Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Outland je zábavná vesmírná variace na western V pravé poledne. Sean Connery hraje vesmírného šerifa a tahle drsná role mu velmi sedí. Zajímavé je sledovat vlivy o dva roky staršího Vetřelce, od něhož si Outland převzal nejen styl úvodních titulků a vynoření názvu filmu, ale i skvělou hudbu Jerryho Goldsmithe. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Béčková kriminálka s nádechem scifi a Šonem Konerym aka drsným Ounýlem, kterej jde uklidit bordel na měsíc jupitera Nejvíc mě bavily ty slovní přestřelky mezi Ounýlem a doktorkou. Atmosférá béčková a jen mě trochu mrzí ten dost odfláknutý konec.. tvůrcům se chtělo asi srát, že to tak urychleně utli. Slabší čtyřka. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bagouna jsem dal do basy a drogy do hajzlu. Nebo to bylo opačně, nevím přesně." Kdybych byl šerifem na měsíci IO, kde bych neměl oporu v zákoně ani v podřízených, tak bych se určitě nenechal uplácet místním bossem, ale šel bych tvrdě proti němu. Samozřejmě kecám, protože nejsem sebevrah jako potížista šerif O´Neil. Ten začal okamžitě strkat nos tam, kde měli mocní své prsty a já jsem čekal pořádně zábavný boj za spravedlnost. Místo toho jsem se dočkal pouhé westernové přestřelky, kterou ozvláštňovalo několik vychytralých manévrů ve vakuu a svérázná paní doktorka Lazarusová se sarkastickým jazykem. Nebylo to sice úplně špatné, ale k tomu, abych svou příští dovolenou plánoval na třetím měsíci Jupitera, mě to rozhodně nenalákalo. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V pravé poledne (1952) vsazené do vesmírných kulis alá Vetřelec, se Seanem Connerym v hlavní roli? Okey, beru všemi deseti. Námět fajn, Connery jakbysmet a o Jerrym Goldsmithovi ani nemluvě, ale Hyams coby scénárista příliš nezaujal a nepřináší ve více jak sto minutách takřka nic, co by stálo za zapamatování a dlouhodobě přetrvalo - nechci tomu určitě křivdit, audiovizuálně se jedná o prvoligový sci-fi zářez a atmosféra v druhé půli funguje možná ještě lépe než u zmíněného westernu (který moc v lásce nemám), ovšem kazí to neúměrně jednoduchý příběh a slabé zobrazení záporáckého syndikátu. Ale pravda, něco přeci jen přetrvalo - pikantní výbuchy hlaviček ve smrtelné atmosféře, později upgradované ve slavném Total Recall... 60% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Western co se tváří jako zaplivaná špinavá sci-fi v prostředí těžební základy na Io. Connery jako umanutý policajt řeší podivné případy sebevražd, ve kterých má zdá se prsty zlý korporát, solí jednu hlášku za druhou. Nejlepší je ovšem Frances Sternhagenová jako cynická doktorka se sklonem k alkoholismu. Úsměvné "akční" finále ukazuje, jak moc se žánr za ty roky změnil. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama