Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Létající Čestmír pro dospělé. V zatuchlých kancelářích České televize konečně dostala zelenou odvaha a vznikl, narozdíl od bezzubého Kosma, opravdu adresný satirický seriál. Cítím tam něco z opravdovosti Toniho Erdmanna ve snaze popsat Achillovy paty životů současných Čechů a Češek. Od dob legendární Macourkovsko - Vorlíčkovské éry je to poprvé, co v České televizi vybuchl v hlavách tvůrců gejzír imaginace a ta se v nezředěné podobě dostala až na televizní obrazovku. Díky za ni. PS: Hudební složka zaslouží absolutorium a právník Novotný by si zasloužil spin-off... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojice Kolečko-Prušinovský vytasila po Okresním přeboru a Čtvrté hvězdě už svůj třetí seriál. Trpaslík je sice z těchto děl zatím nejslabší, ale zároveň stále velmi kvalitní. Konečně se zas objevil seriál, který má nějaký nápad, a v tomto případě to hodně připomíná starší díla od autorů jako Vorlíček, Macourek....Kvalita většinou stojí na jednotlivých přání, z nichž nejvtipnější dopad má "Úterý", to opravdu stojí za to :) :) Krkem občas leze různé podbízivé moralizování, ale chválabohu je to stále dělané s notnou dávkou humoru, a nedostáváme se tak do způsobu propagace v zahraničních filmech... ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly super, námět jako víno. Další díly už nebyly úplně první liga, ale pořád byly poměrně zábavné. Šestý díl to celé pohřbil. Přesněji řečeno mi připadalo jakoby byla zakázka na šest dílů, jenže tvůrci se rozjeli a v tom posledním díle to prostě museli utnout. Takže to nakonec skončilo v podobném duchu jako „Létající Čestmír“ nebo „Křeček v noční košili“. V seriálu byla humorně pojata otázka menšin, tedy otázka černošská, či otázka jinakosti jako takové. Co se týče nápadu s trpaslíkem, který plní přání, to už jsme si odbyli v „Arabele“, takže uvažovat, co bych si přál já, je již bezpředmětné. Každopádně pravda je taková, že jeden trpaslík s možností splnění jednoho přání umí udělat mezilidské peklo. PS: „Ty vole, ty máš místo nosu čuráka“. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem ptákovinu a dostala jsem... ptákovinu. Ale tak zábavnou a svěží, že jsem se začala těšit na pondělky. Od "Okresního přeboru" (Náhoda? Nemyslím si.) tady nebyl lepší komediální seriál, na některé scény budu ještě dlouho vzpomínat. A abych nezapomněla, životní role Martina Hofmanna, v "Ulici" je toho kluka škoda. BUDE KAŠE? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to ptákovina bez větších ambicí. Co chtěli autoři říct? Že jsou lidi, zde na maloměstě, rasisti, hajzlové, podvodníci a lháři, a že jediným čistým tvorem je ještě nevinné dítě? OK, a co dál? Použít pohádkový atribut zázračného trpaslíka přímo vybízí k totální ujetině, jenomže kromě zmizelého domova důchodců a jednoho kokotí.o nosu, je všechno naruby obrácená moralita, kdy se lidé nepolepší, ale naopak zůstanou stejní, jako byli. Tedy příšerní. Otravný seriál s protivnými postavami. Ale aspoň je hrají neokoukaní herci, byť někteří mají dost co dělat, aby se jejich výkon hraní aspoň trošku podobal. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Kromě toho, že byl Trpaslík vůbec prvním seriálem České televize, jenž měl premiéru v iVysílání, si z hlediska seriálů ČT připsal další prvenství; konkrétně byl první seriál, jenž bylo možno v iVysílání sledovat ve Full HD rozlišení 1080p. (Šéfik)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama