbí splnit jedno přání... Snad to nebude tak laciné aby to bylo podle podobného schématu. Na stranu druhou ten vtip je dobrej, což se o pilotu zatím říci zcela nedá. Ale jak známo, někdy je to s piloty těžké. Jedny jsou super a pak už nic a jiní mají pomalý rozjezd, ale seroš má pak správné grády... ----- No, tak po pár dílech - ne. Nelíbí se mi to. * * ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Seriál se natáčel ve městě Nymburk, ovšem domov důchodců, kde žije Luďkův dědeček (Josef Abrhám), se natáčel na zámku v Lysé nad Labem, ve kterém skutečně domov důchodců je. Interiér Luďkova gymnázia představuje přilehlá základní škola Komenského. Díky vypsanému konkurzu se v seriálu objeví množství obyvatel Nymburka. (sarianna)
  • Natáčení probíhalo v Nymburce, Brandýsu nad Labem-Stará Boleslav, na zámku Lysá nad Labem a v Rozkoši – Kostomlaty nad Labem. (SONY_)
  • Výběr lokace Nymburka, kde se Trpaslík natáčel, byl víceméně náhodný. Sám režisér Prušinovský to vysvětlil následovně: "Asi rok před natáčením jsem jel náhodou do Nymburka. Nebylo to nijak cílené. Měl jsem nějakou časovou proluku a toulal jsem se po městě. Tak nějak jsem si představoval místo, kde se příběh Trpaslíka odehrává. To samé bylo i u Kober a užovek (2015). To jsem se také jednou omylem toulal po Kralupech." (MTHRFCKR)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno