Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (497)

verbal 

všechny recenze uživatele

Hranice mezi bláznivě akčním filmem a na hlavu postavenou mongoloidní pičovinou pro Livingdedy bývá mnohdy velice tenká. Tenhle Žóm Kolem Seru je sice poměrně slušný řemeslník a dosud na ní jakž takž balancoval, avšak teď dostal scénář načmáraný pastelkama velkými kostrbatými písmeny, s ožužlanými rohy a zapatlaný kdoví jestli Nutelou, načež definitivně přepadl do slintajícího davu s rozštěpy a pokřivenýma ručičkama. A tak čím dál tím hůř předstírající děda Nýson, jako vždy ultrasprávňácký okvádrovaný tvrďák nad hrobem, s nímž se Žóm zjevně nechal partnersky zaregistrovat, tentokráte bojuje nejen s obvyklými patetickým hnusem, přiblblými klišé, artritidou, osteoporózou a stařeckou demencí, ale také s excelentními neherci a dokonale obskurní logikou toho postiženého hovada, jež patrně uteklo z klecového lůžka a nedopatřením se dostalo k tužce a papíru. Počítám, že když už bylo v ráži, tak s kompulzivním kousáním se do vyplazeného jazyka spatlalo i ten downí animák závěrečného vykolejení vlaku. Takže stačilo, a ani v nejhorším nemusí být na škodu přestat, zejména, když tahle šablona už má totálně ojeté a zubaté kontury. Prostě Dej si pohov, Lájeme, anebo aspoň příště na konci umři. Ups, kurva, bojler. Tak sorry všem, kdo doufali jako já, že to ten trapně vyčpělý, věkem sešlý, kymácející se rachitický pyjonýr konečně jednou nerozchodí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Potkal pizdu náramnou, strhnul brzdu záchrannou." Cestuje-li vlakem Liam Neeson, ostatní cestující by měli dostat výraznou slevu. Svá příruční zavazadla odložit na peróně a pokud ne, tak u průvodčího nafasovat papírové boty do rakve. Diváci by měli, kromě dramatické slevy na film, nafasovat i mast na klouby, zničené lomením rukama nad scénářem, který v závěru zdivočel víc než blahé paměti sparťanští hooligans v Košičanu. Proč? Proboha, Liame, proč jsi nezatáhnul za záchrannou hereckou brzdu ještě na nádraží a nešel raději pěšky! Nemusel ses přimotat do spiknutí tak rozsáhlého, že falešné přistání Američanů na Měsíci byla pouhá rozcvička. Do "sprisahania všetkých proti všetkým" se v Dojížďákovi zapojila půlka USA, počínaje policií, FBI, NYPD ve spolupráci se sdružením nezávislých výhybkářů, až po hajzlbábu v cílové stanici. V závěrečném pokecu pak Vera Farmiga machruje víc, než kdyby její babička makala pro CIA a zastřelila JFK. Poučuje Neesona o rozsáhlosti nitek, vedoucích k dalším nitkám tak dlouho, až na ni vytáhnul... policejní odznak. Co taky jiného, v jeho věku. Jen dvě tašky jsem ve vlaku našel. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Špalíček/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Akce 7/10/// PLUS: Liam Neeson vytváří svůj vlastní žánr, a i tentokrát obstojí v konkurenci svých dřívějších filmů, akčních soubojů tu není mnoho, ale jdou pořádně na tělo a Liam je víc člověk, zranitelný se vším všudy, atmosféra je výborná a herci jako Vera Farmiga a Sam Neill potěší MÍNUS: kompoziční motivace tady má svá vlastní pravidla./// Shrnutí: Cizinec ve vlaku se jistě nevyhne srovnání s dalšími filmy, ať už z žánru, tak i z předchozí tvorby Liama Neesona. Kdo ví, co může očekávat, bude spokojen. Snímek si po celou dobu drží slušnou úroveň napětí, docela si pohrává s divákem i s hlavní postavou a ač má pro jakoukoliv akci poměrně malý uzavřený prostor, nepolevuje na tempu. Už se těším na další takové žánrovky./// Celkem 78%/// ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

NON-STOP 2. Opět zpočátku nadějně tajuplný film, který se postupně utopí v podivném chování asi úplně všech postav a který asi ani Liama Neesona moc nebavil. Velký plusový bod zajistila naprosto úžasná "kytaristická" rvačka, velký minusový zase digitální finále, které vlastně nakonec ani finálem nebylo. ()

predators 

všechny recenze uživatele

2 a 4 jsou 3...jednoduchá matematika v případě nejnovějšího vlakového krimi thrilleru s Liamem Nisonem v hlavní roli. První půle je docela nuda, pobíhání z jednoho vagonu do druhého, moc se toho neděje,no druhá půle pěkně graduje, přibude akce a puzzle s tajemným svědkem začne dávat smysl. Někdy však nad některými "výmysly" zůstává rozum stát a tak tu máme mrůměr. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Nôž, ktorý je možné vidieť vo finálnom súboji, je taktická dýka vhodná na sebaobranu značky Benchmade, konkrétne 176BK SOCP Dagger. (Velislav)
  • Kniha, kterou Joanna (Vera Farmiga) čte v poslední scéně filmu, je „Hrabě Monte Christo“, román o spravedlnosti, pomstě a uvěznění. (Trajektt)

Reklama

Reklama