Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (330)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Velkou výtku bych měl k obrovskému kreténismu v rámci chování ústředních postav. Nevím, zda jsem úvodu věnoval dostatečnou pozornost, ale přišlo mi, že se jednalo o nezaviněnou dopravní nehodu způsobenou výskytem paroháče na silnici. Nepochopil jsem tedy poté, proč se svévolně hlavní hrdinové vrhli po hlavě do víru problémů a z nezaviněné dopravní nehody udělali postupně v podstatě pokus o vraždu. Další vývoj už byl ryze španělský. Nechyběla spousta překvapivých zvratů . Zejména mě bavila zhruba poslední třetina filmu, kdy se krásně přiostřilo. Úvod mi přišel zbytečně rozvleklý. Rozuzlení je poté velmi dobře vymyšlené a krásně vypointované. [65 %] ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Španělé zase přišli s krimi filmem napínavým jak sviňa. To, jak si režisér a scénárista hraje s divákem nemá prostě chybu a musím říct, že po dlouhé době jsem viděl film, kterým mám touhu vidět minimálně ještě jednou. Byl bych rád za dabing, ale nevím, jestli se dočkám. Každopádně silné 4 hvězdy !!! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda jó! Většinu času se to tvářilo jako klasický thriller o jedné neznámé, kde ani tak nejde o to přijít na to, kdo je vyděrač či vrah, ale spíš o to, jak si vydupat pro klienta osvobozující rozsudek, což se neobešlo bez výtečných dialogů hlavního hrdiny a jeho právničky. Sice to nebylo nijak inovativní, ale bavilo to hodně. Jenže pak přišlo několik veletočů, které všechno postavily na hlavu a najednou jsem nevěděl, kdo, co, jak a proč, což vyvrcholilo výborným finále, které sice bylo přitažené za vlasy, ale to vem čert. Jo, kdyby se v tom člověk nimral, tak si určitě nějakou tu scénáristickou díru najde, ale tady ty zvraty frčely takovým způsobem, že na to nebyl čas a navíc to na první pohled dávalo smysl, takže se k tomu ani nenašel důvod. Režisérův první film byl také pořádnou motanicí a já pevně doufám, že bude v nastaveném kurzu pokračovat. 90% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller potvrzující, že Španělům se v poslední době více daří na poli detektivních, krimi a napínavých snímků, než hororů, především duchařských. Zatímco si velkopodnikatel, který si může dovolit cokoliv (třeba vymazání svého jména ze všech policejních dokumentů), povídá se svojí obhájkyní, sledujeme jeho příběh o lásce a smrti. Funguje zde naprosto vše - herci, kamera, hudba a samozřejmě příběh, který si nechává překvapení až nakonec. Zdánlivě nevinný Doria má co skrývat... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Contratiempo mucho gusto. Pokud se vracíte z víkendové „služebky“, tedy bezuzdného řádění v hotelu Putanella se šťastně či existenčně dobře vdanou La kundou, je dobré pozorně čumět na cestu. On pak stačí jeden blbý, v nestřežené chvíli přebíhající paroháč a během okamžiku můžete být v piči už nejen doslovně, ale i obrazně. Banderillavůd sice brutálně kombinoval až k fucktoriálu a některé okolnosti a chování hraničí s kauzálním kokotismem, nicméně i tak se jedná o hutný, zábavný, dialogově vymazlený, excelentně natočený a skvěle zahraný napínač, a hnědopišsky hledat nepodstatné chyby v logice u čistočisté zábavy může jen egoistický rozkuřovač, co pravidelně chytá afty z nemytého Aristotelova žaludu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)
  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama