Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pro mně je to jeden z mála amerických filmů s takovou tématikou, na který koukám (nejen) o Vánocích velmi rád. Zábavně pojatý příběh o tom, jak se jeden odtrhne od společnosti a chce zničit jejich společný sen. Gumový Jim Carrey se pro takové role nejspíš narodil. Nemohu jinak než dát tomuto filmu 80% ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Předně - nemám ráda xycht a mimiku Jima Carreye, takže jsem uvítala, že bude taky jednou hrát v masce, jenže ... ona ta maska je tak skvělá, že vypadá trochu jako Jim Carrey. Takže abych to shrnula - masky, stylizace filmu a výtvarná stránka jsou opravdu pěkné a nápadité, film sám už mě zas tak moc nenadchl. Ale americké děti určitě pobaví. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Skutočne zaujímavá je na tomto filme akurát len tá vizuálna stránka. Inak by som za zaujímavosť mohol považovať všetko, aj ten humor, ktorý išiel absolútne mimo mňa a ani raz som sa nezasmial. Musím ešte napísať, že som sa pri pozeraní filmu cítil veľmi zle a dokonca na mňa išla menšia depresia:) Čo by sa pri vianočných filmoch asi nemalo stávať. Ale právo hodnotiť tento film nemám, lebo som ho asi niekedy v druhej polovici vypol. Hodnotím tú prvú. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle "pohádku" jsem neviděla asi něco přes deset let, a protože to vysílají každý rok o Vánocích, rozhodla jsem se, že si to už moc nepamatuju a že se na to podívám znova. Nechápu co je na tom tak úžasného, že se to vysílá každý rok, je plno jiných Vánočních filmů, které se mi líbí víc/které mi připomínají Vánoční "náladu" víc. Jima Carreyho nemám ráda, je hnusnej i normálně, těžko uvěřit, že to může být ještě horší. Ale může. V malé Cindy jsem celou dobu hledala Jenny Humphrey a vůbec jsem jí v ní nemohla najít, no co říct, rozhodně teda vyrostla do krásy. Nakonec tomu dávám s přimhouřenýma očima 3*, myslím ale, že se na to dalších deset let nepodívám. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nad Grinchem váhala. Pohádky Dr. Seusse česky začaly vycházet až v posledních letech, takže tehdy šlo jen o další setkání Jimem Carreyem. A v roce 2000 měl už tento nekorunovaný král videopůjčoven za sebou všechny ty hity, které jsme milovali: Ace Venturu (oba díly), Masku, třetího Batmana, Lháře, lháře... a pomalu začal vyhlížet něco serióznějšího, což mu přineslo setkání s Milošem Formanem nebo Michelem Gondrym. Dneska bych řekla, že moderní rýmované pohádky Dr. Seusse hraný film nepotřebují (titul How the Grinch Stole Christmas vyšel poprvé v roce 1957), animovaný je pro ně naprosto ideální. Nicméně tady tu rutinní komickou Carreyho stylizaci dotahuje roztomilá Taylor Momsen a sexy Christine Baranski. Uvidíme, jestli si příští vánoce opět vzpomenu. P. S. Nechat nadabovat vypravěče Zdeňkem Svěrákem byl slušný přešlap. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 123 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Maskovanie Jima Carreyho na Grincha trvalo každý deň nakrúcania až 3 hodiny. Aby to Jim vydržal, bol nútený sa naučiť od špeciálnych vojenských jednotiek techniky na zvládanie stresu. (Raccoon.city)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama